Megégett a Spurs Mexikóban, újabb sérült a Jazznél

Booker 39-et dobott a Spursnek - simán verte a Lakerst a Clippers - Wade állt a Chicago élére - újabb sérült a Jazznél

Devin Booker szenzációs estéje győzelmet ért a Phoenixnek a San Antonio ellen, így a Suns második Mexikóvárosban játszott meccsén már bravúrgyőzelmet ünnepelhetett. Dwyane Wade nagy negyedik negyedével verte a Chicago a New Orleanst, DeAndre Jordan dominált a Lakers ellen, hozta a kötelezőt a Washington, míg a Jazz Rodney Hood sérülése ellenére nyert az Orlandóval szemben. Nézzük, hogy mi történt az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszának ma hajnali játéknapján!

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

A mérkőzések rövid videós összefoglaló ide kattintva megtekinthetők!

Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 113-97

DeAndre dominált. Előzékeny volt a Clippers centerével a Lakers, hiszen engedték, hogy kedvére repkedjen a gyűrű környékén úgy, hogy ne kelljen büntetőznie - 12/13-mal zárt mezőnyből és csak egyszer kellett a vonalra állnia. A 12 kosarából nyolc természetesen zsákolás volt, rögtön a meccs első támadását ő zárta le és végül 24 pontos, 21 lepattanós dupla-duplát szállított. Vezetésével szezoncsúcsot jelentő 56 pontot termeltek a festékből és 50% felett céloztak, félidőben már 19 egységgel vezettek, nem forgott veszélyben a győzelmük. Chris Paulék így könnyed játékkal hangoltak az OKC elleni rangadóra, ahova a liga leghosszabb sikerszériájával, sorozatban hat győzelemmel érkeznek meg.

Luke Walton próbált változtatni. Luol Deng pihenőt kapott erre az estére a Lakersnél és a szezon során először bekerült a kezdőbe Lou Williams, pedig eddig még akkor is a padról érkezett, amikor tele volt sérülttel a csapat. Ez a húzás sem jött be, ő sem játszott jól, de D'Angelo Russell egyenesen pocsék mérkőzést produkált, csak a padról beszálló Clarkson-Ingram kettőst lehet dicsérni, még Julius Randle is elveszett a Clippers védekezésével szemben. A Lakers így zsinórban harmadik vereségét szenvedte el és ezúttal is erőtlen, gyenge támadójátékot produkált, nagyon sürgősen váltaniuk kell, ha ott akarnak maradni a nyugati playoff-harcban.

A Clippers legjobb dobói: Jordan 24, Paul 20/6, Rivers 15/3, Felton 15/3
A Lakers legjobb dobói: Clarkson 21/9, Ingram 14/6, Williams 13/6

Chicago Bulls - New Orleans Pelicans 107-99

Butler megalapozta, Wade lezárta. Visszatérhetett betegsége után Jimmy Butler és rögtön meg is mutatta, hogy egészséges, hiszen már a nagyszünetig beszórt 19 pontot, ő állt a Chicago élére. A fordulás után is rá (28 pont, 8 pattanó, 6 gólpassz, 4 labdaszerzés, 2 blokk), valamint a remek lepattanózásra építettek a hazaiak, de a Pelicans visszajött 15 pontos hátrányból és a negyedik negyed elején ismét szorossá tette az összecsapást - ekkor azonban előlépett Dwyane Wade. A veterán hátvéd 22 pontjából 17-et szerzett a záró etapban, volt triplája, 2+1-es játéka és több nagyon nehéz dobása is, hátára vette övéit - erre nem volt válasz vendégoldalon, így a Bulls megőrizte előnyét. A fontos győzelemmel fél meccsre került a keleti nyolcadik helytől Fred Hoiberg csapata, ma este pedig Memphisben lép pályára, igaz, jó eséllyel Wade nélkül.

A támadópattanók. Alvin Gentry és Anthony Davis is arról beszélt, hogy a védekezésük megint rendben volt, de nem engedhetnek 21 támadópattanót az ellenfélnek, ha nyerni akarnak - márpedig most ez történt, a Lopez-Gibson páros vezérletével dominált a Bulls ezen a téren. A rengeteg második esély mellett Davis szerint Wade klasszisa volt sok nekik, a negyedik negyedben az ő nehéz dobásai törték meg a vendégcsapatot, pedig éppen Davis (36 pont, 14 lepattanó) volt a vezér a túloldalon - a hajrában nem tudott már segíteni övéin, így vereséggel utazhatnak Indianába, ötmeccses túrájuk utolsó állomására.

A Bulls legjobb dobói: Butler 28/9, Wade 22/3, Gibson 15
A Pelicans legjobb dobói: Davis 36, Moore 16/12, Evans 14

Phoenix Suns - San Antonio Spurs 108-105

Bookernek bejött Mexikóváros. A fiatal hátvéd 39 pontot szórt a Dallasnak is legutóbb Mexikóban, de akkor kikaptak, most viszont már győzelmet ért újabb 39 pontos estéje - méghozzá a ligamásodik San Antonióval szemben. A húszéves dobógép végig sakkban tartotta a Spurs védekezését, leindításokból, betörésekből, labda nélküli mozgásokból is folyamatosan eredményes tudott lenni, ráadásul az utóbbi meccseken javuló csapatvédekezését is megmutatta a Suns, a negyedik negyedben jól limitálták a texasiakat. Ezzel együtt még bő egy perccel a vége előtt is a Spurs vezetett, ekkor jött Bookertől két büntető, majd Bledsoe labdaszerzése után egy dupla szintén tőle, hat másodperccel a vége előtt pedig a szerencse is a Phoenix mellé állt, amikor Danny Green mellédobta az üres hármast. Earl Watson csapata így komoly bravúrt hajtott végre és a tréner azzal viccelődött, hogy Booker nem is akar máshol játszani, csak Mexikóvárosban, ahol 39 pontos átlaga van...

Túl könnyedén vette a Spurs. Nem pörgött fel igazán Gregg Popovich csapata és a vezetőedző szerint nem tudtak mit kezdeni a Suns agresszivitásával - kaptak harminc pontot az eladott labdáikból és több, mint húszat második esélyből, rengeteg ajándékot adtak Bookeréknek. Ezt Kawhi Leonard 38 pontos extra estéjével ellensúlyozták és a negyedik negyedben is vezettek szinte végig, de az utolsó percben Ginobili eladott még egy labdát, Leonard elrontott egy büntetőt, Danny Green pedig egy üres triplát, ami a mérkőzésbe került számukra. Hiába vannak alapvetően jó formában, az elmúlt három meccsből kétszer is "kihagytak", el is veszítették mindkettőt, így kissé leszakadtak a Golden State-től - most jön két nap pihenő, aztán fogadják a Minnesotát.

A Suns legjobb dobói: Booker 39/9, Bledsoe 17/3, Warren 12
A Spurs legjobb dobói: Leonard 38/6, Ginobili 16/6, Parker 14/3

Washington Wizards - Philadelphia 76ers 109-93

Lassan kezdett a Wizards, de végül nem hibázott. Kicsit magára ijesztett a hazai csapat a meccs elején, villámgyorsan tíz pont feletti hátrányba került, de a nagyszünet előtt összekapta magát és egy 24-11-es időszakkal kiegyenlített. A fordulás után már megnyugodott a társaság, az ujjsérüléssel bajlódó, de így is villogó (25 pont, 3/4 tripla, 7-7 pattanó és gólpassz) John Wall vezérletével simán hozta az összecsapást, a harmadik negyedet tizenöt ponttal nyerték meg a fővárosiak és behúzták a kötelezőt. Scott Brooks alakulata ezzel sorozatban 11. hazai mérkőzését nyerte meg, ehhez hasonló szériát utoljára 1989-ben produkált a Wizards.

Ennyire futotta. A back-to-backet játszó és Joel Embiidet nélkülöző Philly csak az első másfél negyedben játszott jól, ezt követően nem tudott mit kezdeni a Washington lendületével - végleg a harmadik negyed hajrájában ment el a meccs, amikor Wall sorozatban három triplát süllyesztett el. A mérkőzések óta pályára sem lépő, ezúttal viszont Embiid helyett kezdő Okafor 26 ponttal jelentkezett szezoncsúcsot jelentő 35 perce alatt, de ezúttal komoly gondok voltak hátvédposzton, a McConnell-Stauskas-Rodriguez trió együtt kilenc pontot tudott hozzátenni. Így megszakadt a Sixers hárommeccses sikerszériája, ráadásul következőleg Milwaukee-ba látogatnak, ami nem lesz egyszerű menet.

A Wizards legjobb dobói: Wall 25/9, Beal 20/6, Morris 14/6
A 76ers legjobb dobói: Okafor 26, Ilyasova 18/9, Luwawu-Cabarrot 12/6

Utah Jazz - Orlando Magic 114-107

Az utolsó percekben robbantott a Jazz. Szűk négy perccel a vége előtt 102-97-re vezettek a vendégek és úgy tűnt, hogy a szenzációsan játszó (28 pont, 9-9 lepattanó és gólpassz) Elfrid Payton, valamint a kintről megint büntető Aaron Gordon vezérletével meglepetést is okozhatnak. Itt azonban fordult a kocka, Hayward és Favors is hozzátett három-három pontot, majd érkezett egy Hood-tripla, két Whithey-büntető, végül egy Ingles-hármas - három perc alatt 13-0-t mentek a hazaiak és eldöntötték az összecsapást. Ez idő alatt a Magic két eladott labdát, négy rontott dobást és három faultot jegyzett, így komoly összeomlást bemutatva végül vereséget szenvedett - az utóbbi hat meccsből már ötödször.

Hood megsérült. Alig néhány mérkőzés óta sikerült összeállnia a Jazz kezdőjének, máris itt az újabb sérült: a hajrában Rodney Hood térde ment ki, komoly fájdalmakkal támogatták be az öltözőbe és úgy fest, hogy valamennyi időt biztosan ki kell hagynia - pontosat egyelőre nem tudni. Ezen a meccsen ez már nem számított, kiválása után is hozta a győzelmet a Utah annak ellenére is, hogy a védekezés finoman szólva sem volt a megszokott - az első negyedben 42 pontot kaptak és Payton betöréseire egyáltalán nem volt válaszuk. Kiemelendő azért a 19 pontos, 19 pattanós Gobert és az ismét jól játszó Hayward, a gárda megszilárdította ötödik helyét és következőleg a Sunsszal játszik.

A Jazz legjobb dobói: Hayward 23/6, Gobert 19, Favors 17
A Magic legjobb dobói: Payton 28/3, Gordon 21/9, Vucsevics 15/3

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus