Kulcsmeccset játszik a GSW, rangadó Torontóban

Salt Lake City-be látogat a Warriors - az Atlantát fogadja a Raptors - nyernie kell a Dallasnak és a Miaminak

 

Toronto Raptors – Atlanta Hawks 01:30

A jelenlegi keleti második és harmadik helyezett csatája mindig rangadónak számít, az Atlantának ráadásul még komoly tétje is van a derbinek, hiszen menekülnek az üldözők elől. Teague-ék az utóbbi tíz meccsükből csak egyet veszítettek el, és jelenleg egyértelműen jobb formában vannak a hazaiaknál, a Raptors kicsit mintha leeresztett volna az utóbbi időben. A Torontónál lehetnek hiányzók, Casey mester úgy fogalmazott, hogy mindenkire vigyázni fog – ezek alapján valószínűleg motiváltabb és éhesebb lesz az amúgy is lendületben lévő Hawks.

Memphis Grizzlies – Denver Nuggets 02:00

A Denver már lemaradt a playoffról, a Memphisnek viszont már nem biztos, hogy meccset kell nyernie az ötödik kiemeléshez – ez persze nagyban függ a riválisoktól is. A rengeteg hiányzó ellenére nehéz megverni az együttest, főleg hazai pályán, Tony Allenéknek jól áll az underdog szerepkör, igaz, támadásban mérsékelt a potenciál. A Nuggets ilyen szempontból jobban áll alapesetben, de az utóbbi meccseken nem remekel a gárda, és hiába tért vissza Kenneth Faried, ha nem javul a kezdőcsapat (főleg Mudiay), nem biztos, hogy ki tudják használni a Memphis gondjait.

Milwaukee Bucks – Phoenix Suns 02:00

Mindkét csapat számára véget ért már a szezon érdemi része, de a hazai pályán játszó Bucks azért jobban néz ki összességében – igaz, jobb napokon a Phoenix bárkit képes szétdobni. A fő kérdés az lesz, hogy a Knight-Booker duó mennyire tud ficánkolni, ők be tudnak vágni 50-60 pontot is, amellyel megalapozhatják csapatuk játékát – ilyen dobógép nincs hazai oldalon. A vendégek „csodafegyvere” mostanában az alacsony szerkezet, kérdés hogy ez mennyire működik majd a rohanó, atletikus játékosokra építő Milwaukee ellen – tűzerőben jobban áll a Suns, minden másban inkább Antetokoummpóék tűnnek erősebbnek.

Minnesota Timberwolves – Los Angeles Clippers 02:00

A Minnesota az utóbbi hetekben megtanult nyerni, bár továbbra is képesek nagy leolvadásokra, a Rubio-LaVine-Wiggins-Towns sorra épített játék egyre többször bizonyul eredményesnek – a kezdőcsapatuk kifejezetten jól működik. A Clippersnél a kispad is képes nagyot dobni a játékon, és Chris Paulék nyilvánvalóan jobb csapatot alkotnak, de amíg a Wolves motivált (meg akarják mutatni, hogy lesz mire építeniük jövőre), a vendégek számára a playoff-forma elérése a fő cél. Paul Pierce minden bizonnyal hiányozni fog, de az ő szerepe csekély a gárda parádés védekezésében, amellyel most is megnyerhetik a meccset – az előző meccsen 38%-kal dobtak ellenük az ellenfelek.

Dallas Mavericks – New York Knicks 02:30

Újabb kulcsfontosságú mérkőzést játszik a Dallas, hiszen tegnap rangadót nyert a már viszonylag könnyű sorsolással rendelkező Rockets, a Jazz a GSW-t fogadja, így hazai pályán muszáj megverniük a New Yorkot. Nowitzkiék nincsenek jó állapotban, legutóbb Powell volt a nyerőember, Parsons és Deron Williams hiányzik, a védekezésük pedig egyik meccsről a másikra is képes nagyot változni – ha a szebbik arcukat mutatják és ülnek a tripláik, akkor nyerhetik a meccset. A New Yorknál a Porzingis-Lopez duóra építhetnek elsősorban (a festékben nagyon gyenge a Mavs hátul), az ő ponterősségük, illetve a periméter-védekezés lehet az ő sikerük kulcsa.

San Antonio Spurs – New Orleans Pelicans 02:30

A San Antoniónál tovább folyik a pihentetés és a playoffra való készülés, egyelőre nem tudni, hogy ki léphet pályára náluk – az „öregek” mellett Kawhi Leonard sérülés miatt hiányzott az utóbbi meccseken. Akármilyen kerettel állnak ki, mindenképpen esélyesebbek, a Pelicansnél alig maradt bevethető játékos, miután Jrue Holiday is kidőlt legutóbb – Norris Cole játékára ugyan van esély, így sem hasonlítható össze a két gárda. A hazai pálya is a Spurs mellett szól, ahol még nem találtak legyőzőre Popovich fiai.

Utah Jazz – Golden State Warriors 03:00

Kulcsfontosságú mérkőzés lesz ez mindkét fél számára, hiszen a Jazz a playoffért harcol és minden győzelemre szüksége van, a Golden State pedig nagyon közel áll a rekordhoz, de nem igazán fér bele vereség jelen pillanatban. Curry-ék nincsenek túl nagy formában, ráadásul back-to-backből érkeznek, és novemberben is nagyon nehezen, az utolsó pillanatban tudtak itt győzni. A Jazz ellenben ligaelit védelemmel és kiegyensúlyozott támadójátékkal, jó formában lévő dobókkal rendelkezik – legutóbb a Lakerst törte össze a csapat. Érdekesség, hogy Steph Curry 20 pont és 40% alatt átlagol a Jazz ellen, ami mindenképpen jelzésértékű.

Sacramento Kings – Washington Wizards 04:00

A Wizards tegnap a GSW-nél vendégeskedett és a negyedik negyedben leszakadva kikapott, kérdés, hogy a Kings megverésével még életben tarthatja-e playoff-reményeit a gárda, vagy már végleg lemondhat a folytatásról. Mindenesetre most nyerniük kell Walléknak, a Sacramento védekezését ismerve pedig erre még fáradtabban is jó esélyük van, igaz, most már hét éve nem nyertek mérkőzést ebben a csarnokban a fővárosiak. Azt nem tudni, hogy a Kingsnél mindenki pályára lép-e, Rondo, Cousins és Gay is pihenőt kaphat, Marco Belinelli pedig sérüléssel bajlódik – ha mindenki játszani fog, szoros lehet a találkozó.

Los Angeles Lakers – Miami Heat 04:30

Újabb kötelező győzelemre készül a Miami, a gárda továbbra is előre menekül a Boston-Charlotte duó elől és üldözi az Atlantát, egyetlen könnyűnek ígérkező győzelmet sem hagyhat az asztalon. A Wade-Whiteside páros nagyon jó formában van, igaz, Goran Dragic játéka egyelőre kérdéses – ezzel együtt is más kategória ez a csapat, mint a Lakers. A Bryant-Wade harc mindenképpen érdekesnek ígérkezik, hiszen a két ikon sok nagy csatát vívott egymással az évek során, és ez lesz az utolsó találkozásuk – azonban legutóbb 1/11-es mezőnymutatót szenvedett csak össze Kobe, és látszik, hogy közel sincs ideális állapotban. Az esélyes egyértelműen a Miami, de ezt a pályán is érvényesíteniük kell a floridaiaknak.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus