Lakers-Knicks a Sport TV-n, ismét visszatér LeBron James

Jön az újabb Boston-Miami rangadó, a Sunst is elkapná a Warriors, pályán a Sixers, a Nets, a Bucks, a Clippers, a Nuggets és a Dallas is.

 

Charlotte Hornets - Denver Nuggets 01:00

A Nuggets egy nagyon kemény időszakon van túl, sorozatban játszotta a rangadókat és az utóbbi négy meccséből hármat el is veszített, így ismét csak negyedik Nyugaton, de Charlotte-ba azért megint úgy utazhat, hogy jobb esélyei vannak. A Hornets a Pacers-Wizards párost próbálja maga mögött tartani és meg akarja őrizni a keleti nyolcadik helyet, ehhez a hazai meccsek nyilván kellenének, de a Denver természetesen más szint és Ballék nincsenek is igazán jó formában - annyi, hogy Devonte' Graham elvileg már edzett, meglátjuk, hogy visszatérhet-e. A Nuggets oldalán is nagyon kellene a győzelem, ott a Murray-Barton duó nem lesz továbbra sem (természetesen), viszont Monte Morris állapota kérdésesre javult, állítólag közvetlenül a mérkőzés előtt fogják eldönteni, hogy bevethetik-e.

Detroit Pistons - Minnesota Timberwolves 01:00

Ez lényegtelen mérkőzés, az egyetlen tét az, hogy ki mennyire végez rossz mérleggel, de annyira igazából egyik csapat sem akar mindenképpen kikapni - sőt, a Minnesota kifejezetten nyerni akar és sikereket halmozni, jó élményeket gyűjteni a szezon végén. Ezt jól is csinálják Townsék és a minőség természetesen most is mellettük szól, ha az alapköveik (Towns, Russell, Rubio, Edwards) ismét jó napot fognak ki, akkor sokkal több tűzerő van bennük, mint a tartalékos, csak a fiatalok fejlesztésére figyelő Pistonsban. A papírforma így inkább vendégsikert jósol.

Boston Celtics - Miami Heat 01:30

Kiemelt keleti derbi, amelynek első felvonását két napja megnézhettük ugyanebben a csarnokban - akkor nagyon meggyőző első félidővel kulcsfontosságú győzelmet aratott a Heat és ha ezt most megismétli, azzal gyakorlatilag eldől, hogy a Celtics játszik playint, a Miami pedig minimum a hatodik helyről kezdheti a rájátszást. Ha a Boston visszavág, akkor ez a párharc még nincs lejátszva, az egymás ellenit behúzzák Tatumék és csak egy meccs lesz köztük a távolság, onnan még bármi lehet, úgyhogy a hazaiak gyakorlatilag az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak. A második félidőben egyébként már ők is jók voltak legutóbb, ott vissza is jöttek a Heatre, ha főleg védekezésben nem esnek szét annyira, mint annak a meccsnek az elején, akkor lehet esélyük - náluk Brown nincs, a vendégeknél pedig Oladipo tartós sérült. 

Toronto Raptors - Los Angeles Clippers 01:30

A Raptorsnak már el kellett engedni a szezont, kellően tartalékosak is mostanában a kanadaiak, kérdés, hogy az őket két éve bajnoki címig vezető Kawhi Leonard "kedvéért" most felszívják-e magukat - teljes hadrendben még mindig képesek bármire, de sem a keret, sem a motiváció nem volt rendben már egy ideje. A Clippers persze jobb csapat, a nyugati harmadik kiemelésért küzd és a legutóbbi, Knicks elleni pofon után most mindenképpen javítania is kellene, úgyhogy a motivációval aligha lesz gond a vendégeknél. A hírek szerint egyébként a Toronto most is pihentet, Lowry, VanVleet, Anunoby és Siakam sem játszik, Boucher pályára lépése viszont kérdéses - a túloldalon Ibaka nincs továbbra sem, a többiek viszont elvileg bevethetőek. 

Indiana Pacers - Philadelphia 76ers 02:00

A Pacers back-to-backet játszik a Cavs legyőzése után, míg a Philadelphia két teljes napot pihenhetett a mérkőzés előtt, úgyhogy erőben, frissességben jelentős lehet a különbség a felek között. A Sixers fél kézzel már behúzta Keletet, a másik kézhez az ilyen meccseket kell hozni és nem lesz semmi gond - a keretet és az egészséget tekintve is ellenfelük felett állnak, a hazai pályát leszámítva minden mellettük szól. Hogy Sabonisék mihez kezdenek majd a pihent Embiiddel, az jó kérdéss, most Simmons és Curry is játszhat a vendégeknél, úgyhogy bár Thybulle-ra és Korkmazra nem számíthatnak, de így is bőven az Indy előtt járnak. Persze a hazaiak nem fogják olcsón adni magukat, hiszen nagy helyezkedésben vannak a 8-10. pozícióért Keleten, de jelen állás szerint, Brogdon és Turner nélkül komoly bravúr lenne, ha megfognák a Sixerst.

Chicago Bulls - Brooklyn Nets 02:00

A Brooklyn a legutóbbi győzelmével és a Bucks vereségével visszavette a keleti második helyet, innentől "csak" hozni kell a meccseit és megszerzi ezt a kiemelést, de a Chicago most jó formában van: zsinórban hármat nyert a társaság, mindháromszor 100 pont alatt kapott, a Vucsevics-LaVine páros remekel, hirtelen minden összeállt náluk. Meglátjuk, hogy ebből mi marad meg a Nets ellen, legutóbb a Bostont meggyőző teljesítménnyel verték meg és bár a Brooklyn egy nappal többet pihenhetett, de ezt a hazai pálya ellensúlyozhatja. A minőség persze így is a vendégek javára billenti a mérleget előzetesen, de centerposzton Vucseviccsel lehetnek gondjai Jordanéknek, a Durant-Irving párostól pedig mindenképpen kelleni fog a jó játék. James Harden még mindig nem játszhat, de állítólag másnap este, a Spurs ellen szeretne visszatérni. 

Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks 02:00

A Memphis back-to-backet játszik a Pelicans elleni kulcsfontosságú győzelem után, a csapat ezzel a sikerrel biztosította részvételét a playinben, már csak az a kérdés, hogy milyen helyről kezdheti meg a tornát - a GSW a nagy ellenfél jelenleg, az előzéshez pedig nyerni kellene. A Mavs mostanában remek formában van, most éppen sorozatban négyet nyert és hosszabb időtartamot vizsgálva is elit eredményeket hoz a Carlisle-legénység, Tim Hardaway Jr. nagyszerű időszakát éli, a csapat működik és bár Kristaps Porzingis most sem játszhat, de az együttesnek jelenleg nincs is rá nagy szüksége. A Grizzlies ennyire azért nem néz ki jól, fáradtabb is, nagyon kellene Moranttől és Valanciunastól a stabil, kiegyensúlyozott teljesítmény ahhoz, hogy legyen esélyük - amúgy az eddigi két egymás ellenijüket a Dallas nyerte.

Milwaukee Bucks - Orlando Magic 03:00

Itt kötelező a győzelem a Bucks számára, Giannisék előző este váratlan vereségbe néztek bele San Antonióban, méghozzá borzalmas védekezéssel, ami már nem először fordult elő velük mostanában - ezúttal mindenképpen javítaniuk kell, amit a legutóbbi hasonló "kicsúszásuk" után meg is tudtak tenni. A Magic nyilván teljesen más szint, nem nagyon lehet kérdés a hazaiak sikere, de már csak presztízsből is össze kall kapniuk magukat Middletonéknak - az Orlando egy-két jobb mérkőzés után a legutóbbi három alkalommal kikapott és természetesen gőzerővel tankol. 

Golden State Warriors - Phoenix Suns 04:00

A Warriors back.to-back lép pályára a Jazz legyőzése után, úgyhogy fáradtan, de magabiztosan futhat ki a parkettre - a listavezető után annak fő üldözője ellen sem feltartott kezekkel érkeznek Steph Curryék. A Suns az előző három meccséből kettőt elbukott, a Hawks elleni pofon után jól nézett ki a New Yorkkal szemben, majd legutóbb kikapott a Lakerstől, úgyhogy nem ideális formában érkezik meg erre a derbire. A szezon korábbi szakaszában kétszer is simán verték a GSW-t Chris Paulék, de a lendület most viheti a hazaiakat, akik hatból ötöt nyertek és nagy csatában vannak a Memphisszel a nyugati nyolcadik helyért. Izgalmas derbi lehet, a Phoenix azért most frissebb, a legutóbbi vereség után a motivációval sem lehet gond, új sérült pedig egyik oldalon sincs, ez nem lehet faktor. 

Sacramento Kings - Oklahoma City Thunder 04:00

Két napja 126-98-ra nyert ebben a csarnokban a Thunder ellen a Kings és a realitás talán most is valami hasonló lehet, mert a Sacto jóval motiváltabb és minőségibb, mint a jelenlegi OKC. Nem feltétlenül ezt a meccset ajánljuk a napi programból, sem a színvonal nem ígérkezik jónak, sem a hangulat, mert tétje abszolút nincs ennek a találkozónak sem, ahogy az előzőnek sem volt...

Los Angeles Lakers - New York Knicks 04:00 (Sport 1)

Ez kiemelt rangadó lehet, hiszen két jó csapat feszül majd egymásnak, tekintve hogy a Lakers is éledezik: legutóbb Anthony Davis parádés játékával megverte a Sunst, Davis amúgy is topformába lendült, ezen az estén pedig állítólag LeBron James is visszatérhet. Hogy a Los Angelesnek reálisan van-e még esélye a playin elkerülésére, az kérdés, de a lendület mindenképpen kell a régóta erőlködő bajnoknak, úgyhogy most is fontos lenne nyernie, viszont ezt a New Yorkot nem egyszerű megverni, erre már a városi rivális is rájöhetett hétvégén. A Knicks a brutális túra végéhez ért, több topcsapattal kellett játszani egymás után, de legutóbb a Clippers elleni kiváló védekezéssel és kiegyensúlyozott támadójátékkal nyertek Rose-ék - meglátjuk, hogy a LeBronnal megerősödő Lakers ellen mire lesznek képesek, ők a keleti negyedik helyüket őrizgetik. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus