Legyőzte az OKC-t a Minnesota, Denverben kapott ki a Bucks

Nem sikerült jól Doc Rivers bemutatkozása, vereséget szenvedett a Clippers és a Sixers is, Ben Simmons visszatért és 147 pontot dobott a Jazznek a Nets, Houstonban bukott a Lakers, a Phoenix is átlépett a Miamin, javított a Boston.

Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves 101-107

Jobban bírta a végét a Minnesota. Az ötből három vereség után érkező Timberwolves végig szoros mérkőzést játszott az egyik legnagyobb riválisa otthonában, a találkozó során 24 alkalommal változott a vezető kiléte és hatszor volt egál az állás, úgyhogy rendkívül kélezetten alakult a küzdelem, a hajrában azonban a pihentebb vendégek tudtak pontosaabbak lenni a back-to-back érkező OKC-vel szemben. A negyedik negyedet összességében is a Minny nyerte, de bő két és fél perccel a vége előtt még így is 97-96-ra vezetett a Thunder, amikor jött a fordulat: Jaden McDaniels triplát dobott, egy jó védekezés után Anthony Edwards zsákolt, majd az oda-vissza hibákat követően McDaniels támadópattanója és Karl-Anthony Towns két büntetője eldöntötte a küzdelmet - 15 másodperccel az órán 97-105 állt az eredményjelzőn, a Wolves 9-0-s futása döntőnek bizonyult. Anthony Edwards (27-4-4, 10/20 mezőnyből) ezúttal is igyekezett a társaság élére állni támadásban, Towns (21-10-6) is csipkedte magát, McDaniels14 pontot tett hozzá, Rudy Gobert pedig 18 lepattanót szedett le a 6/6 jó dobása mellé - nyerték a lepattanózást és simán győztek a festékben is, ez volt a sikerük egyik kulcsa. A Minnesota ezzel a sikerrel visszavette a vezetést Nyugaton, most pedig jöhet az újabb rangadó a Dallas ellen.

Megint lépéshátrányban a Thunder. Egy szép győzelmi sorozattal felkapaszkodott Nyugat élére és megelőzte a Minnesotát az OKC, ez a back-to-back viszont most nagyon nem adta ki Mark Daigneualt csapatának: előző este rendkívüll kellemetlen pofonba szaladtak bele Detroitban, most pedig nem tudták legyűrni a nagy riválist sem, így egyetlen nap leforgása alatt a harmadik helyre csúsztak vissza a konferenciában. A védekezésüket összekapták, az most jól zárt, megvolt a kellő akarat, de támadásban túl sokat hibáztak: Chet Holmgren például alig négy pontot tett hozzá, és igazából csak Shai Gilgeous-Alexander (37 pont, 7 lepattanó, 8 gólpassz) csillogott, illetve Jalen Williams (20 pont, 4/7 tripla) tudott  hozzátenni mellette. A festékben elszenvedett 46-34-es vereség karakteridegen és nem is bírták el, ráadásul csak hét pontot dobtak leindításból, a Minny védekezése ellen nem tudtak rohanni - mindez a 44%-os mezőnymutatóval és az elrontott utolsó két és fél perccel együtt nem fért bele. Túl sok pihenésre mindenesetre nincs idő, egy szünnap után ugyanis a másik nagy riválist, a Denvert fogadják.

A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 37/6, Williams 20/12, Giddey 13/9
A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 27/9, Towns 21/6, McDaniels 14/6

 

Denver Nuggets - Milwaukee Bucks 113-107

Nem tudott győzelemmel debütálni Doc Rivers. Ezen a mérkőzésen irányította először a Milwaukee-t a wisconsiniak új vezetőedzője, Doc Rivers, aki nem tudott megnyert rangadóval debütálni, bár a Bucks összességében nem játszott rosszul a liga egyik legnehezebb pályáján. A vendégeknél a kisebb betegséggel bajlódó, de a játékot vállaló Giannis Antetokounmpo (29 pont, 12 lepattanó, 4 gólpassz) volt a vezér, de Brook Lopez (19 pont, 5/9 tripla, 2 blokk) is igyekezett, Damian Lillard 18 pontot és 5 gólpasszt tett hozzá, dobtak 16 hármast, és jól kezdék a  meccset - tíz pont feletti előnyt építettek ki, majd az elgyengülő támadójáték miatt kilencpontos hátrányba kerültek, és innen próbáltak meg visszajönni a hajrában. A záró etapban abszolút egálban voltak a felek, majd 88-90 után jött a Denver, a Milwaukee jó három percig nem dobott kosarat, így pár ponttal a hazaiak kerültek előnybe, de még nem volt vége, két perccel az órán 108-105-ig még egyszer visszajöttek a vendégek. Ott azonban két elrontott dobás, majd Aaron Gordon Lillardnek kiosztott blokkja eledöntötte a küzdelmet, a végjátékban nem tudott fordítani a Bucks, úgyhogy maradt a szoros vereség, de Rivers nem volt elégedetlen - mint mondta, időre van szükség ahhoz, hogy rendezzék a soraikat, a terve pedig az, hogy ritmusosabb, gyorsabb, könnyedebb játékot tudjanak játszani, és ne gondolják túl a helyzetet.

Négy bedobott triplával is nyert a Denver. Jamal Murray (35 pont, 5 gólpassz, 13/22 mezőnyből) nagyot játszott a Nuggetsnél, folyamatosan támadta a festéket a zárások mögött, és meglehetősen agresszívnek bizonyult, mellette pedig Nikola Jokics (25 pont, 16 lepattanó, 12 gólpassz, 3 labdaszerzés, 2 blokk, 10/25 mezőnyből) is sokat vállalt, és úgy is remekelt, hogy a dobásai magához képest most nem ültek. Kettejük rendkívül magas színvonalú produkciója pedig végül úgy is elég lett a Denvernek, hogy csapatszinten mindössze 4/18 triplával zárták a meccset, vagyis a Bucks négyszer annyi hármast küldött a gyűrűbe, mint ők - a festékben viszont a vendéglátó nyert 58-26-ra, és a fontos pillanatokban ez bizonyult a stabilabb megoldásnak. Összességében színvonalas meccs volt, mindkét gárda akart és próbált védekezni, végül az utolsó percekben a Nuggets volt a higgadtabb és pontosabb, ezzel tudott győzni, úgyhogy 33-15-tel fél meccsre van a nyugati első helytől.

A Nuggets legjobb dobói: Murray 35, Jokics 25/3, Porter Jr. 13/3
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 29/3, Lopez 19/15, Lillard 18/6

 

Cleveland Cavaliers – Los Angeles Clippers 118–108

Csapatként volt jobb a Cavs. A játéknap egyik kiemelt rangadóján a Clippers látogatott Clevelandbe. Előbbi a nyugati konferencia harmadik, míg utóbbi a keleti ötödik helyről várta az összecsapást. A Cavaliers a legutóbbi tíz meccséből csak egyet veszített el, ráadásul hosszú idő után Evan Mobley (10 pont, 9 lepattanó) is hadra fogható volt. Az első negyed tapogatózását követően a második játékrészben a vendégek akarata érvényesült, a nagyszünetet követően viszont már a házigazda kontrollált. J.B. Bickerstaff egylete csapatként múlta felül a Los Angeles-ieket, hiszen hét játékosa is eljutott legalább tíz dobott pontig. A prímet Donovan Mitchell (28 pont, 4 lepattanó, 12 gólpassz) vitte, miközben Jarrett Allen (20 pont, 17 lepattanó) sorozatban a tizenötödik meccsét zárta dupla-duplával, de Isaac Okoro (17 pont) is kitett magáért, bár érdekességképpen ő valamennyi pontját az első két negyedben dobta. A záró felvonás elején egy tizenkét pontos előnyt épített fel a Cavs, innen pedig már nem volt visszaút a Clips számára.

Playoff-hangulatot teremtettek. A Clippers egy 8–2-es sorozattal, zsinórban öt győzelemmel a háta mögött lépett pályára a Rocket Mortgage FieldHouse-ban, ahol a felek hozták az elvárásokat, így igazi playoff-hangulat uralkodott. Nem adta magát könnyen a Los Angeles, sőt a meccs egy adott szakaszában már tíz pont körüli is volt az előnye, ellenben a festékben egyértelműen jobb volt a Cleveland – Ivica Zubac hiánya meglátszott Tyronn Lue egyletén. Kawhi Leonard (30 pont, 8 lepattanó) ellenben mindent megtett azért, hogy ne szakadjon meg a gárda pozitív szériája, csakhogy a társak ezúttal elmaradtak mögüle, Paul George (13 pont, 5 lepattanó) mindössze 3/11-et hozott össze mezőnyből, de James Harden (11 pont, 7 lepattanó, 10 gólpassz) sem brillírozott (3/8 mezőnyből), habár a számai rendben voltak. A kispadról érkező Norman Powell (18 pont) volt az, aki fellépett Leonard mögé, ám összességében komplettebb csapat képét festette a Cavs, amely így megérdemelten nyert.

A Cavaliers legjobb dobói: Mitchell 28/6, Allen 20, Okoro 17/9
A Clippers legjobb dobói: Leonard 30/6, Powell 18/12, Coffey 13/6, George 13, Westbrook 13

 

Boston Celtics - New Orleans Pelicans 118-112

A negyedik negyedben rohamozott a Boston. A Clippers elleni vereség után most sem állt a helyzet magaslatán a Celtics, a 11 ponttal elvesztett első negyed után sokáig hátrányban játszott a listavezető, ám a negyedik negyedben sikerült előkapnia a jobbik énjét, és végül szép győzelmet aratnia. Ezt Jayson Tatum alapozta meg, aki egymaga 12 pontot termelt ebben a periódusban, a feljavuló támadójáték mellett pedig a védekezés is harapni kezdett: hat labdát adott el a záró etapban a Pels, éppen annyit, amennyit addit összesen a meccs során. Ezekkel a védekezésekkel megadták az alaphangot támadásban is, egy-két leindításos kosárral és fontos triplával ritmusba jöttek, futottak egy 13-3-at, átvették a vezetést, és azt már meg is őrizték a végéig - 37-25 lett a negyed eredménye, és az utolsó percek már kizárólag róluk szóltak. Tatum (28 pont, 10 lepattanó, 8 gólpassz, 3 labdaszerzés) remek játéka mellett Jaylen Brown és Jrue Holiday is elérte a 20 pontos határt, Joe Mazzulla vezetőedző pedig nagyon fontos válasznak értékelte ezt a negyedik negyedet két hazai pofon után - mint mondta, nem szabad elveszíteniük azt a hozzáállást, hogy minden este ki kell érdemelniük a győzelmet, mert ezzel jutottak el idáig, de az utóbbi időben mintha repedezne ez a mentalitás. Most back-to-back fogadják a Pacerst, aztán a Lakers látogat Bostonba.

Pedig jó volt a Pelicans, de a fő hiba még mindig megvan. Brandon Ingram (28 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz) és Zion Williamson (26 pont, 11/18 mezőnyből) körül jól működött a New Orleans gépezete, ugyan 30% alatt tripláztak, de így is megvoltak a jó helyzeteik, és az első félidőben már 17 ponttal is vezettek - a végét azonban elrontották, a záró etapban hibát hibára halmoztak, a pattogósabbá váló Boston pedig leradírozta őket. Három negyeden keresztül megcsinálták azt, ami a bravúrhoz kellett, de nem bírták végig - Willie Green vezetőedző szerint ez továbbra is komoly gyengeségük, a meccsek utolsó öt perceiben rendre stagnálóvá válik a játékuk, lelassulnak, rossz helyzeteket vállalnak, erőlködnek, ez az, amin mielőbb javítaniuk kell.

A Celtics legjobb dobói: Tatum 28/6, Brown 22/3, Holiday 20/9
A Pelicans legjobb dobói: Ingram 28/6, Williamson 26, McCollum 16/3

 

Miami Heat - Phoenix Suns 105-118

Nincs kiút a Heatnek. Sorozatban hetedik (!) vereségét szenvedte már el a Miami, a korábbi biztató időszak régen a múlté, Erik Spoelstra csapata a szezonja eddigi legkomolyabb hullámvölgyében van, és bár enneke közepén cserélték el Kyle Lowryt Terry Rozierre, egyelőer ez sem okozott változást - igaz, Rozier most először eredményesen játszott, 21 pontot dobott 4/6 triplával. Hiába, csapatszinten még a 40%-ot sem érték el mezőnyből, csak villanásaik voltak, és megint bántóan simán kaptak ki egy olyan Phoenixtől, amely idegenbeli back-to-backet játszott az előző esti egyértelmű veresége után - a Heat csak a negyedik negyedben kerülte el a kiesést, ott 31-18-ra nyert, egyébként 28 pontos hátrányban is volt már korábban. A Sunsnál ehhez nem is kellettek extrák, most Devin Booker is "lehiggadt" és megállt 22 pontnál, Kevin Durant 20-ig jutott, Eric Gordon 23-mal lett a legjobb dobó, szépen elosztották a terheket, volt 30 gólpasszuk, és bár a fáradtság miatt ők sem dobtak túl jól, de a mostani Heat ellen ez nem számított. Bradley Bealék ezzel őrzik a hatodik helyüket Nyugaton, a zuhanórepülésben lévő Miami viszont már csak egy meccsel van 50% felett, lemarad a playoff-tömbtől, sőt a kilencedik Chicago is utoléri lassan.

A Heat legjobb dobói: Butler 26/6, Rozier 21/12, Herro 17/15
A Suns legjobb dobói: Gordon 23/15, Booker 22/6, Durant 20/6


Charlotte Hornets – New York Knicks 92–113

Hozta a kötelezőt a Knicks. Egyértelműen a New York volt ennek a mérkőzésnek az esélyese, hiszen legutóbbi tíz meccséből nyolcat is megnyert a Knicks, miközben a Charlotte már régen elengedte ezt a szezont, így még annak tudatában sem volt érdemes rájuk tenni, hogy a vendégeknél Julius Randle és OG Anunoby sem léphetett pályára. A találkozó elején még tartotta magát a házigazda, melynek keretében az újonc Brandon Miller (29 pont, 7 lepattanó) remekelt, de Miles Bridges (21 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz) és P.J. Washington (16 pont) párosa is hozta az elvárhatót. Ellenben Tom Thibodeau csapata egy másik kávéházban játszik, s ezt a nagyszünetet követően igazolta is, a harmadik felvonást 44–24-re nyerte meg a vendég gárda, ezzel a meccs végkimenetelét is eldöntve. Jalen Brunson (32 pont, 4 lepattanó, 7 gólpassz) ismét klasszis teljesítményt nyújtott, miközben Donte DiVincenzo (28 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) is fellépett mögé, így sorozatban a hetedik győzelmét ünnepelhette a Knicks.

A Hornets legjobb dobói: Miller 29/9, Bridges 21/3, Washington 16/6
A Knicks legjobb dobói: Brunson 32/6, DiVincenzo 28/15, McBride 11/9


Brooklyn Nets – Utah Jazz 147–114

Szétdobta ellenfelét a Nets. A liga két legkérdőjelesebb csapatának találkozóján talán előzetesen a Utah számított esélyesebbnek. Mint arra emlékezhetünk, miután már mindenki leírta a Jazzt, a gárda feltámadt és sorrendben nyerte a meccseket, ám az elmúlt időszakban már újra a szezon eleji arcát mutatja. A Brooklyn sincs jobb passzban, hiszen lassan már a playin-helye is veszélybe kerül. Nehéz lett volna jósolni, a Nets viszont nem sokáig hagyta nyitva a zárójelet, Mikal Bridges (33 pont, 4 gólpassz) és Cam Thomas (25 pont, 7 lepattanó) vezérletével 43–28-ra nyerte meg az első tizenkét percet, ezzel idő előtt eldöntve a győztes csapat kilétét. A hazaiak a játék minden elemében felülmúlták ellenfelüket, így a meccs további szakaszában sem forgott veszélyben a győzelmük, pláne annak tudatában, hogy Keyonte George-ot (21 pont, 4 lepattanó) leszámítva azért túlságosan sok mindenkit nem illet dicséret a vendég oldalon. Lauri Markkanen (13 pont, 9 lepattanó) mindössze 4/12-t dobott mezőnyből, ezzel pedig nem lehet vezérré válni. A meccs krónikájához tartozik, hogy Ben Simmons jó játékkal tért vissza, 18 perc alatt kis híján tripla-duplázott (10 pont 5/5-ös mezőnymutatóval, 8 lepattanó, 11 gólpassz, 1-1 szerzett labda és blokk), a hátgondok miatt 36 meccset kihagyó mindenes egészségesnek tűnt. 

A Nets legjobb dobói: Bridges 33/18, Thomas 25/12, Walker IV. 19/12
A Jazz legjobb dobói: George 21/9, Collins 15, Markkanen 13/3


Houston Rockets – Los Angeles Lakers 135–119

Tarthatatlan volt a Green-Sengün páros. Nagyon szoros a nyugati playin-helyekért zajló csata, így kis túlzással még rangadónak is lehetett aposztrofálni a Lakers houstoni vendégjátékát. A Rockets veszélyes csapat odahaza, a Los Angeles viszont próbált erőt meríteni a Golden State kétszeri hosszabbítás utáni legyőzéséből. A hazaiak kezdtek jobban, akik határozott, lendületes kosárlabdát játszottak, miközben a vendég gárda sokszor csak erőlködött a tábla alatt. A Jalen Green (34 pont, 12 lepattanó, 7 gólpassz) és Alperen Sengün (31 pont, 12 lepattanó, 7 gólpassz) alkotta páros hamar elkapta a fonalat, és az sem az aranysárga-lilák malmára hajtotta a vizet, hogy az újonc Cam Whitmore (20 pont, 6 lepattanó) is most akarta megmutatni, hogy ki az úr a házban, amit az első negyed végén három demoralizáló zsákolással szemléltetett. A Lakers nem találta önmagát, így a nagyszünetet követően már harminc ponttal vezetett a texasi egylet. Habár LeBron James (23 pont, 6 lepattanó, 10 gólpassz), Anthony Davis (23 pont, 7 lepattanó) és D'Angelo Russell (23 pont, 5 gólpassz) triójának minden tagja húsz pont fülé jutott, ezen az estén nem volt esélye a kaliforniaiaknak.

A Rockets legjobb dobói: Ja. Green 34/12, Sengün 31/3, Whitmore 20/6
A Lakers legjobb dobói: Russell 23/9, Davis 23/9, James 23/3

Memphis Grizzlies – Sacramento Kings 94-103

Egy negyed Grizzlies, három negyed Sabonis. A tartalékos hazaiak az első negyedben olyan játékosok extráival építettek ki 15 pontos fórt, mint Santi Aldama, Scotty Pippen Jr., GG Jackson, Jacob Gilyard vagy a két hármast vágó Matthew Hurt, aki a meccs előtt nem sokkal kapott 10 napos szerződést. A Kings aztán lassan felvette a tempót és már a nagyszünetre eltüntette a hátrány nagyrészét, a harmadik negyedet követően vezettek is, azonban a Grizzlies nem adta fel és 92-88-nál a levegőben lógott a meglepetés. Itt azonban nagyon összekapta magát a Sacramento, 12-2-es futással zárták le az utolsó szűk öt percet és behúzták a kötelezőt – Taylor Jenkins, a hazaiak vezetőedzője így is joggal lehetett büszke tanítványainak játékára. A Kings leginkább Domantas Sabonisnak köszönheti a sikert, aki egyrészt 6/18-as mezőnymutatón tartotta Jaren Jackson Jr.-t, másrészt 20 pontját 10/11-es mezőnymutatóval szerezte, emellett karriercsúcs 26 (!) lepattanót tépett le 5 gólpassz mellett. Az NBA történetében egyetlen másik játékos van, aki 20-25-5-öt csinált legalább 90%-os mezőnymutatóval: Wilt Chamberlain hatszor hozta ezt össze. A Kings zsinórban negyedik sikerével egyre magabiztosabban tartja a nyugati 5. helyet, most Miamiban folytatják túrájukat. 

A Grizzlies legjobb dobói: J. Jackson Jr. 22, Aldama 16/15, GG Jackson 12/9, Pippen Jr. 12/6.
A Kings legjobb dobói: Fox 23/3, Sabonis 20, Huerter 17/9.

San Antonio Spurs – Washington Wizards 113-118

Visszavágott a Wizards. Néhány napja Washingtonban találkoztak a felek, akkor párpontos Spurs-siker született, és most is jobban kezdett a San Antonio, az első negyedben 10 ponttal megléptek. Victor Wembanyama jól mozgott (22 pont, 9/19 mezőnyből, 11 lepattanó, 4 gólpassz, 3 blokk), Devin Vassell és Cedi Osman is elérte a 20 egységet, Tre Jones (11 pont, 8 gólpassz) jól dolgozott testvére, Tyus Jones ellen, és három negyedet követően úgy tűnt, hogy behúzhatják a győzelmet. A Wizardsnál ugyanis nem találták a vezéreket támadásban: Kuzmának és Gaffordnak nagy munkát kellett végeznie hátul (ketten 24 pattanót szedtek le), Jordan Poole pedig ugyan jól célzott, de keveset vállalt. Szerencséjükre a kispadról Marvin Bagley III és Wemby egykori csapattársa, Bilal Coulibaly is nagyszerűen szállt be, így nem szakadt le a Washington. A záró játékrészben aztán összeállt a védekezés, Gafford, Kuzma és Poole vezérletével összeraktak egy 9-0-s futást, 107-107-nél utolérték ellenfelüket, majd Coulibaly és Tyus Jones is betalált, a végén pedig Gafford visszapöcizett labdája biztosította be a győzelmet. A Wizards zsinórban másodszor nyert, de még így is csak 9 sikernél jár, „üldözve” a 10 W-t összehozó Spurst…

A Spurs legjobb dobói: Vassell 24/3, Wembanyama 22, Osman 20/12.
A Wizards legjobb dobói: Kuzma 18, Gafford 16, Jones 15/3, Bagley III 15.

Dallas Mavericks – Orlando Magic 131-129

A Mavericks zónavédekezése döntött. A hazaiak igen mély gödörbe ásták magukat az első félidőben, a meccs után Tim Hardaway Jr. el is mondta, hogy a vendégek tökéletesen felkészültek belőlük. A Dallas eleve három kezdője (Kyrie Irving, Derrick Jones Jr. és Dante Exum) nélkül állt fel, a két wing nagyon hiányzott Paolo Banchero és Franz Wagner ellen, Irving nélkül pedig sokkal kisebb területek maradtak Luka Doncic előtt, így a nagyszünetben 61-77 állt az eredményjelzőn. A harmadik negyedben aztán védekezést váltott a Mavs, a zónájuknak köszönhetően futottak egy 31-9-es sorozatot, amivel átvették a kezdeményezést: a végül 45 pontig, 9 lepattanóig és 15 gólpasszig jutó Doncic mellé ekkor már felnőtt Tim Hardaway Jr. is, a Mavs második félidei 70 pontjából 54-et ők dobtak, a negyedik negyedben 35-ből 27-et. Emellett nagy szükségük egy folyamatosan megjátszható Dereck Lively II-re a palánk alatt (20 pont, 11 lepattanó, 8/9 mezőnyből), illetve a padról beszálló Jaden Hardy extrája is kellett: a hátvéd 20 pontját 4/5 triplával szerezte és 7 gólpasszt is kiosztott. A végjátékban az addig láthatatlan Josh Green is fontos duplát dobott, az utolsó pillanatokban pedig kis szerencsével ugyan, de behúzták a győzelmet és jelenleg a playoff-playin határon billegnek. 

Az ilyen meccsek fájhatnak a végelszámolásnál. Az Orlandónál Markelle Fultz nem léphetett pályára, a vendégek pedig egy extra magas szerkezettel (Suggs mellett Wagner, Banchero, Isaac és Wendell Carter Jr.) kezdtek, ami meglepte a Dallast. Ez a felállás sajnos csak rövid ideig élt, a 8 perc alatt +15-ös mutatót összehozó Jonathan Isaac egy meg nem nevezett sérülés miatt nem tért vissza a második negyedben, de még ekkor is jól pörgött a gárda. Paolo Banchero (36 pont, 9 pattanó, 7 gólpassz) felvette a kesztyűt Doncic-csal, Franz Wagner (21 pont, 6 gólpassz) szintén jól dolgozott, a padról Anthony Black (20 pont, 4/4 tripla), Moe Wagner (16 pont) és Cole Anthony is sokat tudott hozzátenni. A fordulást követően aztán jött a Dallas taktikai váltása, aminek kiismerésére ráment a harmadik negyed, és bár a negyedikben megint 40 pontot tudtak szórni, itt már ők rohantak az eredmény után. Wendell Carter Jr. jól kezdett centerben, de egyre inkább eltűnt Lively mellett, amit a végjátékban egy felesleges flagranttel tetézett, így végül ő vált a meccs negatív hősévé – 118-119-nél 4 büntetővel, plusz egy labdabirtoklással jöhetett a Dallas és ekkor vették át végleg a vezetést. Az utolsó pillanatokban, 131-128-nál Banchero még bedobott egy büntetőt, majd a gyűrűre pattintotta a másodikat, amiből Franz Wagner egy kiszorított, jó tízméteres hármast eresztett el, ami azonban lejött a gyűrűről, így a Magic megragadni látszik a keleti 7-8. helyen, egyre távolabb a playoff-vonaltól. 

A Mavericks legjobb dobói: Doncic 45/9, Hardaway Jr. 36/15, Hardy 20/12, Lively 20.
A Magic legjobb dobói: Banchero 36/12, F. Wagner 21/9, Black 20/12.

Portland Trail Blazers – Philadelphia 76ers 130-104

Embiid és Maxey is kiülte a meccset. A center térdgondok, a hátvéd bokasérülés miatt zsinórban másodszor hiányzott, Tobias Harris az influenzát követően még nem volt hatékony, és az igazából csak Kelly Oubre Jr.-ra támaszkodó Philadelphia mindössze az első negyedben tudta kimozogni a támadásbeli problémákat. A hazaiak már a félidőre vezettek, majd a harmadik negyedben állva hagyták ellenfelüket, kialakítottak egy 20 pont körüli különbséget és simán győztek. A Portlandben ki kell emelni a 27 pontot, azon belül 12/13 büntetőt dobó Jerami Grantet, a 24 pontot és 9 gólpasszt jegyző Malcolm Brogdont és a padról beszállva remekül célzó, 3/4 triplát és 9/9 büntetőt helyére küldő Scoot Hendersont, de Deandre Ayton és Anfernee Simons is jól dolgozott. A zsinórban harmadszor bukó Philly most a Warriorsnál folytatja túráját, míg a Blazers jól hangolt a Milwaukee és Damian Lillard fogadására…

A Trail Blazers legjobb dobói: Grant 27/3, Brogdon 24/9, Henderson 22/9.
A 76ers legjobb dobói: Oubre Jr. 25, Beverley 14, Reed 11/3.

 

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus