Magabiztos Knicks siker, drámai meccs végén nyert a Spurs

Végig vezetve verte a New York a Clevelandet, húszpontos hátrányból állt fel a San Antonio, egy félidőig bírta az Orlando a Clippers ellen.

Cleveland Cavaliers – New York Knicks 91-109

Nem tudtak felzárkózni a társak. Egy amolyan igazi keleti rangadóval indult a legutóbbi játéknap, hiszen a Cleveland és a New York vélhetően egymás riválisai lesznek a szezon folyamán. Egyik csapat sem kezdett bombaformában, így itt volt a javítás lehetősége. Nem éppen a házigazda malmára hajtotta a vizet, hogy Darius Garland (combizom húzódás) és Jarrett Allen (boka) duója továbbra is maródi, ellenben Donovan Mitchell vállalta a játékot, de hogy ne legyen teljes a kép, ezúttal Caris LeVert (combizom húzódás) maradt távol. Mitchell hozta is a kötelezőt, a találkozó legjobb egyéni teljesítményével előrukkolva. Mindössze huszonkilenc percre volt ahhoz szüksége, hogy berámoljon 26 pontot, versenyben tartva ezzel az övéit, merthogy ezen az estén nagyrészt az történt a parketten, amit a Knicks szeretett volna. Az ohiói gárda vezére mellé nem tudtak érdemben felnőni a társak, Evan Mobley csupán 6 pontig jutott 3/9-es mezőnymutatóval, s habár Isaac Okoro (11 pont, 7 lepattanó) és Georges Niang (11 pont) próbált segíteni, de ez csak a végeredmény szorosabbá tételéhez volt elegendő.

Végig uralta a meccset a Knicks. A Clevelandhez hasonlóan a New York is 1–2-es mérleggel kezdte az idényt, bár jóval erősebb ellenfelekkel mérkőzött meg, mint a Cavs. Jól kezdett a vendég gárda, Julius Randle (19 pont, 10 lepattanó) és Jalen Brunson (19 pont, 5 lepattanó) vezérletével hamar ellépett riválisától, s habár az folyamatosan visszakapaszkodott, érdemben nem veszélyeztette Tom Thibodeau csapatának sikerét. A kulcs a második negyedbeli remek dobóforma, no meg a második szándékból szerzett pontokban rejlett. A harmadik játékrészben kinyílt a felek között az olló, az összecsapás egy pontján már több mint húsz ponttal vezetett a Knicks. Persze az sem mellékes, hogy amíg Mitchell nem talált magának társakat, addig a Randle, Brunson kettős mellé Immanuel Quickley (18 pont), valamint RJ Barrett (16 pont) is fel tudott érdemben lépni.

A Cavaliers legjobb dobói: Mitchell 26, Niang 11/9, Okoro 11/6
A Knicks legjobb dobói: Randle 19/6, Brunson 19/3, Quickley 18/9

Phoenix Suns – San Antonio Spurs 114–115

Belealudtak a második félidőbe. Egyértelműen a hazai pályán játszó Phoenix volt a mérkőzés esélyese, még akkor is, ha Bradley Beal és Devin Booker kettőse ezúttal sem léphetett pályára. Ennek megfelelően kezdte a meccset a Suns, amely Kevin Durant (26 pont, 7 gólpassz), Eric Gordon (19 pont, 6 gólpassz) és Grayson Allen (19 pont, 7 lepattanó) triójának vezérletével írd és mondd, húszpontos előnyt épített fel. Az arizónai egylet ugyan elég szűkös rotációval játszott, de a kezdő ötös minden egyes tagja eljutott legalább tíz dobott pontig, sőt a kispadról érkezők sem szálltak be rosszul. Mindezek tudatában a harmadik negyed elején talán már akadt a vendéglátónak olyan szurkolója, aki gondolatban pontot téve a mérkőzés végére, elindult hazafelé…

Megfordította a mérkőzést a Spurs. A texasiak egy kiadós Los Angeles-i fiaskóból érkeztek abban a tudatban, hogy előzetesen már Phoenixben is elkönyvelték a vereségüket. Az első félidő tökéletesen megfelelt ennek a forgatókönyvnek, sőt még a harmadik játékrészben sem forgott veszélyben a Suns sikere, bár ezt a felvonást már a San Antonio nyerte. Aztán beindult Keldon Johnson (27 pont, 4 gólpassz), mire a 2023-as draft első választottja, Victor Wembanyama (18 pont, 8 lepattanó, 4 blokk) is megérkezett a meccsbe, kulcsfontosságú pontokkal, lepattanókkal és blokkokkal törve meg a hazaiak lendületét, nem mellékesen hét pontra olvasztva a felek közötti különbséget. Az utolsó negyed derekán Durant hátradőlős „gyilkos” tempójával újra úgy tűnt, hogy lezárhatja a meccset a Phoenix, amely azonban nem tudott élni ezzel a lehetőséggel. Devin Vassell (18 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) kosarai, majd Tre Jones (10 pont) büntetői után ismét Durant talált be, a Spurs ekkorra azonban már igencsak megérezte a vérszagot, Wembanyama gyors négy pontja után Johnson szerzett labdát, kosarára pedig már nem volt válasza a házigazdának, így hatalmas meglepetésre a vendég csapat győzött.

A Suns legjobb dobói: Durant 26/3, Gordon 20/12, Allen 19/15
A Spurs legjobb dobói: Johnson 27/12, Vassell 18/9, Wembanyama 18/6

 

Los Angeles Clippers – Orlando Magic 118–102

A harmadik negyedben döntötte el a Clippers. Az elmúlt nap a James Harden cseréről szólt a Los Angeles-i csapat háza táján, a Philadelphiából érkező hátvéd pedig tiszteletét is tette a gárda öltözőjében. A kaliforniai egylet számított az Orlando elleni meccs esélyesének még úgy is, hogy a Magic elég ígéretes kosárlabdát játszik, így vélhetően jó pár csapat dolgát megnehezíti majd az idény folyamán. A vendégek kezdtek jobban, elsősorban Paolo Banchero (15 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz) és Franz Wagner (14 pont, 8 lepattanó) vezérletével, ellenben ezen az estén nem volt olyan játékosa a floridaiaknak, aki úgy istenigazából a hátára vette volna a csapatot. A házigazda 41–21-re nyerte a harmadik játékrészt, ezzel le is zárva a győztes kérdésének kilétét. Ezúttal még az is belefért, hogy Kawhi Leonard (8 pont 3/11 mezőnyből) gyengébben muzsikáljon, hiszen Paul George (27 pont, 7 lepattanó, 7 gólpassz), Russell Westbrook (18 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz, 5 labdaszerzés) és Bones Hyland (17 pont) is kiválóan játszott.

A Clippers legjobb dobói: George 27/18, Westbrook 18, Hyland 17/12, Powell 17/6
A Magic legjobb dobói: Banchero 15/3, F. Wagner 14/6, M. Wagner 13

A tabella ezen a linken megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus