Ma este 7-kor kezd az NBA!

Carmelo Anthony egykori csapata ellen lép pályára, Thunder-Rockets, Lakers-Warriors és Heat-Bucks a programban

 

New York Knicks – Denver Nuggets (vasárnap, 19:00)

Carmelo Anthony egykori és jelenlegi csapata is rosszul kapta el a szezonrajtot – mondhatni, hogy eddig mindkét gárda szereplése csalódás annak ellenére, hogy a Knicks új játékrendszert tanul és sok sérültje van, a Denvernek pedig menet közben kellene kialakítani valamiféle rotációt. Bár legutóbb Carmelo Anthony 46 pontos NBA-szezoncsúcsot hintett, mégis a Denver várhatja jobb hangulatban az összecsapást – mivel egy hosszú, hat meccses vesszőfutás végére tettek pontot Indianában. Hogy ez a győzelem mennyit ér, az pontosan mutatja, hogy a Pacers ma hajnalban a Bullst verte Chicagóban… A Nuggetsnál talán kezd összeállni a rengeteg tehetséges játékosból valamiféle csapatjáték is – az, ami a Knicksnél jelenleg nincs. Andrea Bargnani sérült, Stoudemire nem biztos, hogy pályára tud lépni, a csípősérülést szenvedett Iman Shumpertre pedig szintén nem számíthatnak (utóbbi két játékos a Knicks 2-3. legeredményesebbje eddig). Valószínűleg meglesz az akarat Anthony-ban és csapattársaiban, de ez már jó eséllyel kevés lesz a bőség zavarával küzdő Nuggets ellen. Érdekesség, hogy két egykori harcostárs, a Lakersben közösen bajnoki címeket nyerő Derek Fisher és Brian Shaw ül majd a két padon. 

Miami Heat – Milwaukee Bucks (hétfő, 00:00)

A jó szezonrajtot követően kicsit összeroskadt a Miami: előbb mindössze 75 pontot dobtak a Pacersnek, majd 114-et kaptak Atlantában. Dwyane Wade ráadásul húzódásos sérülése miatt ki is ülte a Hawks ellenit, ma sem várható a játéka, Chris Bosh pedig nem igazán teljesít jól védőoldalon mostanában. Abban bízhatnak Miamiban, hogy Luol Deng egy jó meccs-egy rossz meccs sormintájában most a jó következne, illetve hogy Mario Chalmers 23 pontot szórt az Atlanta ellen, ó pótolhatja valamelyest Wade-et. Probléma viszont, hogy a Bucks 93.6 pontot engedélyez eddig ellenfeleinek, ami a ligában a 3. legalacsonyabb: Jason Kidd alaposan megszervezte a gárda hátrafelé játékát, ami egy szedett-vedett támadójátékot előadó Miami ellen biztosan működni is fog. Ezenkívül Giannis Antetokounmpo is gond lehet, mivel mostanában erőcsatárt játszik a rendkívül mozgékony görög, kiválóan – ez az a poszt, ahol sem Shawne Williams, sem Chris Bosh nem villog védőoldalon. A Heatnek irányító poszton lehet keresnivalója, de a kispadnak is össze kell kapnia magát, ha győzni akarnak – ellenkező esetben a Milwaukee utoléri őket a tabellán…

Oklahoma City Thunder – Houston Rockets (01:00)

Továbbra is komoly bajban van a Thunder, bár Reggie Jackson és Jeremy Lamb vezetésével kezd valamennyire összeállni a támadójátékuk – persze így is nagyon messze vannak a jótól. Most az a Rockets látogat hozzájuk, amely támadópotenciálját tekintve ugyan visszaesett tavalyhoz képest (legutóbb 88-87-re tudták csak megverni a sereghajtó Philly-t), viszont a Memphis Grizzlies mögött a liga második legkevesebb pontját kapják (91.6). Ráadásul ez a támadójátékbeli visszaesés nem drasztikus, továbbra is ligaelit szintű tempóban játszanak (98 labdabirtoklás meccsenként) – mindössze annyi változott, hogy sokkal inkább a kinti dobásokra, valamint a büntetők kiharcolására koncentrálnak. Ha mindez nem lenne elég, James Harden oklahomai látogatásai eddig nem sültek el túl jól, ám most egyrészt ő nagyszerűen játszik (a Sixers ellen 35 pontot hintett), másrészt a túloldalon nincs sem Durant, sem Westbrook – valószínűleg kettőzött erővel fog hajtani volt csapata ellen. Nem országos kettes a meccs, de extra teljesítmények kellenének a Thundertől, hogy legyen esélye győzni. 

Los Angeles Lakers – Golden State Warriors (03:30)

A szezon elején egyszer már találkozott a két gárda – Klay Thompson 41 pontos karriercsúcsa és a 127-104-es blowout miatt maradhatott emlékezetes a meccs. Mondhatnánk, hogy majd most hazai pályán visszavághat a Lakers, de ennek elég kicsi az esélye még úgy is, hogy a Warriors back-to-back fog játszani. A vendégek nagyon simán oktatták azt a Hornetset, amely LA-ben szoros meccsen kapott ki pár napja, ráadásul nagyon meg se kellett izzadnia a húzóembereknek – márpedig ha Thompson és Curry nincs túlhajszolva és hamar lendületbe jön, akkor a Lakers nem fogja tudni megállítani őket. Steve Kerr edzői munkája eddig csillagos ötöst érdemel, Harrison Barnes egyre jobban belelendül, a kispad jól működik, és a rendszerből nem hiányzik a stabil 20,10-eket szállító, sérült David Lee. A Lakers közel sem néz ki ilyen jól, Kobe Bryant elmúlt meccsei leginkább a siralmas és a szánalmas jelzőkkel írhatóak körül, legutóbbi 1/14-es mezőnymutatóját nehéz lesz feledtetnie. Bryant mellett a csapatvédekezés is rosszul működik, illetve támadásban nincs senki, aki megfelelően mozgatná a csapatot. Carlos Boozernek és Jeremy Linnek vannak ugyan felvillanásai, de ha Bryant nem kapja össze magát, akkor nem csak a győzelemmel, de annak a halvány esélyével sem számolhat a hazai publikum. 

A meccsekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus