LeBron Jamesre nincs válasz: nyert Bostonban, ismét döntőzik a Cavs

Jól kezdett, de összességében pocsékul dobott a Celtics - az utolsó percekben nagyon megremegtek a bostoni kezek - James 35 pontjával, Love nélkül jutott döntőbe a Cavaliers. 

Ugyan az első félidőben még tíz pont feletti előnyt épített ki a Celtics, később fordított, az utolsó percekben pedig el is döntötte az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) keleti döntőjének hetedik meccsét a Cavaliers - végül a 80 pontot sem érte el a Boston, így a Cleveland sorozatban negyedszer, LeBron James sorozatban nyolcadszor képviseli Keletet a fináléban. 

Visszajátszás: csak egy átlagos LeBron-féle hetedik meccs - videók

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 79-87

A legrosszabbkor bukott otthon a Boston. 10-0-s hazai playoff-mutatóval érkezett meg erre a találkozóra a Celtics és eleinte úgy tűnt, hogy nem is szakad meg a széria, jobban dobtak, jobban védekeztek ellenfelüknél, a második negyedben pedig már tíz pont körül, vagy inkább tíz pont felett jár a gárda előnye. A Cavs azonban nem tört meg, visszaizmozta magát, a bostoni dobóforma nagyon visszaesett és ahogy közeledtünk a találkozó végéhez, úgy játszottak egyre gyengébben a hazaiak, főleg támadásban. Hat perccel a vége előtt ugyan visszavették még a vezetést 72-71-re, de ezzel ellőtték az utolsó puskaporukat, innentől a következő tíz (!) mezőnykísérletüket elrontották, plusz két büntetőt is kihagytak éppen a meccs, a párharc, a szezon legfontosabb időszakában - ez aztán végül nem fért bele, a Cleveland élt a lehetőséggel, a Boston pedig búcsúzott az idénytől. A 79 dobott pont is jelzi, hogy hol volt a probléma, ugyan Jayson Tatum kiválóan játszott és Al Horford is megtette a magáét, de a többiek nem nőttek fel a feladathoz - Brown 5/18-at, Rozier 2/14-et (közte 0/10 triplát), Morris 5/14-et, Smart pedig 1/10-et szenvedett össze mezőnyből, csapatszinten összességében 34%-kal céloztak és mindössze 17,9%-kal tripláztak, így nem lehet hetedik meccset nyerni. Nagyot küzdött a gárda, de a legutolsó akadályban elbotlott, így be kellett érnie idén a keleti döntővel.

LeBron James sorozatban nyolcadszor. 2011 óta minden évben LeBron James aktuális csapata képviseli a nagydöntőben Keletet és bár most nagyon rezgett a léc, ismét megoldotta a feladatot a Cavs klasszisa. Kevin Love nélkül a várakozásoknak megfelelően Jeff Green kezdett négyes poszton és kifejezetten jól is játszott (19 pont, 8 lepattanó), kintről-bentről veszélyes volt és ő lépett fel második opciónak James mögé, de a vezér természetesen ezúttal is LeBron volt, aki végül egyáltalán nem pihent (48 percet játszott), dobott 35 pontot, leszedett 15 lepattanót és kiosztott 9 gólpasszt, valamint 2 blokkot, emellé ezen az estén a 8 eladott labda is belefért. Jól persze összességében a Cleveland sem játszott támadásban, de a tíz pont feletti hátrányban sem tört meg a csapat és ahogy azt sokan megjósolták, a clutch időszakban kijött a rutin - 71-72 után érkezett egy Green-tripla, aztán egy Thompson-zsákolás, majd James büntetői (közben JR Smith egy blokkot osztott ki a túloldalon) és bő egy perccel a vége előtt egy "surranópályán" dobott Hill-kosár is, ezzel lett közte hét. A pontot az i-re aztán James tette fel egy 2+1-es játékkal a következő támadásból, itt dőlt el végleg a küzdelem, így 2018-ban is a Cavs lett Kelet bajnoka - ellenfélre vár Tyronn Lue csapata, hajnalban eldől, hogy sorozatban negyedszer is a Golden State, vagy először a Houston lesz majd az akadály. 

A Celtics legjobb dobói: Tatum 24/6, Horford 17, Morris 14/6
A Cavaliers legjobb dobói: James 35/9, Green 19/6, Smith 12/9

A párharc végeredménye: 4-3 a Cavaliers javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus