Megint szétszedte a Warriorst, egy lépésre a döntőtől a Houston

Újfent szenzációsan védekezett a Rockets - nem volt jó a Warriors - megint 95 pont alatt maradtak Curryék - megsérült Chris Paul. 

Sorozatban másodszor tartotta 95 pont alatt, ezzel pedig ismét legyőzte a GSW-t a Houston az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nyugati döntőjében - James Hardenék karnyújtásnyira vannak a továbbjutástól, viszont Chris Paul sérülése jelentősen befolyásolhatja a folytatást.

Visszajátszás: Eric Gordon, mint döntő faktor - videók

Houston Rockets - Golden State Warriors 98-94

Újfent szenzációsan védekezett a Rockets. Az előző találkozó után ezt is hátul nyerte meg a Houston, hatalmasat kapart Mike D'Antoni csapata és sorozatban másodszor tudta 95 pont alatt tartani a Warriorst, ami óriási szó - igaz, cserébe támadásban ők maguk is nagyon szenvedtek. James Harden dobása különösen borzalmas volt most (19 pont, 5/21 mezőnyből, 0/11 tripla), Chris Paulnak ugyan voltak hatalmas kosarai, de összességében ő sem dobott jól (20 pont, 6/19 mezőnyből) és a csapat legjobb támadójátékosa ezúttal Eric Gordon (24 pont, 6/15 mezőnyből, 9/10 büntető) volt, aki több nagyon fontos játékot is bemutatott, köztük egy clutch triplát másfél perccel a vége előtt. Ezúttal azonban ennyi is elégnek bizonyult, az is belefért, hogy mezőnyből 37, kintről 30%-kal dobtak csapatszinten, az is, hogy összesen 12 gólpasszt osszanak szét, olyan jól védekeztek, hogy most ez sem számított. A meccs elején magukhoz ragadták a kezdeményezést és ugyanolyan mentalitással jöttek ki erre a találkozóra, mint ahogy az előzőt befejezték, az első félidőben gyakorlatilag végig vezettek is, majd a fordulás után lett igazán szoros a küzdelem, akkor már többször a GSW járt előrébb. Ez a nagy kosarak időszaka volt, itt is, ott is beestek nehéz dobások, amelyek szintén a védekezéseket dicsérték, majd Paul vezetésével Rockets-előnnyel érkeztünk meg a hajrához. 92-91 után aztán Gordon bombázott be egy hatalmas triplát szűk másfél perccel az órán, amelyre Draymond Green válaszolt szintén kintről, majd jöttek a hibák mindkét oldalon és tíz másodperccel a vége előtt Ariza büntetőzhetett. Csak az egyiket dobta be, így maradt még esélye a Golden State-nek, de az utolsó játéknál Gordon ellopta a labdát Green elől, ezzel megnyerte a meccset csapatának - egy lépésre került a nagydöntőtől a Rockets.

Nem volt jó a Warriors. A Houstonnál ugyan pontosabban dobtak a vendégek (44,4% mezőnyből, 38% tripla), de egyrészt kétszer annyi támadópattanót engedtek, mint amennyit leszedtek, hattal több labdát adtak el és kilenccel kevesebb büntetőt harcoltak ki - ráadásul a hajrában, amikor nagyon kellett volna, nem tudták végrehajtani a szükséges játékokat. Kevin Durant ugyan eljutott 29 pontig (8/22 mezőnyből, 3/6 tripla, 10/10 büntető, 0 gólpassz), de a végén, az utolsó negyedben összesen kettőt szerzett ebből, azt is büntetőből és az utolsó három és fél percben már rá sem nézett a gyűrűre - Andre Iguodala mellett egy olyan játékos is hiányzott a Golden State-ből, aki a legvégén megoldotta volna a clutch helyzeteket. Steph Curry (23 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz, 4 labdaszerzés) és a sérülése ellenére jól játszó (22 pont, 8/14 mezőnyből) Klay Thompson is igyekezett, a végén Draymond Green is villant kettőt, de ez most kevésnek bizonyult, így a hatodik meccsen, hazai pályán már az életben maradásuk a tét.

Chris Paul megsérült. A győzelem ellenére aggódhatnak a Houston drukkerei, mert a mérkőzés utolsó percében el kellett hagynia a pályát Chris Paulnak, márpedig ez csak akkor elképzelhető, ha komolyabb sérülése van - a hírek szerint hamstring-fájdalmakra panaszkodott, ez pedig alapjaiban írhatja át a széria folytatását...

A Rockets legjobb dobói: Gordon 24/9, Paul 20/12, Harden 19. 
A Warriors legjobb dobói: Durant 29/9, Thompson 23/12, Curry 22/6.

A párharc állása: 3-2 a Rockets javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus