Ma este teljes lesz a konferenciadöntők mezőnye

3-3-as állásról folytatódik a Boston és a Philadelphia párharca, a győztes a Miami ellenfele lesz a Keleti Konferenciadöntőben.

 

Boston Celtics – Philadelphia 76ers 21:30 (ÉLŐ – Sport 1)


A Philly elvétette a legutóbbi esélyét arra, hogy továbbmenjen a következő körbe, 3-2-es előnnyel a zsebében egy teljesen erőtlen produkciót tett ki a pályára Doc Rivers legénysége. A Boston úgy tudott meglehetősen simán nyerni és ezzel egyenlíteni, hogy a kelták a száz pontot sem érték el, ráadásul Jayson Tatumnek ismét egy gyengébb dobónapja volt, csak 5/21-gyel célzott az este folyamán a Celtics sztárja. A Sixersnek reális esélye nem is lehetett úgy, hogy az egész találkozó folyamán mezőnyből 36%-kal, a triplavonalon túlról pedig 23%-kal dobott, a kezdőcsapatból senki sem érte el az 50%-os határt, a csapat végül csupán 86 dobott ponttal fejezte be a mérkőzést. Különösen nagy csalódást jelentett az a James Harden, akinek bár volt két teljesen értékelhetetlen teljesítménye már ebben a sorozatban, de kétszer már negyven pont fölé is jutott és azon kívül is játszott már hatékony és kimagaslóan sokoldalú mérkőzést – most a Philly irányítójától ismét csak egy 25%-os hatékonyságra futotta, ráadásul hat ráemelt triplájából egy sem ért célba, 9 gólpasszára jutó 5 eladott labdája pedig az ő esetében kifejezetten rossznak számít. Hardennek nem csak a kinti dobásai nem estek, de középtávolról sem volt hatékony, sőt, a betöréseit és a festékből szerzett kísérleteit is tökéletesen védekezte le a Boston. Ha ilyen esetben Embiidtől és Maxey-től nem érkezik extra, akkor láthatjuk, hogy szinte esélytelen a 76ers, a hetedik meccsen ezt mindenképpen el kellene kerülnie.


A Boston sem sziporkázott támadásban, Brownék is alig lépték át a 40%-ot mezőnyből, viszont a kintről 43%-kal bedobott 15 tripla helyre billentette az egyensúlyt. Négyen is bedobtak legalább három triplát a csapatból, igaz, Tatum csak 4/11-et, viszont Smart, Brogdon és White is hatékonyan dolgoztak a triplavonalon túlról. Az összességében nem túl olajozottan működő támadójátékot a festékben nyújtott védekezésük végül kompenzálni tudta, Mazzulla csapata 50-38-ra nyerte a lepattanócsatát, a védekezés pedig végig fojtogatta Embiid mellett Hardent és Maxey-t is. A Sixersnek mindenképpen szüksége lesz egy agresszív és kreatív James Hardenre, aki tökéletesen tudja kiszolgálni Joel Embiidet és szükség esetén (ahogyan láttuk korábban is) egymaga is képescsapata élére állni, de ha ő nem nyújt extrát, akkor az Embiid-Maxey kettőstől mindenféleképpen hatékony és veszélyes játékot kell látnunk. A Celticsnél nem függenek ennyire az egyéni teljesítményektől az eredmények, persze arra szükség lesz, hogy a Tatum-Brown páros a gárda élére álljon, de a kiválóan működő csapatvédekezés több mindent tud kompenzálni náluk, mint a Sixersnél. Most hazai pályán az esélyesek persze a bostoniak, főleg úgy, hogy életmentő győzelemből érkeznek és a túloldalon egy nem éppen a hetedik meccses diadalairól hírek Doc Rivers ült a kispadon, kíváncsian várjuk, hogy mit hoz ez a mindent eldöntő mérkőzés, a győztes a Miami Heattel találkozik majd a keleti döntőben.

A párharc állása: 3-3.

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus