Leonard-Davis csata Texasban, Bulls-Pacers Chicagóban

Az Orlandót fogadja a Cleveland, a Charlotte-hoz látogat a Boston, a Denverhez a Portland - kilenc meccset rendeznek hajnalban.

 

Philadelphia 76ers – Atlanta Hawks 18:30

A Sixers jó játékkal, de szoros vereséggel rajtolt az OKC ellen, most újabb hazai találkozón mutathatják meg, hogy más ez a csapat, mint az utóbbi években látott együttesek. Joel Embiid legutóbb remekelt, most viszont a Hawksnál rögtön lepattanó-csúccsal bemutatkozó Dwight Howard ellen kell helytállnia, sok múlhat ezen a párharcon. Összességében nyilván jobb csapat az Atlanta, több fegyverük van, Millsap jó formát mutat, de a kezdőcsapat egésze rendben van, míg a Sixersnél túl sok opció nincs – Saric-tól több kellene, az ő javulásában azért bízhatnak.

Charlotte Hornets – Boston Celtics 01:00

A Hornets 19 pontos hátrányból állt fel és győzött Miamiban, kérdés, hogy most melyik arcukat mutatják: az első vagy a második félidőben látottat. A Celticstől is két ellentétes meccset láttunk eddig, de a hazaiaknál valószínűleg hiányzik majd Roy Hibbert (tegnap megsérült a térde), illetve a támadójátékot tekintve eddig jobban muzsikált a Boston – érdekes meccs lehet.

New York Knicks – Memphis Grizzlies 01:00

A Memphis Parsons nélkül is remek támadójátékkal debütált, míg a Knicks egy jó második negyedet leszámítva alárendelt szerepet játszott a Cleveland ellen a nyitómeccsen. Otthon hatékonyabbak lehetnek Anthony-ék, de az látszik, hogy van még min dolgozniuk – kérdés, hogy Noah mire megy Marc Gasollal, illetve hogy Conley-ék tudnak-e hasonló formát mutatni kintről, mint legutóbb. Az irányító egyébként is kulcsember lehet elöl-hátul, hiszen a pontjai, triplái mellett leradírozhatja a pályáról Derrick Rose-t is.

Cleveland Cavaliers – Orlando Magic 01:30

Mindkét csapat back-to-backből érkezik, de nagyon más előjelekkel. A Cavs eddig 2-0-lal áll, tegnap nehéz rangadót nyertek meg Torontóban, míg a Magic szörnyű játékkal szenvedett újabb vereséget, nehéz elképzelni, hogy ebből egy nap alatt úgy felálljanak, hogy győzni tudjanak Clevelandben. Az biztos, hogy Jamesék is fáradtak, mert 34-39 percet játszott a kezdő a Raptors ellen, de az eddigiek alapján akkora a különbség a felek között, hogy így is kötelező számukra a győzelem – az Orlando egyáltalán nincs még kész.

Chicago Bulls – Indiana Pacers 02:00

Ez egy igazi keleti rangadó lesz, bár az Indiana számára nem túl kedvező az idegenbeli back-to-back – tegnap Brooklynban léptek pályára és szenvedtek vereséget Paul George-ék. A Bulls a Wade-Butler páros 8/12 triplájára építve remek győzelemmel rajtolt, de kérdés, hogy mennyire tudják tartani ezt a formát, főleg kintről – most mindenesetre frissebbek, és a hazai pálya is mellettük szól. Az is kérdés, hogy milyen hatással lesz a Pacersre a kissé váratlan vereség, és hogy Jeff Teague mennyit tud javulni erre az estére, elsősorban tőle kellene több támadásban.

Milwaukee Bucks – Brooklyn Nets 02:00

Kiegyensúlyozott játékkal szerezte meg első győzelmét a Nets, és a Milwaukee ellen sem esélytelenek, bár a back-to-back és az, hogy idegenbe utaznak, nem az ő malmukra hajtja a vizet. A Buckstól nagyjából azt kaptuk elsőre, amit vártunk: Antetokounmpo villogott, de nem volt spacing és átütőerő sem a játékukban, ennél most több kell, ha nyerni akarnak. A palánk alatti csata érdekes lehet (Lopez elkapta a fonalat), illetve az is, hogy a Nets kevésbé atletikus játékosai mihez kezdenek majd a rohanást valószínűleg ezúttal is erőltető Milwaukee ellen.

San Antonio Spurs – New Orleans Pelicans 02:00

A Spurs egy sima és egy szoros győzelem után, a Pelicans viszont 0-2-es mérleggel érkezik meg erre a találkozóra. A hazaiaknál Tony Parker eddig szinte észrevehetetlen, de Pau Gasol sem villog, Danny Green pedig hiányzik – Kawhi Leonard ellenben parádés, és a kispad is nagy szerepet vállal. A túloldalon Anthony Davis két elképesztő estét produkált, a Warriors ellen már társai is akadtak, de a csapatvédekezés továbbra sem állt össze, ráadásul az idegenbeli back-to-back is csökkenti az esélyeiket. Kérdés, hogy Davis bírja-e ezt az iramot, és ezúttal is képes-e egymaga vinni a csapatát a Gasol-Aldridge-Lee-Dedmon magasember-sor ellen, illetve hogy tud-e javulni a Spurs kezdőcsapata – a favorit természetesen a hazai alakulat.

Denver Nuggets – Portland Trail Blazers 02:00

A Denver az első meccsen lenyomta az 50 pontos Anthony Davist és a New Orleanst, kiegyensúlyozott és viszonylag hatékony támadójátékot nyújtottak – a Portland már két találkozón is túl van, legutóbb nagy csatában kaptak ki a Clipperstől. Kulcsfontosságú lesz, hogy ki tudja jobban ráerőltetni akaratát a másikra, mennyire tudja megfékezni a nagy formában lévő Lillardot Mudiay, illetve hogy a túloldalon mennyire tud érvényesülni a Jokics-Nurkic páros a sokszor small-ballozó Blazers ellen. Támadásban alapvetően veszélyesebbek a vendégek, de a Nuggetsnek is megvan a játéka, illetve a fegyverei.

Sacramento Kings – Minnesota Timberwolves 03:30

A Minnesota kezdésként egy nagyon szoros meccsen maradt alul a Memphis ellen, míg a Kings a Phoenix legyőzése után nagyon megizzasztotta a San Antoniót – két, tavalyhoz képest sokkal szervezettebb csapat találkozik most. A lényegi kérdések a centereknél dőlhetnek el, hiszen Cousins és Towns is csapata vezére, a Sacramento nagyembere szinte egyedül tartotta meccsben övéit a Spurs ellen – ezúttal nehéz dolga lesz, ráadásul védekezésben is komoly feladat vár rá. Érdekes meccs lehet, mindkét fél számára önbizalom-növelő lenne egy győzelem.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus