Megint szétdobta a New Orleanst Devin Booker

52-t dobott a Pels elleni kulcsmeccsen a Suns vezére, nem hibázott a Boston, remekelt a Pacers, győzött a Magic: ez történt hajnalban.

New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 111-124

Ha Pelicans, akkor Booker 50. Sorozatban harmadszor érte el az 50 pontos határt a New Orleans ellen Devin Booker, 2022-ben 58-at, idén januárban 52-t, most pedig szintén 52-t dobott a riválisnak a Suns nehéztüzére: a hátvéd ezúttal 19/28-at hajított mezőnyből és 8/16-ot távolról, ráadásul 9 gólpasszt is kiosztott, egészen kolosszális produkcióval vezette kulcsfontosságú győzelemre csapatát. A Phoenix az ő vezérletével 46-28-ra nyerte az első negyedet és kereken húsz ponttal vezetett a nagyszünetben, majd ugyan a harmadik játékrészben a Pelicans visszakapaszkodott és szorosabbá tette a helyzetet, de a Suns igazán komolyan azért nem remegett meg, időben reagált, és lemenedzselte az előnyét. Booker parádéja mellett a teljes kezdőötös jól mozgott, és ezúttal az is belefért, hogy a teljes cseresorból összesen 9 pont, 9 lepattanó és 3 gólpassz érkezett segítségként, illetve hogy a kispad összesen 3/13-at dobott mezőnyből és 1/9-et távolról. A Suns ezzel a nagyon fontos győzelemmel egyetlen mérkőzésre megközelítette ellenfelét, pár nap múlva találkoznak ismét, ha azt is megnyerik Bookerék, akkor utolérhetik, vagy meg is előzhetik riválisukat, ami azért nagyon fontos, mert a Pels jelenleg hatodik, a Suns pedig hetedik Nyugaton, vagyis az azonnali PO-ba jutás a tét...

Willie Green dühös volt. Nem volt túl elégedett csapata védekezésével a Pelicans vezetőedzője, ugyanis állítása szerint alaposan átbeszélték a Booker-problémát a meccs előtt, erre az első negyedben 24 pontot és 8/9 triplát kaptak tőle - ez nem történhetne meg, nem kaphatna ennyi jó dobást, főleg nem a meccs elején, amikor megbeszélték, hogy mit kell tenni ellene. Ezt követően azért nagyjából rendezték a soraikat, de ha Booker lendületbe jön, akkor nehéz mit kezdeni vele, így bár Zion Williamson (30 pont, 5 gólpassz) agresszív volt, és Trey Murphy III (21 pont, 4/10 tripla) is igyekezett, de egyszerűen nem volt bennük elég tűzerő ahhoz, hogy ezzel a Sunsszal igazán felvegyék a versenyt azok után, hogy ennyire elrontották az első negyedet. Brandon Ingram nélkül nagyon nehéz helyzetben vannak, és veszélybe került a playoff-szereplésük, most jön két hozhatónak tűnő hazai meccsük, azokon nem hibázhatnak, ha ott akarnak lenni a rájátszásban.

A Pelicans legjobb dobói: Williamson 30, Murphy III 21/12, McCollum 15/6
A Suns legjobb dobói: Booker 52/24, Durant 20/9, Nurkic 19/3

 

Charlotte Hornets - Boston Celtics 104-118

Automatikus Celtics-győzelem. Kérdés nélkül hozta a kötelezőt a ligaelső, amely az első negyedet ugyan kicsit még lazára vette, de aztán gyorsított a játékán, szigorított a védekezésén, és a második-harmadik etapot összesen 18 ponttal nyerte meg, és ebben az időszakban eldöntötte a küzdelmet. Jayson Tatum (25-10-4) mellett a 7/11 triplás Sam Hausert érdemes kiemelni, és a 48%-os mezőnymutató mellett 19 hármast süllyesztett el a vendégcsapat, amely így már 27-0-ra áll ebben a szezonban akkor, ha legalább 18 triplát dob be. Hauser úgy fogalmazott, hogy mindig megcsinálták a szükséges passzt, mindig jó helyzeteket alakítottak ki, és mindig a megfelelő pillanatban vállaltak dobást, az ő 11 triplájának nagy része is üresre játszott helyzetből érkezett, és Joe Mazzulla vezetőedző is elégedett volt csapata játékával. A Charlotte Miles Bridges (26 pont, 11 lepattanó, 8 gólpassz) és az ex-bostoni Grant Williams (23 pont, 10/16 mezőnyből) vezetésével igyekezett tartani a lépést, Vaszilje Micics, Tre Mann vagy Brandon Miller is hozzátette a magáét, de egy jó ritmusban játszó Celticsszel most kevesen tudnának mit kezdeni a ligában, úgyhogy érvényesült a papírforma - a Jaylen Brownt nélkülöző vendégek így már csak egyetlen sikerre vannak a 60-as álomhatártól.

A Hornets legjobb dobói: Bridges 26/9, Williams 23/6, Miller 19/9
A Celtics legjobb dobói: Tatum 25/12, Hauser 25/21. Porzingis 20/3

 

Indiana Pacers - Brooklyn Nets 133-111

Egy félidő gála a Pacerstől. Nagyon kapaszkodik az egyenes ágú playoffba jutásért a Pacers, amely most egy meccsel előzi meg a hetedik Miamit a tabellán, miután kipipálta a Brooklyn elleni kötelező feladatot. A vendéglátón érződött a motiváció, és a mérkőzés első félidejében letarolta ellenfelét: a társaság 43-27-re nyerte a nyitó játékrészt, majd a nagyszünetben már 75-47-re vezetett - onnan nem lehetett kérdés, a fordulás után már csak az volt a cél, hogy nagy leolvadás nélkül végigérjen a gárda. Ezt sikerült megtenni, úgyhogy Tyrese Haliburton (27 pont, 13 gólpassz, 4/7 tripla, 0 eladott labda 27 perc alatt) remeklésére építve könnyedén hozni tudta a kötelezőt, ráadásul a parádés első félidő miatt a másodikban pihenni is bőven jutott idő, a kezdők alig voltak pályán ezt követően, Myles Turner például 14 játékperccel és öt blokkal szállt ki. A Brooklyn tette, amit tudott, de az indianai támadójátékra jobb csapatoknak is ritkán van csak válaszuk, nekik sem volt: a Pacers 51,5%-kal dobott mezőnyből és 35 gólpasszára alig 10 eladott labda jutott, leindításból 23-6-ra, a festékben pedig 70-52-re nyertek Pascal Siakamék. A Nets próbálta vállalhatóra menteni a végeredményt, valamelyest sikerült, de Cam Thomasék szezonja már nem számít sehova - ugyan egy-két napig még hivatalosan nem ért véget számukra, de a valóságban már jó ideje eldőlt, hogy lemaradnak a playinről.

A Pacers legjobb dobói: Haliburton 27/12, Smith 17/3, Siakam 15/3
A Nets legjobb dobói: Thomas 22, Watford 21/3, Bridges 19/9

 

Orlando Magic - Portland Trail Blazers 104-103

Ayton kezében maradt a portlandi siker. A Magic volt a meccs esélyese, de nehezen bírt a Blazersszel, egyáltalán nem tudott fölé nőni, illetve amikor igen, akkor az nem tartott sokáig - a harmadik negyedben egy 17 pontos futással sikerült kétszámjegyű előnyt felépíteniuk a hazaiaknak, de ebből hamar feljött a Portland, majd az utolsó három percben még 102-93-ról is visszatáncoltak a vendégek. A legvégén Paolo Banchero kihagyott dobása és egy időkérés után Deandre Ayton dobhatott a győzelemért, a center egy teljesen tiszta alapvonali tempóval nyerhette volna meg a meccset a vendégcsapatnak, de elrontotta, így a gárda zsinórban tizedszer is kikapott - igaz, ez most egészen másképp alakult, mint a két nappal ezelőtti 60 pontos vereség. Az Orlando megúszta a gyengébb produkciót, főleg a lassú, körülményes, akadozó és pontatlan támadójátékot, de a lényeg a győzelem: ha nehezen is, de kiizzadta a sikert a vendéglátó, amely így lassan azért már bebetonozza magát a playoff-résztvevők közé, hiszen 2,5 meccsel vezet a keleti hetedik Miami előtt.

A Magic legjobb dobói: F. Wagner 20/3, Carter Jr. 17/3, Banchero 15/6, Suggs 15/6
A Trail Blazers legjobb dobói: Banton 26/12, Ayton 20, Walker 18/6

 

Detroit Pistons – Memphis Grizzlies 108–110

A Grizzlies nyerte az alsóházi csapatok párharcát. A felek számára már korábban biztossá vált, hogy az alapszakasz lezárásával véget ér a szezonjuk, ennek ellenére tető alá hoztak egy parázs kis meccset. A harmadik negyed derekáig többnyire a Detroit akarata érvényesült, elsősorban Cade Cunningham (36 pont, 4 lepattanó, 8 gólpassz, 3/4 tripla), Jaden Ivey (20 pont, 6 gólpassz) és a kispadról remekül beszálló Chimezie Metu (17 pont, 8 lepattanó) jó játéka révén. A Memphis azonban nem tört meg, folyamatosan látótávolságon belül maradt, majd a záró játékrészben magához ragadta a kezdeményezést. Jaren Jackson Jr. (40 pont, 7 lepattanó) a hátára vette az övéit, s mivel Luke Kennard (19 pont, 8 gólpassz) és Brandon Clarke (15 pont, 7 lepattanó) személyeiben társakra is talált, így megfordította a Grizzlies a meccset. A végjáték igencsak érdekesen alakult, hiszen Jackson Jr. duplájára 2 perc 19 másodperccel a meccs vége előtt James Wiseman (10 pont, 10 lepattanó) még válaszolt, innentől viszont már nem esett több kosár, így a Memphis megőrizte előnyét és megnyerte a mérkőzést.

A Pistons legjobb dobói: Cunningham 36/9, Ivey 20/6, Metu 17/3
A Grizzlies legjobb dobói: Jackson Jr. 40/6, Kennard 19/15, Clarke 15/3

 

Chicago Bulls – Atlanta Hawks 101–113

Nem tudott mit kezdeni a Hawks tripláival a Bulls. Előzetesen még talán rangadónak is titulálhattuk volna ezt a mérkőzést, hiszen a keleti kilencedik és a tizedik csapott össze, csakhogy mindkét gárda a senki földjén álldogál, azaz lényegében se előre, se hátra. Egy 11–0-s futással kezdte a meccset a Bulls, melynek színeiben DeMar DeRozan (31 pont, 5 gólpassz), Coby White (22 pont) és Ayo Dosunmu (15 pont) triója kezdett igencsak hatékonyan. A középső két negyedben azonban átvette a kontrollt az Atlanta, Vit Krejci (18 pont, 4 lepattanó, 6/6 tripla) nem hibázott dobást, de Bogdan Bogdanovics (20 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz, 6/7 mezőnyből) is csak egyszer tévesztette el az irányt, ráadásul Dejounte Murray (17 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz) is hozta a maga számait. A harmadik játékrész végére el is dőltek a lényegi kérdések, a Hawks tizenkilenc triplát elsüllyesztve fektette két vállra a hatszoros bajnokot.

A Bulls legjobb dobói: DeRozan 31, White 22/6, Dosunmu 15/3
A Hawks legjobb dobói: Bogdanovics 20/6, Krejci 18/18, Murray 17/9

 

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus