Mavs-Celtics a Sport TV-n, de Nuggets-Clippers rangadót is rendeznek

Négy mérkőzés kerül ma hajnalban megrendezésre, a két rangadó mellett hozná a kötelezőt a Grizzlies és biztosan megszakad a liga egyik leghosszabb nyeretlenségi szériája. Mutatjuk a programot.

 

Orlando Magic – Memphis Grizzlies 01:00

Mindkét csapat pihenőnap nélkül érkezik meg erre a mérkőzésre, az erőviszonyok viszont igencsak egyértelműek. A Grizzlies alig 24 órával ezelőtt remek csapatteljesítménnyel, egyéni extrák nélkül, mindenféle gond nélkül győzte le a Charlotte-ot, remek formának örvend, a Denverrel holtversenyben vezeti nyugatot, zsinórban négy győzelem után az ötödik sikerre is komoly esélyük lesz Morantéknek. Jó szériát futnak a vendégek, a négymeccses győzelmi sorozatuk során például back-to-back találkozókon győztek le két riválist, a Pelicanst és a Kingst is. Nehezíti azonban a helyzetet, hogy sem Desmond Bane, sem pedig Brandon Clarke nem lesz ma bevethető, így alacsony és magas poszton is nélkülöznie kell egy-egy fontos játékosát Taylor Jenkinsnek. A Magic néhány héttel ezelőtti fellángolása csillapodott, az elmúlt öt meccsükből csak kettőt tudott megnyerni, bár alig egy nappal ezelőtt három vereség után egy pontgazdag mérkőzésen az OKC-t tudta legyőzni egy alsóházi derbin, ahol remek meccset játszott többek között Banchero, Harris és Carter Jr. is, de a kispad is jelentősen közreműködött a győzelem megszerzésében. A korábban eltiltott játékosaik zöme a Thunder ellen már visszatérhetett, Mo Wagner viszont még mindig eltiltott, Jalen Suggs játéka kérdéses, Jonathan Isaac, Chuma Okeke és Bol Bol viszont sérülés miatt biztosan távol marad ma. Bár a legjobban védekező csapatok közé tartozó Memphis ellen teljes kerettel sem lehet reális esélyük a győzelemre, ne felejtsük el, hogy arattak már néhány meglepő bravúrgyőzelmet az orlandóiak, gondoljunk csak a Boston elleni oda-vissza sikerükre…

 

Dallas Mavericks – Boston Celtics 01:30 (ÉLŐ - Sport 1)

Ez a játéknap egyik nagy rangadója lesz, ráadásul egyik csapat sem játszott az előző játéknap 24 csapatát megmozgató programjában, így várhatóan kipihenten érkeznek meg erre a rangadóra a felek. A Dallas jelenleg a liga legjobb formában lévő csapata, egymás után hét győzelemnél tart, a negatív mérlegből egy szempillantás alatt 22-16-ot varázsolt a csapat, Luka Doncic pedig god-módban kosárlabdázik, a Mavs és a szlovén zseni lassítása pedig a keleti listavezetőnek sem lesz könnyű feladat. A Celtics két napja belenézett a szezon legkellemetlenebb és legváratlanabb pofonjába, a Gilgeous-Alexander nélkül felálló, abszolút versenyképtelen OKC Thundertől 150 pontot kapva szenvedett el egy 33 pontos zakót, teljesen értetlenül állt ez előtt az egész liga. Ráadásul Tatumnek és Brownnak sem volt rossz meccse, mindketten a 30 pontot ostromolták, de a csapatvédekezés teljesen széthullott, ott és akkor szerzett kosarat az OKC, ahol és amikor csak akart. Nem lesz optimális tehát a Boston mentális állapota sem, ráadásul a Thunder előtt a nyugati éllovas Nuggets ellen is alulmaradt, hiába a korábbi jó forma, most zsinórban két vereség után utaznak a jelenleg ellenállhatatlannak tűnő, a nyugati negyedik helyig felkúszó Dallas otthonába. Ha Tatumék képesek voltak kiheverni a hatalmas pofont, akkor ez egy parázs, színvonalas, playoff hangulatot idéző találkozó lehet két top 5-ös támadást nyújtó csapat között. Külön érdemes lesz figyelni Tatum és Doncic párharcát, mindkét sztár az MVP esélyesek között van egyelőre, bármelyikük képes eldönteni saját csapata javára a mérkőzést, unatkozni biztosan nem fogunk. A Bostonnál nincs hiányzó, a Dallas pedig már jó ideje Maxi Kleber és Josh Green nélkül játszik, a magasak hiányát eddig ki tudta bekkelni Jason Kidd, néhány meccsel ezelőtt azonban Finney-Smith is megsérült, őt Reggie Bullock pótolhatja a kezdőben.

 

Houston Rockets – Utah Jazz 02:00

Két igencsak süllyedőben lévő csapat találkozója lesz ez, bár a Rockets idén egyáltalán nem volt magasan, a Jazz viszont igen, rájuk inkább találó ez a kifejezés. A Rockets a liga legkevesebb győzelmét számláló csapatainak egyike, nyugat legalján foglal helyet és már kezd leszakadni még a 14. Spurstől is, abszolút a legintenzívebben tankoló csapatnak mondható. Az elmúlt tíz mérkőzéséből kilencszer is alulmaradó hazaiaknak ma sem teremhet sok babér, egy komolyabb menetrendben most zsinórban ötször kaptak ki – más kérdés, hogy ha nem a Boston, a Dallas, a New York és a New Orleans jön szembe a bő egy hétben, akkor sem feltétlenül a győzelem lett volna a céljuk. Ráadásul a fáradtsággal is meg kell ma küzdeniük, alig 24 órával ezelőtt New Orleansban kapitulált a Houston fiatal csapata. A másik oldalon viszont szintén hasonlóan rossz a helyzet, ez a meglepőbb a két forma közül, hiszen a Jazz is zsinórban öt zakóból érkezik a mai meccsre, ráadásul csak három meccset tudott megnyerni a legutóbbi tíz találkozójából. A felek kétszer is találkoztak a szezon első mérkőzésein, rögtön az elsőt behúzta a Houston, amivel első győzelmüket szerezték az eddigi tízből, de második alkalommal már a Utah tudott dominálni. Valamelyik hosszú nyeretlenségi sorozat ma megszakad, a papírforma a Jazz hullámvölgyének megszakadását jelentené, tekintve, hogy rossz formája ellenére még mindig a liga negyedik legjobban támadó csapata, a Rockets pedig éppen a harmadik legrosszabbul teljesít védekezésben. Más kérdés, hogy a Jazz a védőoldalon az egész szezonban csalódás, ők a negyedik legrosszabbak ebben, de a támadójáték hatékonysága ezt ellensúlyozhatja – jelenleg ők dobták a legtöbb pontot a szezonban csapatszinten. Ez is, és a frissesség is a vendégek felé húzza a mérleg nyelvét.

 

Denver Nuggets – Los Angeles Clippers 04:00

Ez a játéknap másik rangadója, a listavezető Denver a tőle mindössze négy mérkőzéssel lemaradó, nyugati hatodik Clipperst fogadja. A hazaiak kifejezetten jó formában vannak, az utóbbi tizenhárom találkozójából tízet is behúzott, legutóbbi meccsükön viszont meglepetésre alulmaradtak az igencsak süllyedő Minnesota ellen. A LAC viszont szezonjának legsikeresebb időszaka után úgy tűnik, hogy lépést tévesztett, kilencből hét győzelem után most egymást követő három mérkőzésen is kikapott, ebből különösen fájó volt az Indianában elszenvedett egypontos vereség, ahol Paul George 45 pontja ellenére sem tudott győzni a társaság. A Clippers sztárjának játéka ráadásul ma kérdéses, ottlétéről csak a feldobás előtt döntenek, Nic Batumon kívül viszont mindenki más egészséges a vendégeknél. Nagy kérdés lesz, hogy mit tud majd kezdeni Nikola Jokiccsal Ivica Zubac és a Clippers védekezése, a szerb MVP meccsről meccsre bizonyítja, hogy nem szabad kizárni a nevét a Legértékesebbek listájáról. A Denver egy győzelemmel akár egyedül is vezetheti a konferenciát (ehhez igaz, hogy a Memphis meglepetésveresége is kellene), a Clippers pedig egy esetleges sikerrel tovább zárkózna a nyugati legjobb négyhez és biztosabbá tudná tenni a helyét a stabil playoff helyeken. Érdekes lesz, hogy mit tud kezdeni a Clippers közel top 5-ös védekezése a Nuggets második leghatékonyabb támadójátéka ellen, ha Paul George játékra jelentkezik és a csapatok teljes fegyverzetben feszülnek egymásnak, mindenképpen egy playoff hangulatú párharc kerekedhet ebből.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus