Komolyabb feladattal is elbír a New Orleans?

A Memphist fogadja a Pelicans - Dallasban a GSW, Minnesotában a Spurs - mumusát győzné le a Toronto - Lillard a Bucks ellen is folytatja?

 

Toronto Raptors - Chicago Bulls 00:00

A Bulls még mindig igyekszik életben tartani playoff-reményeit, és csak egy meccs a gárda lemaradása, a gyengébb forma ellenére egyáltalán nem veszett a helyzet - legutóbb ráadásul nyertek is, Wade hiányát eddig kicsit sem érezték meg. A Raptors is javulóban van, az előző két találkozójukat behúzták DeRozanék, támadásban is előreléptek, kérdés, hogy ezt meg tudják-e tartani, otthon mindenesetre ők az esélyesebbek - az elsőkörös pályaelőny szinte biztos számukra, de még feljebb is kapaszkodhatnak, ha ezen az úton folytatják. Kulcskérdés lesz DeRozan és Butler csatája, utóbbi védekezésben is nagyon sokat tehet csapatáért - érdekesség, hogy a Raptors zsinórban tizenegy találkozót bukott el a Bulls ellen, ez nagyon komoly széria.

Brooklyn Nets - Detroit Pistons 00:30

A keleti playoff-harcban nem nagyon férnek bele most hibák, főleg az ilyen kötelező meccseken, úgyhogy a Detroitnak mindenképpen nyernie kell - minden vereség a Miami és a Milwaukee malmára hajtja a vizet. A Nets azért nem fogja magát könnyen adni, mostanában egészen acélosan teljesít a gárda, de Jeremy Lin kivált legutóbb, kérdés, hogy pályára tud-e lépni - az ő rutinja nagyon kellene a hazaiaknak. A Pistonsál nincs sérült, legutóbb három vereség után nyerni tudtak, hasonló energiával kell folytatniuk most is.

Miami Heat - Phoenix Suns 00:30

Legutóbb megbicsaklott a Heat Waiters nélkül, és a dobóhátvéd hiányát most is ellensúlyozniuk kell, méghozzá sürgősen - ők sem hibázhatnak most, ahogy a Detroit sem. Hazai pályán kötelező számukra a győzelem a fiatal, tartalékos Suns ellen, a vendégek teher nélkül próbálgathatják tehetségeiket, de Dragic-éknak valahogy megoldást kell találniuk - Whiteside dominálhat a palánk alatt, de a hazaiaknak szükségük lesz a kemény periméter-védekezésükre is a sikerhez. Waiters biztosan nagyon fog hiányozni, de ezt most meg kell oldaniuk, különben elúszhat számukra az utóbbi hónapok hatalmas munkája.

New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies 01:00

Belendült a New Orleans, úgy fest, hogy rátalált valamire Alvin Gentry, egyre potensebb az a periméter Anthony Davis és DeMarcus Cousins körül - a két klasszis közötti kapcsolat még mindig nem az igazi, de legutóbb mintha ebben is fejlődtek volna. Az utóbbi öt meccsből négyet meg is nyertek, és ebből háromszor 120 pont felett dobtak, most viszont komoly teszt előtt állnak, hiszen a Grizzlies is elkapta a fonalat. Ha valakik, akkor Gasolék képesek lehetnek lelassítani Daviséket a palánk alatt, és a periméteren is megvannak a fegyverek Holiday-ék ellen, az elmúlt találkozókon rendben volt a védekezésük, és nyertek is zsinórban négyet úgy, hogy 96 pontnál nem kaptak többet. A győzelemre égető szüksége van mindkét félnek, jó formában is vannak, de a Pelicans nagyjából ott tart, hogy minden vereség duplán számít és jó eséllyel a playoffba kerül - a Grizzliesnél nincs ekkora nyomás, de ők is óriási harcban vannak. Mindenesetre ha a jó formában lévő Memphist megveri a New Orleans, akkor komolyan lehet venni.

Dallas Mavericks - Golden State Warriors 01:30

A GSW kezd összeállni, a Splash Brothers tavalyi önmagát idézi, igaz, a kiegészítők közel sem nőttek még fel a feladathoz - azonban most több magabiztos győzelem után érkeznek a meccsre, ez pedig sokat számíthat. A Mavs hazai pályán bárkire veszélyes, igaz, egy washingtoni bravúrt leszámítva nincs túl jó formában az utóbbi időben, a playoff viszont még mindig nincs messze, és hol máshol kapaszkodjanak feljebb Nowitzkiék, mint otthon. Érdekes lehet a német és Noel szerepe is a GSW szerkezete ellen, mindenesetre a fő kérdés az, hogy a vendégek mit mutatnak - back-to-backet játszanak, de az OKC ellen túlságosan azért nem kellett megerőltetniük magukat.

Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 02:30

A Wolvesnál érdekes hangulat lehet, egy jobb időszak után három nagyon gyenge meccsel, borzalmas vereséggel gyakorlatilag kiütötték saját magukat a playoff-esélyesek közül, most már kisebb (nagyobb) csoda kellene, hogy odaérjenek. A Spurs javított legutóbb két vereség után, de náluk mindig kérdés, hogy ki lép pályára a bajnokság ezen időszakában, nem lehet kizárni, higy Popovich pihentet majd - bár egyébként sem volt túl stabil a keret mostanában, sok volt a hiányzó. A nagy kérdés itt a Wolves formája, ha valahogy összerántják ismét a védekezésüket, akkor otthon, ahol azért általában meggyőzőek, bőven lehet keresnivalójuk, ha nem, akkor ujjgyakorlat lesz ez a Spursnek.

Portland Trail Blazers - Milwaukee Bucks 03:00

Két éles csapat találkozik itt, a Portland legutóbb Miamiban is győzött, és bár voltak pocsék meccseik, Damian Lillard elképesztő extráival felzárkóztak a Denverre, és ha most nyernek, akkor utol is érik fő riválisukat. Három győzelem után ez nyilvánvalóan komoly motiváció, a Bucks viszont sorozatban ötödik idegenbeli meccsére készül, nem túl pihent a társaság. A tét náluk sem kicsi pedig, fél meccsel előzik a Pistons-Heat párost, tehát kedvezőtlen forgatókönyv szerint ki is csúszhatnak az első nyolcból a játéknap végére. Kérdés, hogy Nurkic mire megy a Bucks alacsony szerkezetével, hogy az Antetokounmpo-Middleton párost hogyan akarja lassítani a Blazers, és persze hogy ott folytatja-e Lillard, ahol abbahagyta - ha igen, akkor otthon mindenképpen a Portland az esélyes.

Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 03:30

A Lakers legutóbb kis híján megverte a teljes csapattal érkező, ihletett formában dobó Clevelandet, D'Angelo Russell élete meccsét játszotta, ha ezen az úton halad tovább a fiatal gárda, akkor most is okozhat meglepetést. A Clippers back-to-backet játszik, és a Knicks ellen meggyőző is volt Doc Rivers alakulata, kérdés, hogy egy nappal később mennyire lesznek élesek - rutinban nem lehet összehasonlítani a feleket, ráadásul itt ugye a hazai pályának sincs jelenetősége. A Lakers alapvetően azért elég reménytelen volt hetek óta, lehet, hogy a Cavs elleni 120 pont csak egy kicsúszott meccs volt, márpedig most csak akkor lehet érdemi esélyük, ha azt a játékot meg tudják ismételni.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus