Lakers-Pacers döntőt rendeznek a Szezonközi Tornán

Az Indiana kiejtette a Milwaukee-t, a Los Angeles pedig gálagyőzelmet aratott a Pelicans ellen: ez történt a Szezonközi Torna elődöntőiben.

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 119-128

Haliburton juttatta döntőbe az Indyt. A liga három legjobban támadó csapatából kettő feszült egymásnak ezen a mérkőzésen, és nem is kellett csalódnunk, ritmusos, lendületes, minőségi támadójátékot láthtatunk mindkét féltől, bár a dobóforma mindkét oldalon eléggé ingadozott - éppen ezért különösen nagy szó, hogy a Pacers 128 pontig jutott alig hét (!) bedobott triplával. A szoros kezdés után a második negyedben fel tudott gyorsítani az Indy és meglépett 12 ponttal, aztán a harmadik játékrészben Damian Lillard vette a kezébe a helyzetet, aki egymaga 16 pontot és négy triplát bombázott be ebben az időszakban, vezérletével pedig a Bucks magához is ragadta az irányítást, és ledolgozta a hátrányát, fordított, sőt hat ponttal meg is tudott lógni. Az utolsó szó azonban a Pacersé lett, Rick Carlisle alakulata 14-8-cal kezdte az utolsó etapot, amivel újra előnybe került, majd fej-fej mellett haladtak a felek a szoros végjátékig, ahol egy hajszállal jobbnak bizonyult az Indy, az utolsó bő hat percet 23-13-ra sikerült megnyerni és megoldani a clutch játékokat. A döntő momentumok pedig természetesen Tyrese Haliburtonhöz kötődtek: másfél perccel az órán, 114-117-nél megcsinálta a betörést és akrobatikus mozdulattal feltett egy kulcsfontosságú kettest, majd a következő játéknál leszedte a saját támadópattanóját és 49 másodperccel az órán bevágta a meccset lezáró triplát - robbant a csarnok, az irányító pedig jelezte, hogy itt a vége. Haliburton végül 27 ponttal, 15 gólpasszal és 0 eladott labdával (!) zárta az estét, mellette Myles Turner bizonyult igazán agresszívnek (26 pont, 10 lepattanó, 3 blokk), de a pályára lépő tíz játékosból kilencen is dobtak legalább nyolc egységet - a különbséget pedig Haliburton klasszisán kívül a cseresorok jelentették. 43-13-ra (!) nyert az Indy padja, és a cserék +62-t hoztak összesen, míg a Bucks cseréi -46-ot.

A sztárok hozták magukat. A Milwaukee oldalán is rendben volt a csapat "eleje", Giannis Antetokounmpo (37 pont, 10 lepattanó, 13/19 mezőnyből) végig óriási feladatot jelentett a Pacers védekezésének, Lillard a harmadik negyedben szívta fel magát, de összességében 24 ponttal és 7 gólpasszal zárt, Khris Middleton 4/5 triplát szórt be, és Brook Lopeznek is volt 18 pontja 4 blokkal - a problémát a fent említett cseresor jelentette, a kiegészítők egyszerűen nem tudtak hozzászólni. Payne és Beasley egy-egy villanását leszámítva nem volt meg a stabil játék, és azokat a perceket bukták el nagyon, amikor a kezdők túlnyomó része pihent, ezek miatt kerültek hátrányba - majd a végén a kezdők sem tudták megnyerni a szoros végjátékot. Adrian Griffin vezetőedző szerint óriási csalódás nekik az, hogy rögtön véget is ért a kirándulásuk Las Vegasban, valamiért a negyedik negyedben nem tudták ráerőltetni akaratukat a Pacersre, pedig ebben eddig jók voltak az utóbbi időben - tanulniuk kell belőle, szerinte sokat fognak még gondolkodni ezen a találkozón.

A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 37, Lillard 24/12, Middleton 18/12
A Pacers legjobb dobói: Haliburton 27/9, Turner 26/6, Toppin 14/3

 

Los Angeles Lakers - New Orleans Pelicans 133-89

Gálameccs a Lakerstől. Egy negyedet bírt a teljesen maga alatt játszó Pelicans, amely azt a játékrészt még megnyerte 30-29-re, aztán jött a Lakers-roham és felbillent a pálya: a második negyed elején LeBron James sorozatban három triplával és 11 ponttal tolta meg a LAL szekerét, itt megléptek az arany-lilák, a nagyszünetben már 13 ponttal vezettek, majd a harmadik játékrészben végleg eldöntötték a küzdelmet, hiszen 43-17-re (!) húzták be azt a 12 percet. A kezdők itt pihenőt is kaphattak, készülhettek a szombat esti fináléra, a Lakers összességében meg sem izzadt ezen az estén: James végül 23 játékperc alatt dobott 30 pontot 4/4 triplával, és osztott ki 8 gólpasszt eladott labda nélkül, ez mindent elárul. Ennél a 23 percnél egyébként végül csak Anthony Davis játszott többet (31-et), ő 16 ponttal, 15 lepattanóval és 5 gólpasszal zárt, de túl sok feladat senkinek sem jutott, mert a Pelicans nem nagyon "jelent meg" a meccsen - tükörsimán, pihentetve jutott döntőbe Darvin Ham alakulata, amely ráadásul ezzel a sikerrel az alapszakaszban is utolérte a Denvert, már ami a győzelmek számát illeti.

Ez nem az eddigi New Orleans volt. Talán a Las Vegas-i levegő, talán a hangulat, talán más roppantotta össze a Pelicanst, de a sacramentói siker után rá sem lehetett ismerni a társaságra, amely 36%-kal dobott mezőnyből, 23%-kal triplázott, és védekezésben is maximum némi fizikai nehezítést jelentett a Lakers számára, komoly ellenfélként semmiképp sem kellett vele számolni. Csak Zion Williamson és Trey Murphy III tudott tíz pont fölé jutni, Brandon Ingram. CJ McCollum és Jonas Valanciunas is ez alatt maradt, és az első negyed után nem nagyon ütötték meg az NBA színvonalát, nem hogy egy kiemelt torna döntőbe vágyó csapatától elvárt mércét - 44 ponttal kaptak ki, nem tudták megnehezíteni ellenfelük dolgát.

A Lakers legjobb dobói: James 30/12, Reaves 17/9, Davis 16
A Pelicans legjobb dobói: Murphy III 14/6, Williamson 13, Jones 10

 

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető!

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus