Kötelező előtt a Cavs, az OKC és a Clippers is

Visszavághat a Hawks - meglepetésre készül a Lakers - tovább süllyed a Bulls? - Memphis-Portland derbi - pályán az OKC, a Cavs és a Clippers

Charlotte Hornets – Chicago Bulls 01:00

A Charlotte-nál nagyon fontos, hogy a legfontosabb játékosok hosszú idő után egészségesek, Walker, Lin és Batum is rendben van, ráadásul mindhárman jó formát is mutatnak – ez nem hangzik túl jól a Jimmy Butlert továbbra is nélkülöző Chicago számára. A dobóhátvéd hiánya a Minnesota ellen is visszaütött, és nélküle nem igazán van ember a Hornets gyors, kintről is jól dobó és ponterős hátvédjeire, amit nem biztos, hogy a palánk alatt ellensúlyozhatnak Gasolék – valószínűleg ez döntő faktor lesz majd. A Bulls a sok sérülés miatt nagyon gyenge formában van, idegenben negatív a mérlegük, a Charlotte ellenben felfelé indult el az utóbbi meccseken és a hazai pálya is mellettük szól.

Cleveland Cavaliers – Sacramento Kings 01:00

Egyoldalú találkozónak ígérkezik ez a derbi, a Cavs legutóbb javított és nem engedheti meg magának, hogy hazai pályán bukjon egy bőven 50% alatti csapattal szemben – ráadásul a Kings back-to-backből érkezik és egyébként is nagyon gyenge formában van. George Karl együttese a liga leggyengébb védekezését adja elő most már hetek óta, az utóbbi nyolc meccsből hetet el is veszítettek Cousinsék, és ha csak a center nem produkál egy újabb ötvenpontos estét, nem igazán látni, hogy hogyan fognak nyerni a vendégek. LeBron Jamesék sincsenek csúcsformában, de ez a védekezés nem jelenthet nekik gondot még akkor sem, ha Rondóék gyors kosárlabdájával meggyűlhet majd a bajuk Irvingéknek.

Indiana Pacers – Los Angeles Lakers 01:00

Kobe Bryant vezérletével az előző három meccset teljesen korrekten hozta le a Lakers, két győzelem után szoros derbin kaptak ki San Antonióban, amit nem sok csapat mondhat el magáról idén – ráadásul a védekezésük is egészen vállalhatóvá alakult. Kobe dobóformája ezzel együtt folyamatosan esik vissza, és ahhoz, hogy nyerni tudjanak a vendégek, most ismét extra kell majd tőle, a csapattól pedig összességében hátul. Érdekes lesz Roy Hibbert Indianába való visszatérése és hogy Paul George-dzsal mihez kezdenek majd Randle-ék (az erőcsatár valószínűleg pályára léphet), de ezt a meccset a hazaiaknak kötelező hozniuk még akkor is, ha novemberben megszenvedtek a Staplesben mai ellenfelük ellen.

Philadelphia 76ers – Los Angeles Clippers 01:00

A Clippers szép csendben a liga egyik legjobb védelmét építette fel Blake Griffin nélkül, amely tegnap Miamiban ért győzelmet a gyenge dobóforma ellenére – a back-to-back sem biztos, hogy esélyt adhat a Philadelphiának. A két csapat januári meccsén Ish Smith-t teljesen levette a pályáról Chris Paul, ha ezt ismét megteszik a vendégek, gyakorlatilag nyert ügyük van – a hazaiak támadójátéka csak akkor működik, ha jó napot fog ki az irányító. A gondot a fáradtság és a sérülések jelenthetik Redickék számára, hiszen Austin Rivers is kidőlt, de ebben a helyzetben is kötelező számukra a győzelem a ligautolsó otthonában.

Brooklyn Nets – Denver Nuggets 01:30

Érdekes meccsre van kilátás, hiszen a Nuggets az előző két találkozóját megnyerte és jó formában van, de back-to-backből érkezik, a Brooklyn pedig szintén mutatott biztató jeleket az utóbbi időben. A játékerő mindenesetre a Denver mellett szól, a nagyon hatékony és több lábon álló (Gallinari, Mudiay, Barton és Jokics is bármikor tud dobni húsz pontot) támadójátékra nem biztos, hogy lehet válaszuk Brook Lopezéknek, kérdés, hogy a palánk alatti csata melyik irányba dől el, illetve hogy Joe Johnsonék mennyire jelentenek majd veszélyt kintről. Érdekesség: a Nets két hónapja nem nyert két egymást követő meccset.

Detroit Pistons – Toronto Raptors 01:30

A két csapat múlt hétvégén mérkőzött meg, akkor szoros találkozón nyertek Lowry-ék, és a gárda az elmúlt egy hónapban a liga második leghatékonyabb támadójátékát mutatja be a GSW mögött – a védekezésben erősen szenvedő Pistons számára ez nem túl örvendetes. Reggie Jacksonék egy hete sem tudtak mit kezdeni DeRozanékkal, ráadásul Lowry azon az estén nem is dobott jól – kérdés, hogy otthon mennyire tudnak agresszívek lenni Van Gundy fiai, illetve hogy elöl mennyire tudják használni Andre Drummondot. Saját közönségük előtt azért védekezésben jobban harapnak Ilyasováék még Caldwell-Pope nélkül is, de mind mélységben, mind minőségben előrébb tart a Toronto.

Atlanta Hawks – Orlando Magic 02:00

A felek tegnap Orlandóban találkoztak és Nik Vucsevics buzzerével győzni tudott a Magic, így egy nappal később máris visszavághat a Hawks, méghozzá saját közönsége előtt. Tegnap Horford és Millsap erősen szenvedett a dobással, ha ezen otthon javítani tudnak, akkor máris esélyesebbek lesznek, illetve kérdés, hogy a Magic még egyszer tud-e ilyen koncentrált játékot bemutatni – előző este minden a helyén volt Tobias Harris nélkül is. Az is fontos lehet, hogy ki talál extrát a kispadról (ez elmaradt tegnap), de elsősorban a hazai támadójáték lehet a faktor – amikor elkapják a fonalat Teague-ék, bárkit meg tudnak verni, márpedig erre otthon jóval gyakrabban kerül sor, mint idegenben.

Memphis Grizzlies – Portland Trail Blazers 02:00

Továbbra is felülteljesít a Portland és a legutóbbi, Toronto elleni vereség ellenére kimondottan jó formában van a csapat, amely egy meccsel van lemaradva a nyugati nyolcadik Jazztől – a Memphis kissé légüres térben van a tabellán, így a vendégek motiváltabbak lehetnek ezen az estén. A hazai pálya azonban ezt ellensúlyozhatja, Jeff Greenék két napja hosszabbításban kaptak ki a Dallastól, de saját pályájukon továbbra is nagyon erősek és a támadójátékuk felveszi a versenyt bárkivel – ez komoly teszt lesz az utóbbi időben nagyot javuló portlandi védekezésnek. Januárban Conley-ék nagyon megfogták Lillardék játékát, de azóta más szinten kosaraznak a vendégek, szoros és színvonalas meccsre van kilátás.

Minnesota Timberwolves – New Orleans Pelicans 02:00

A találkozó legnagyobb érdekessége Anthony Davis és Karl-Anthony Towns csatája lehet, hiszen még a Pelicans franchise-playere sem produkált olyan újoncidényt, mint a Minnesota idei 1/1-ese – ráadásul mindketten nagy formában vannak az utóbbi mérkőzéseken. A Wolves végre csapatszinten is mutatott jó dolgokat és meg is nyertek két meccset, a New Orleans ellenben zsinórban négy vereségnél jár és ismét nagyon messze került a playofftól – könnyen lehet, hogy ezekben a napokban veszítik el az esélyüket Andersonék. A kérdés a védekezés lesz, mert támadni mindkét csapat tud, hátul viszont mindketten képesek óriási lefagyásokra – játékerőben a vendégek, a formát tekintve inkább a hazaiak tűnnek esélyesebbnek.

Phoenix Suns – Oklahoma City Thunder 03:00

Az OKC nem vallott szégyent a GSW otthonában sem, Phoenixben pedig természetesen kötelező a győzelem Westbrookék számára. A liga egyik legjobb támadójátéka a liga egyik leggyengébb védekezésével szemben elég egyértelműen hangzik, a Suns ugyan egy-két dologban javult Hornacek menesztése óta, összességében semmivel sem lett eredményesebb a csapat, bár az tény, hogy van tartása – az azonban meglepetés lenne, ha a Thundert meg tudnák szorítani Goodwinék. Kevin Durant bombaformában van, Westbrook is hozza, amit tud, és a vendégcsapat az utóbbi 13 meccséből 12-t megnyert – nem okozhat gondot nekik ez a találkozó.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus