LeBronék a Dallas ellen a Sport TV-n!

Dallasba látogat a Cavaliers - a Toronto ellen hozná a hatodikat a Spurs - ma a Brooklynnak jut Davis - kötelező előtt a Jazz

Indiana Pacers – Orlando Magic 00:00

Jól alakulnak a dolgok az Indiana szempontjából, George Hillék sorozatban öt mérkőzést nyertek meg, és az elmúlt 13 találkozójukból tizenegyszer győztesen hagyták el a parkettet – ráadásul most négymeccses hazai szériát kezdenek meg. Otthon egyébként is hozták az utóbbi öt ütközetüket, elsősorban a tavalyihoz nagyon hasonlító védekezésükkel: az előző öt derbin egyszer sem kaptak 86 pontnál többet. Az Orlando nagyon szenved támadásban idegenben az elmúlt időszakban, ez pedig nem hangzik jól számukra a Pacers védekezésével összhangban – bár legutóbb a Celtics ellen több fontos hiányzójukkal együtt is győzelmet arattak. A vendégeknél nagyon fontos lenne, hogy Vucsevics vállalni tudja a játékot, de nincs hír arról, hogy rendbejött volna a bokája – nélküle nagyon nehéz lesz feltörni az Indiana védekezését és hatékonyan dolgozni a festékből.

Brooklyn Nets – New Orleans Pelicans 00:30

Rájár a rúd a New Orleansra, Anthony Davis másodszor is visszatért idén egy sérülésből, de negyedik mérkőzésén megsérült Tyreke Evans – Ryan Anderson és Jrue Holiday mellett így ismét megvan a 3. kieső alapember. Ugyan Davis egészen elképesztő számokat produkál az elmúlt meccseken (33,5 pont, 11,8 lepattanó, 4,5 blokk), a sikerhez nem ártana, ha nem lenne sérült a fél csapat. A Brooklyn perimétere ugyanakkor kritikán aluli formában pattogtat az utóbbi időben, bár Lopez hozza magát belül, neki ma borzasztó nehéz dolga lesz Davisszel – ha Joe Johnsonék nem találják meg a dobásaikat, még foghíjas kerettel is a Pelicans az esélyesebb. Lionel Hollins sokadszorra is átvariálta a kezdőcsapatát, most bekerült Lopez és Young, ettől függetlenül a Utah ellen már hiába tüzeltek pontosan, rengeteg labdát adtak el – erre a dobóformára építhetnek, de a festékben akkor is bődületesen kikaptak, erre lehet számítani ma is.

Dallas Mavericks – Cleveland Cavaliers 01:30 (TV: Sport 1 – ÉLŐ)

A Clevelandre már ráfért a pihenő, az utóbbi hetek nagy hajszájában rendesen leamortizálták magukat, és LeBron James is egyre többet hibázott – jóval gyengébben dobott, valamint több labdát is adott el, mint korábban. Némi frissítés után rangadózni utaznak Nyugatra, bár a Dallas jelenlegi formáját látva kicsit talán erős ez a jelző – Nowitzki 12,8, Ellis 12,5 pontot átlagol az elmúlt időszakban, mindketten botrányosan dobnak, és az egész csapatjáték finoman szólva akadozik. Csapatszinten is csupán 90 pont körül képesek szerezni, és bár Chandler Parsons visszatért, ez sem javított rajtuk – bár korábban rendre jól teljesítettek James ellen, az a csapat már a múlté. Jelen pillanatban egyértelmű esélyes a Cavs, a mérkőzést a Sport 1 élőben közvetíti.

San Antonio Spurs – Toronto Raptors 01:30

A címvédő a kilencmeccses idegenbeli széria után elindult felfelé, Leonardék sorozatban öt győzelemnél járnak, és a riválisok botladozásait kihasználva egy meccsre vannak a nyugati ötödik, 3,5 meccsre pedig a nyugati harmadik helytől. A támadójátékuk majdnem 16 pontot javult meccsenként, megtalálta a formáját Parker és Ginobili is, főleg a francia karmesternél szembetűnő ez – az utóbbi három találkozón 25 pontot átlagol 64,6%-kal mezőnyből. A Toronto szezonja talán az egyik legnagyobb hullámvölgy a mezőnyben, most éppen védekezésben teljesen kilátástalanok – az utóbbi kilenc meccsből nyolcat elbuktak. A Spurs toronymagas esélyes most hazai pályán, sokkal inkább együtt vannak, lendületből érkeznek, a Toronto pedig egy újabb gödörből igyekszik kimászni – Tim Duncantől várható egy harcosabb este azután, hogy legutóbb (karrierje során először) mezőnykosár nélkül maradt.

Utah Jazz – New York Knicks 02:00

Február 7-e óta csak három csapatnak van jobb mérlege, mint a Jazznek, Haywardék a négymeccses idegenbeli túrájukat is 3-1-re hozták. A 19,5 pontot átlagoló kiscsatár mellett Favors (18,5 pont, 56% az elmúlt hat mérkőzésen) és Gobert húzzák a gárdát, de Exum vagy Burke is fel tud lépni melléjük általában – hatalmas potenciál van ebben a keretben, amely egyébként a harmadik legfiatalabb a ligában. Az All-Star hétvége óta ők kapják a legkevesebb pontot (átlagban 83,6) és 40% alatt tartják ellenfeleiket, így nem sok jót várhat a mai estétől az a Knicks, amelyik Bargnani vagy Shved villanásain kívül teljesen reménytelen kosárlabdát produkál. Derek Fisher csapata 4-27-re áll idegenben, Nyugaton még nem nyert ebben a szezonban, sőt, ott átlagban 16,7 ponttal kapnak ki – gyakorlatilag egyetlen érv sem szól amellett, hogy ma vendéggyőzelem születik.

Los Angeles Lakers – Detroit Pistons 03:30

A tél folyamán erősen megvolt a lehetősége a Pistonsnak, hogy beérjen a playoffba, de egy hatmeccses vereségsorozat valószínűleg kiütötte őket a versenyből – most már a remeklő Indiana-Charlotte páros eléggé meglépett előlük. Legfőképp a hátvédsor gyenge dobóformája miatt lassítottak le, Brandon Jennings kidőlése után DJ Augustin még tartotta a frontot, de Reggie Jackson rapszodikus játéka már nem hozza az eredményeket főleg úgy, hogy mellette Caldwell-Pope is csak 27,7 %-kal tüzel. A Lakers védekezése finoman szólva is szellős a periméteren, így Jacksonéknak a mai ideális meccs lehet a belendülésre, hiszen az arany-lilák a Charlotte, a Miami és a Dallas hátvédjeit naggyá tették – igaz, Jordan Clarkson és Wesley Johnson révén ezt igyekeznek pótolni is a túloldalon. Nick Young ma sem léphet még pályára, és bár elég nehéz jósolni, ha kihasználja a hazaiak gyengeségeit a Pistons, a stabilan teljesítő Drummond-Monroe párosra építve hozhatják a győzelmet.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus