Lezárhatja a Cavs, egyenlíthet a Wizards és a Rockets

Este 21:30-tól a Raptorst is kisöpörheti a bajnok - otthon kell felállnia a Washingtonnak és a Houstonnak is. 

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 21:30 (Sport1 - CSÚSZTATVA, 22:30)

A Cavs legutóbb a továbbjutás kapujába került, így ezen a mérkőzésen gyakorlatilag már csak az a kérdés, hogy a Raptors elkerüli-e a söprést, vagy már most véget ér a párharc - 0-3-ról ez valószínűleg lehetetlen küldetés a gárda számára. Kérdés, hogy Kyle Lowry vállalni tudja-e a játékot, és ha nem, akkor fel tud-e lépni megint DeRozan, kihasználják-e Valanciunast, és hogy mit tesz hozzá Joseph - az mindenesetre már kiderült, hogy mindezzel együtt a kulcs a Cavs játéka lesz. Ha a címvédő 100%-on fog pörögni, LeBron James továbbra is ilyen értelmezhetetlen játékot produkál, és nyerni akar az együttes, akkor este véget érhet ez a széria. 

A párharc állása: 3-0 a Cavaliers.

Washington Wizards - Boston Celtics 00:30

Alaposan felpörögtek az események ebben a párharcban, a harmadik találkozón nem adta le a nagy előnyét a Wizards, és egy rendkívül parázs, három kiállítással, valamint nyolc technikaival fűszerezett összecsapáson szépíteni tudott. Nagy kérdés, hogy a Boston mit válaszol, felveszik-e a kesztyűt Crowderék, illetve hogy Isaiah Thomas megtalálja-e az ellenszert a Washington ellene kitalált védekezésére. Ennek lényege természetesen az volt, hogy megtörjék a Celtics gördülékeny és borzasztóan hatékony támadójátékát, amire valamit reagálnia kell Stevensnek, mert egyébként John Wallban és a fővárosiakban van annyi, hogy egyenlítsenek - főleg ha megint komoly előnybe kerülnek, és ez eddig mindhárom mérkőzésen így történt. A Celticsnek a meccs elején most sokkal jobban kell figyelnie, vissza kell találnia a lendületes támadójátékhoz, és rá kell erőltetnie a sebességét a rövidebb Washingtonra - a hazaiak elveszítették Oubre-t, ennyivel még kevesebb embert forgathat Scott Brooks, és a fáradtság az első két meccsen nagyon látszott a gárdán. Viszont a hazai pálya is komoly faktor lehet, hiszen a Wizards brutálisan erős otthon, a Celtics pedig Washingtonban rendre kikap, méghozzá komoly különbséggel...

A párharc állása: 2-1 a Celtics javára.

Houston Rockets - San Antonio Spurs 03:00

Két napja idegenben vette vissza a pályaelőnyt a Spurs, így most a Houstonon a sor, hogy mentse a menthetőt és legalább egyenlítsen - ha megint a San Antonio nyer, akkor már kisebb csoda kellene Hardenéktől a továbbjutáshoz. Itt a kulcs egyértelműen a tempó lesz, a Spurs az előző két találkozón tökéletesen kordában tartotta a Rockets rohanásait, nem engedett leindítást, és ráerőltette akaratát a Houstonra - ez most is kulcsfontosságú lesz. A hazaiak szempontjából is nyilván ez a lényeg, nekik minél inkább rohanni kell, felvenni a ritmust, és ismét megtalálni a kinti dobók helyzeteit, akiknek azokat be is kell dobálni - olyan dobóformával most sem fognak nyerni, mint a legutóbbi két összecsapáson. 

A párharc állása: 2-1 a Spurs javára.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus