Kulcsmeccsek Nyugaton, Hawks-Wizards Keleten

Van esély James Harden visszatérésére is ma hajnalban - mutatjuk, hogy mit lehet tudni a mérkőzések előtt.

 

Atlanta Hawks - Washington Wizards 01:00

A csapatok nagyszerű meccset játszottak két napja ugyanebben a csarnokban, akkor egy végletekig kiélezett küzdelem után egy ponttal nyert az Atlanta, Russell Westbrook pedig történelmet írt, ezek és egy nap pihenő után feszülnek egymásnak ismét a felek. Most is hasonló derbire számíthatunk, játékerőben alapvetően nincs nagy különbség a csapatok között, Bradley Beal viszont még mindig nem bevethető, úgyhogy ismét Westbrook extrájában bízhat a Washington. Tét mindkét együttes számára van, a Hawks a keleti 5-7. helyen áll holtversenyben, minden győzelemnek óriási jelentősége van, a Wizards pedig a playinben helyezkedik és egyelőre a részvételét sem biztosította - most megteheti. 

Brooklyn Nets - San Antonio Spurs 02:00

A Nets back-to-backet játszik a Chicago legyőzése után és azon a meccsen megsérült Kyrie Irving, aki most biztosan nem is lép pályára - ott lesz viszont James Harden, aki április 5-e óta sérült, de most "azt tervezi", hogy visszatér ezen a találkozón. Meglátjuk, hogy mennyit játszhat és hogy milyen formában lesz, mindenesetre a b2b Kevin Durant pályára lépését is boríthatja kicsit, de a csapat nagy erőkkel küzd a keleti második helyért és egy vereség ezt elveheti tőle, úgyhogy nyernie kellene. A Spurs a playinért és az azon belüli pozíciókért menne, a Bucks legutóbbi legyőzése viszont ezt nagyjából bebiztosította neki, csak matematikailag nem - meglátjuk, hogy mennyire tudnak felpörögni DeRozanék. 

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 02:00

A Celtics back-to-backet játszik a Heat ellen elvesztett kulcsmeccs után, amellyel gyakorlatilag (de nem matematikailag) eldőlt, hogy reálisan nézve csak a playinben tudják folytatni, meglátjuk, hogy most mennyire lesznek élesek ezek után. Persze a Cavset igazából tompán is meg kellene verniük, a hazaiak zsinórban tizenegy meccset buktak és bár vannak jobb napjaik, de összességében azért inkább már csak a szezon végét várják - nem is lenne okos dolog tőlük bravúrokat bemutatni, úgyhogy a motiváció sem feltétlenül lesz meg. A Celticsnél Brown nincs és a b2b miatt mindig kérdéses, hogy mi lesz Walkerrel, de akárhogy is, nyerniük kellene, hacsak nem ültetnek ki inkább mindenkit a tétnélküliség és a pihentetés miatt. 

Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 03:00

A Mavericks back-to-back lép pályára a Grizzlies elleni érthetetlenül nagy vereség után, nagy kérdés, hogy javítanak-e a kisiklás után - Luka Doncic szerint ő és a csapat sem volt önmaga előző este, meglátjuk, hogy ez mennyire tüzeli fel őket. A Pelicans playin-esélyei minimálisra csökkentek a legutóbbi vereség után, a húzóemberek most is hiányozni fognak, a keretük nem változik, úgyhogy igazából csak a frissesség szól mellettük, de nem biztos, hogy az elég lesz, minőségben a hosszú hetek óta látott Dallas egyértelműen előttük jár. További hír, hogy Kristaps Porzingis állapota kérdésesre javult, van rá esély, hogy hét kihagyott meccs után visszatér. 

Utah Jazz - Portland Trail Blazers 03:30

A Jazz legutóbb kikapott a Warriorstól, de így is két mérkőzéssel vezeti a ligát, úgyhogy olyan óriási nagy tétje nincs a mérkőzésnek Gobert-ék számára, de nyilván szeretne nyerni a társaság, hogy bebiztosítsa az első kiemelést. A Portlandnek "élet-halál" a derbi a playin elkerülése miatt, ha a Lakers nyer, Lillardék pedig kikapnak, akkor egálba kerülnek a felek a hatodik-hetedik helyen, úgyhogy a vendégeknek ilyen motivációjuk lehet. Hogy ki a jobb, az más kérdés - azért a GSW elleni vereség előtt nagyon meggyőző volt a Jazz, otthon amúgy is parádés mérlege van és bár a Mitchell-Conley páros továbbra sincs, de így is jól nézett ki a gárda. Viszont a Blazers is pont mostanában kapta el a fonalat, az előző négy meccsét meg is nyerte és egészségesebb is, elvileg mindenkivel számolhat, már Carmelo Anthony sem szerepel a sérültjelentésben. Hátvédposzton lesz érdekes a sztori a tartalékos Jazz és az éppen itt bombaerős Blazers között, meglátjuk, hogy hogyan alakulnak a matchupok.

Los Angeles Lakers - Houston Rockets 04:00

A játéknapot a Lakers kötelezője zárja, ami az utóbbi győzelmek után most már tényleg nem okozhat gondot a csapatnak, viszont back-to-back lépnek pályára Anthony Davisék és az elmúlt két találkozó elég sokat vehetett ki belőlük. Félve írjuk le, de állítólag LeBron James most már tényleg visszatér, ugyan már tegnap is erről volt szó, de az utolsó pillanatban úgy döntöttek, hogy még egy napot adnak annak a bokának, úgyhogy most, ezen a könnyedebbnek tűnő mérkőzésen vetik be. Akármi is lesz, a Los Angelesnek nyernie kell, ha itt kikap, akkor a többi meccsnek értelme sincs, el kell engedni a nyugati hatodik helyet, ez a mostani az első lépés és bízni kell abban, hogy a Portland közben kikap Salt Lake Cityben. A Rocketsről sok mindent nem tudunk írni, gyenge a keret, de pihentebb, teher nélküli és támadásban komoly csapatok ellen is remek teljesítményekre képes - meglátjuk, hogy a címvédő ligaelit védekezése most mennyire lesz feszes, de az esélyek így is egyértelműek.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus