LaVine megvédte címét, Thompson nyerte a tripladobót

Ma hajnalban megrendezték az All-Star gála szombati napját - LaVine megvédte címét a zsákolóversenyen, Thompson nyerte a tripladobót.

D-League All-Stars East - D-League All-Stars West 128-124

Az All-Star gála szombati napja már tegnap este elkezdődött a D-Liga All-Star gálájával. A mérkőzést 128-124-re kelet nyerte, az MVP pedig a Westchester Knicksnél játszó Jimmer Fredette lett 35 pontjával (13/19 mezőny, 6/12 tripla, 3/3 büntető), 8 gólpasszával és 6 pattanójával. Rendeztek egy zsákolóversenyt is a mérkőzés közben, ezt a 178 centi magas, a Raptors 905-nél kosarazó John Jordan nyerte.


Ezt követően hajnalban folytatódtak az "igazi" programok. Az első szám a Skills Challenge volt.

Az első körben CJ McCollum az első tripláját bedobta, így kiejtette Jordan Clarksont, míg Isaiah Thomas a passzolásnál szerzett előnyt Emmanuel Mudiay-jal szemben és hozta a saját körét. Az elődöntőben Thomas könnyedén verte McCollumot, miután utóbbi elvesztette a labdát az akadálypályán. A másik ágon ezúttal magasemberek küzdöttek. Karl-Anthony Towns a második tripláját bedobta, ezzel megverte Draymond Greent, míg DeMarcus Cousins nagy hátrányból fordított Anthony Davis ellen - első mozdulatára elvesztette a labdát, mégis ő nyert. Az elődöntőben Towns passza és triplája is jó volt, így ő jutott a fináléba Thomas ellen. A döntőben mindkét fél fej-fej mellett haladt a passzolásnál és a ziccernél is, Towns viszont a negyedik tripláját elsüllyesztette, ezzel elég komoly meglepetésre ő nyerte a számot.

Ezt követően folytatódott a program a Foot Locker Three-Point Contesttel, a tripladobó versennyel, ami a nap legjobban várt eseménye volt.

Az első körben Klay Thompson kezdett, és 18 labdát elsüllyesztve 22 pontig jutott. James Harden nem tudta megismételni teljesítményét, de ő is eljutott 20 pontig, ahogy az őt követő JJ Redick is, annak ellenére, hogy az utolsó, duplapontokat érő 5 labdából mindössze egyet dobott be. Khris Middleton volt az első biztos kieső 13 pontjával - hárman jutottak a döntőbe -, a liga legfiatalabb játékosa, Devin Booker azonban "meccselte" Harden és Redick 20 pontját, neki pedig Redickkel ellentétben az utolsó sorozat sikerült jól, ott 5-ből 4 duplalabdát értékesített. CJ McCollum itt is indult, középről hibátlan is volt, de a két szélről összesen 1 labdája ment be, 14 ponttal kiesett. Kyle Lowry 15 pontig jutott, szintén elvérzett az első körben, Steph Curry pedig a kör végén dobott, a sorozat közepén 11 labdát értékesített zsinórban, de az utolsó két dobása előtt 17 ponttal kiesésre állt. Ezt a két vállalását sietve kellett kicsit eldobnia, de mindkettő bement, így 21 ponttal a döntőbe jutott.

A három 20 pontos játékos egy-egy 30 másodperces különversenyen döntötték el, ki jusson be a fináléba a Splash Brothers mellé. Harden az első 5 dobását kihagyta, a második 5-öt bedobta, végül 10 ponttal zárt. Redick 5-ből 4 "moneyballt" rögtön az elején bedobott, de így is csak 9 ponttal zárt. Booker viszont egy "őrült" hajrát vágott ki, 11 pontot szerzett, így került be ő Curry és Thompson mellé a döntőbe. Ő kezdte a finálét is, 16 pontig jutott, Curry első 7 dobása viszont célba ért, végül 23 ponttal állította fel az első kör legjobbjának, Thompsonnak a mércét. Csapattársa végül az összes duplalabdát értékesítette az utolsó 5 dobásánál (sőt, az előtte való 4 helyen is 3-szor bedobta az utolsó, szintén duplapontokat érő labdát), így végül 27 ponttal zárt és meg is nyerte a viadalt. Először fordult egyébként elő, hogy egymás utáni években ugyanabból a csapatból, de más ember nyerje a versenyt - tavaly Curryé volt a diadal.

A napot szokás szerint a Verizon Slam Dunk Contest, azaz a zsákolóverseny zárta.

Az első körből a címvédő Zach LaVine és Aaron Gordon mentek tovább simán, előbbi 99 pontot kapott két zsákolásra, míg az Orlando Magic játékosa 94-et - a másik két induló, Andre Drummond (75) és Will Barton (74) meg sem közelítették ezt a szintet. A döntő aztán óriási csatát hozott LaVine és Gordon között, 3-3 zsákolás után is 150-150-re, egálra álltak még, mindketten a maximális pontokat kapták. A negyedik sorozatban aztán LaVine tartotta a szintet, Gordon viszont "csak" 47 pontot kapott, így végül 200-197 arányban győzött a tavalyi győztes, megvédte címét a Minnesota Timberwolves hátvédje, aki tegnap a Rising Stars meccsen is MVP lett.

Ezen a linken megnézhetitek az összes számot!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus