Már 20:00-tól Dallas - Golden State!

Curry-ék Nowitzkiékhez látogatnak már ma este, de a hajnal folyamán pályára kerül a Clippers, a Blazers, a Memphis és a Houston is

Dallas Mavericks – Golden State Warriors 20:00

A Golden State-et gyakorlatilag senki nem tudta még megfogni, idén összesen két vereséget szenvedtek, amikor Klay Thompson sérüléssel bajlódott, egyébként hibátlanul vezetik a ligát. Most viszont komoly próba előtt állnak, a hazai pályán hozzájuk hasonlóan félelmetes Dallashoz látogatnak. Nowitzkiék támadójátéka jelenleg a legjobb az NBA-ben, a Warriors viszont védekezésben első, 41%-ot tartják általában ellenfeleiket – emellett támadásban a periméteren alighanem ízekre szedik majd a Mavst Curry-ék. Ami viszont boríthatja a vendégek játékát, az Bogut sérülése, a center nem fog ma pályára lépni és bár David Lee hiányát meg sem érzik, a védekezésben és passzolásban is létfontosságú ötöst nehéz lesz pótolni. Monta Ellis hat szezont húzott le a GSW-nél, majd Dallasban teljesedett ki, ez is pikantériája lesz a találkozónak.

Charlotte Hornets – Brooklyn Nets 01:00

Meglepően jól muzsikált tegnap a Charlotte a Memphis ellen, végül dupla hosszabbításban bukták el a már-már megnyert találkozót. A Nets viszont egy rendkívül gyenge meccsen győzte le a Sixerst, így talán a Hornets készülhet jobb előjelekkel. Ugyanakkor a szezon során még sosem érte el az 50%-ot mezőnyből a hazai csapat, eközben pedig a védekezés lett a Brooklyn erőssége – jobb híján, hiszen a támadójátékuk minden, csak nem jó. A kérdés az lesz, hogy melyik fél hibázik kevesebbet, ha Deron Williams nem javul óriásit az elmúlt két találkozója után, gondban lehet a Nets, de a Charlotte konzisztensen továbbra sem képes jól teljesíteni. A tegnap remeklő Plumlee és Al Jefferson párharcát érdemes lesz figyelni, ugyanakkor kettes-hármas poszton kell nagyot védekeznie a Stephenson-MKG duónak.

Indiana Pacers – Portland Trail Blazers 01:00

Egy héten belül kétszer találkoznak a felek, legutóbb a Portland csúnya meccsen, négy ponttal tudott nyerni – viszont az Indiana finoman szólva sem javult azóta, konkrétan zsinórban hetedszer kaptak ki tegnap. A Portland meglepetésre bukott a Wolves ellen, tegnap pedig Aldridge és Lillard parádéja ellenére a Rose-vezette Bullstól kaptak ki. Ugyanakkor az Indiana védekezése mostanra már teljesen szétesett, rendre száz pont fölé engednek mindenkit, így meglepő lenne egy újabb 86 pontos este a vendégektől. Különösen érdekes lesz az első negyed, hiszen Westék nagyon kilógnak a ligából, bőven ők szerzik itt a legkevesebb pontot, Aldridge pedig szereti már itt megszórni magát – tegnap 21 pontot szerzett a meccs első 12 percében. Ha ezen nem tud javítani az Indiana és már az elején komoly hátrányt szednek össze, ez a keret nem lesz alkalmas a fordításra Lillardékkal szemben.

Orlando Magic – Atlanta Hawks 01:00

A két gárda tegnap Atlantában mérkőzött meg, a Hawks szűken bár, de nyerni tudott – Oladipóék ugyan megfogták Jeff Teague-et és Kyle Korvert, Millsapékre nem tudtak válaszolni. Hasonló meccset várhatunk most is, de az Orlandónál jellemzően előjön az, hogy három negyedig tökéletesen hozzák, amit kell, a záró etapban pedig teljesen lefagynak, Horfordék ellen ez ma sem fog beleférni. Budenholzer csapata zsinórban tizedik győzelmére hajt, védekezésben rendkívül stabilak (tegnap is 81 ponton tartották a Magicet), támadásban pedig valaki mindig fel tud lépni még akkor is ha a cserepadjuk kezd elfogyni – akárcsak egyébként a hazaiaknál. Az Orlandónál nem jelent sok jót az otthon melege, zsinórban négyszer kaptak ki itt, ráadásul Vucsevics nélkül túl sok tartalék nincs bennük a tegnapihoz képest, míg ha az Atlanta perimétere megtalálja magát, könnyedén nyílhat az olló.

Milwaukee Bucks – Los Angeles Clippers 01:30

A Clippers tegnap kikapott Washingtonban és meglátszott, hogy mi van akkor, ha valaki belemászik Chris Paul arcába, fejébe – az egész támadójáték lelassul és a csapat vereséget szenved. Na, ilyen védője pont egy sincs a Milwaukee-nak, akik csapatszinten sem képesek igazán megfogni az ellent, bár a fiatalok támadásban hasznosak, belül nem tudnak védekezni – ezt pedig a Griffin-Jordan páros könyörtelenül kihasználhatja. Jabari Parker remek számokat hoz, Knight, Mayo és Antetokounmpo is fel tud mellé lépni, de ez kevés lesz, ha CP3-t hagyják szabadon szervezni és el tudja juttatni a belső pároshoz a labdát. Jason Kidd egyre türelmetlenebb a védőmunka miatt, hiszen a szezon elején meglepően jól muzsikált a csapat hátul. Az egyetlen igazi megoldás a Parker-Antetokonmpo betörés-faultkiharcolás lehet, hiszen Hawes nem játszhat és elég vékony a belső rotáció a Clippersnél – ha Griffinék személyi hibák miatt ülni fognak, lehet esélye a hazaiaknak.

Philadelphia 76ers – Memphis Grizzlies 01:30

A Sixers újabb NBA-csapathoz méltatlan támadójátékkal kapott ki tegnap, a Memphisnek viszont két hosszabbításra volt szüksége a Charlotte ellen. Ez után érthetően fáradtak, így túl magas színvonalra nem kell ma számítani – ennek ellenére a győzelem kötelező számukra. A Phillynél egy-egy villanás, jó negyed, szebb egyéni teljesítmény jut, Gasolék védekezése ellen szinte kizárt, hogy meggyőző meccsel rukkoljanak ki. A festékben nincs egy súlycsoportban a két fél, de a Conley-Allen páros valószínűleg Carter-Williams is kordában tartja majd, ráadásul a Sixers egyébként is könnyelműen szórja el a labdákat.

Houston Rockets – Denver Nuggets 02:00

Tizenegy találkozó után ma mutatkozik némi esély arra, hogy pályára lépjen a Houstonban Dwight Howard – a center játéka nem biztos, de legalább az esély már megvan rá. James Harden exrájával nélküle is 8-3-at hozott a Rockets, a védekezésük így is ligaelit, konkrétan 92 pont körül engednek hazai pályán. A Denver képes bármikor száz felett dobni, ez teljesen Lawsonék aznapi formáján múlik, viszont a Beverley-Ariza páros azért jelentősen megnehezítheti a dolgukat. Ráadásul a védekezésük ismét a szezon eleji formát idézi egy-egy meccstől eltekintve, idegenben 4-8-as mérlegük alatt 107 pontot engednek, ez pedig ma biztos, hogy nem fog beleférni. Gallinari játéka kérdéses, McGee és Nate Robinson viszont jó eséllyel ezt a derbit is kihagyják, akárcsak Jones hazai oldalon.

Sacramento Kings – Detroit Pistons 04:00

Kissé szeleburdi kosárlabdát játszik a Sacramento az elmúlt időben, meccsenként 17,3 labdát adnak el, ami a liga legrosszabb mutatója ebben a kategóriában. Legjobb játékosuk, DeMarcus Cousins továbbra sem bevethető, így pedig a Gay-Collison páros ponttermésétől múlik a siker - Drummondék ellen ideális védőfegyvernek tűnik Reggie Evans a palánk alatt. Ráadásul az eladott labdák talán pont a Pistons ellen fájnak a legkevésbé, az ebből szerzett pontok tekintetében ligautolsók, a Kings másik gyengéje, a nem túl agresszív védekezés szintén "nem gond": mindössze 40%-kal tüzelnek Jenningsék mezőnyből. Ezen viszont most már javíthat Jodie Meeks, aki tegnap játszotta le idei első találkozóját és rögtön nyerni is tudott a Detroit - ennek ellenére a jobb csapat még Cousins nélkül is a Kings.

A meccsekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus