Memphisben kell bizonyítania a Houstonnak

Back-to-back rangadózik a GSW - az OKC-hez látogat a Knicks - a Jazz ellen folytatná a Dallas - Towns vs. Drummond Minnesotában

 

Charlotte Hornets – Philadelphia 76ers 01:00

Érdekes párosítás, a Hornets adja el a legkevesebb, a Sixers pedig a legtöbb labdát, a hazaiak rengeteget dobnak kintről, a vendégek pedig az Okafor-Noel benti duóra építenek – persze a legnagyobb különbség a felek között a hat győzelem. Ameddig a Philly nem tud vigyázni a játékszerre, nem fog tudni mérkőzést nyerni, legutóbb 31, előtte 27 alkalommal adták oda az ellenfélnek, ez senki ellen nem fér bele – ráadásul a Charlotte-nak nem kell biztatás, a liga egyik legjobb cserepadjával simán szét tudják dobni azt, aki hagyja.

Boston Celtics – Brooklyn Nets 01:30

A Boston három nagy győzelem után kikapott otthon a Dallastól, és a korábbihoz képest elég langyos volt a védekezése, a Nets pedig bízik abban, hogy javuló formája most már győzelmekben is megmutatkozik – az eddigi 2-10 nem túl impresszív. A kérdés az, hogy a hazaiak tempóját (az ötödik leggyorsabb játékot játsszák a ligában) mennyire tudja tartani a jóval lassabb Brooklyn, hiszen ők elsősorban a Lopez-Young duóra építenek, Jarrett Jack pedig nem valószínű, hogy tudja majd tartani a lépést Isaiah Thomasszal. Érdekesség, hogy Avery Bradley legutóbbi öt Nets elleni meccsén 20 pontot átlagolt 50%-os triplamutatóval.

Memphis Grizzlies – Houston Rockets 02:00

A Houston kirúgta McHale-t, majd James Harden 45 pontos estéjével és Brewer óriási triplájával megszakította négymeccses vereségszériáját – ez azonban közel sem jelenti azt, hogy kijöttek a gödörből, a Portland ellen is végig futottak az eredmény után. A Memphisnél eddig nagyot szól Mario Chalmers, a Heattől megszerzett irányító nagy szerepet játszik abban, hogy a korábbinál jóval gyorsabb játékot mutat be a Grizzlies – mióta ő itt van, 112 pontot átlagol a gárda. A hazaiak kezdenek összeállni, igaz, védekezésben még nem tartanak ott, ahol kellene, de a vendégek problémái ennél jóval súlyosabbak – Ty Lawson legutóbb már nem is kezdett, kérdés, hogy a Blazers elleni siker mekkora lökést tud adni a texasi gárdának.

Minnesota Timberwolves – Detroit Pistons 02:00

A két center összecsapása miatt már előre dörzsölhetjük a tenyerünket, hiszen Andre Drummond brutális mutatói mellett is kiemelkedő az újonc Towns eddigi szezonja – elöl-hátul óriási fegyver, nagy tartást ad csapatának. Wiggins is jó formába lendült, a vendégeknél Reggie Jackson emelhető ki a periméteren, de az igazi kérdés, hogy tud-e otthon is nyerni a Wolves – saját közönsége előtt 0-5-tel áll, idegenben 5-2-re. A Pistons négy vereséggel zárta idegenbeli túráját, igaz, azóta a Cavs legyőzése nagy fegyverténynek bizonyult – a palánk alatti csata alapvetően határozhatja meg ezt a találkozót, de talán több fegyvere van jelenleg a hazai csapatnak.

New Orleans Pelicans – San Antonio Spurs 02:00

A San Antonio szép csendben sorozatban hat győzelemnél és 9-2-es mérlegnél tart, a parádés szezont futó Leonard mellett pedig ugyan Aldridge nem játszik stabilan jól, de Ginobili igen, és legutóbb már Parker is megmutatta, hogy lehet rá számítani. A javuló támadójáték mellett a liga egyik legjobb védekezését műveli jelenleg a Spurs, mindössze 91 pontot kapnak átlagban – ha Anthony Davis nem játszik, pokoli feladat vár ismét a New Orleansra. Ugyan Ryan Anderson fel tudott lépni pontszerzésben, védekezésben óriási gondok vannak a hazaiaknál, 110 pontot kapnak átlagosan, ráadásul továbbra is valószínűleg nyolc-kilenc ember húzhat majd mezt – igaz, a hírek szerint Jrue Holiday ma játszani fog.

Oklahoma City Thunder – New York Knicks 02:00

Kevin Durant hiányában Westbrook két 40 pontos meccsből érkezik erre a találkozóra, és bár védekezésben vannak gondjai a Thundernek, nem igazán látni, hogy őt ki fogja meg. A kérdés, hogy a Knicks mennyire tud hatékony lenni, Porzingis legutóbb karriercsúccsal bizonyított, és egyre inkább összeáll a rendszer még akkor is, ha Carmelo Anthony dobóformája eddig inkább gyenge, mint jó – lepattanózásban mindkét együttes remekel, de az OKC konkrétan vezeti a ligát ebben, a palánk alatti harc döntő faktor lehet. A Knicks alapvetően jóval lassabban játszik, mint a Thunder, és valószínűleg Afflalóra vár majd a feladat, hogy Westbrookot és a Thunder periméterét valamelyest lassítsa.

Dallas Mavericks – Utah Jazz 02:30

A Pelicans elleni vereség óta ellenállhatatlan a Dallas, sorozatban öt győzelemnél járnak Nowitzkiék, olajozottan működik a gépezet, és védekezésben sem állnak rosszul – ráadásul a német erőcsatár sorozatban nyolc meccset nyert a Jazz ellen. A vendégek igyekeznek gyorsabban játszani (nem igazán sikerül) és többet dobni kintről, Favorsnek elég sok helye van a palánk alatt, Gobert pedig takarít, hogy velük mihez kezd Nowitzki és Pachulia, azt majd meglátjuk, de valószínűleg ismét markáns szerepet kaphat Powell. A Mavs a győzelmi széria alatt 40%-on tartotta ellenfeleit mezőnyből, ennél biztos, hogy pontosabb dobóteljesítmény kell most a vendégektől a sikerhez.

Denver Nuggets – Phoenix Suns 03:00

Komoly túra előtt áll a Suns, hiszen a következő 11 meccsükből 9 idegenben lesz, az elmúlt majdnem három hétben pedig csak egy találkozót vívtak saját pályájuktól távol – ennek ellenére csak fél meccsel járnak a Denver előtt. A hazaiak sikere egyértelműen Gallinarin múlik az utóbbi időben, ha a kiscsatárnak megy, akkor nyernek, ha nem, akkor nem, és ez a kettősség jellemzi gyakorlatilag az egész szezonjukat – egy jó meccsre egy rossz jut általában. A két csapat találkozott már Phoenixben, akkor rossz arcát mutatta a Denver, hiszen voltak 37 pontos hátrányban is, hatalmas zakót kaptak – ha most sem tudják megfogni a Bledsoe-Knight párost, ismét nehéz helyzetben lesznek, de a hazai pálya mellettük szól.

Portland Trail Blazers – Los Angeles Clippers 04:00

A Clippers egy nagyon demoralizáló vereségen van túl, tegnap 23 pontos előnyből kaptak ki a nagy rivális Golden State ellen – ezek után kérdés, hogy milyen állapotban utazik a csapat Portlandbe, ahol kötelező lenne a győzelem. A Blazers negatív szériája tovább tart, szintén őrült körülmények között kaptak ki a Houstontól és zsinórban hét vereségnél tartanak már. A palánk alatt egyértelműnek tűnik a Clippers fölénye, a periméteren is jól állnak a visszatérő Chris Paullal, és ha csak nem dobja el az agyát Damian Lillard, kevés esély van a hazai sikerre – az irányító egyébként legutóbbi három meccsén 12 pontot átlagolt a LAC ellen. Persze ha a tegnapi verés után akár mentálisan, akár a b2b miatt fizikálisan nincs a topon a vendégcsapat, máris van reménysugár a Portland előtt…

Golden State Warriors – Chicago Bulls 04:30

Nagyon fontos meccs előtt áll a Warriors, hiszen az óriási idegenbeli győzelem után back-to-back rangadó következik számukra – amennyiben viszont ezt is sikerrel abszolválják, utolérik a 2002-es Dallast és egyetlen győzelemre kerülnek az NBA történetének legjobb rajtjától. Ezért azonban sokat kell tenniük, a Chicagónál Jimmy Butler legutóbb szezoncsúcsot hintett, van rá esély, hogy ma Derrick Rose is visszatér, és bár Brooks nem lesz, így is erős csapat a Bulls. Az azonban biztos, hogy ezt a jelenlegi GSW-t csak akkor verheti meg bárki, ha nem koncentrál eléggé – a back-to-back lehet a vendégek lehetősége, hiszen a címvédő ilyen esetben került már nehéz helyzetbe gyengébb csapat ellen is.

Los Angeles Lakers – Toronto Raptors 04:30

A Toronto az 5-0-s start óta 2-6-tal áll, az ötmeccses idegenbeli túra első három állomását elbukták, mégpedig főleg a kiengedő védekezés miatt – ez most sem fog beleférni, a visszatérő Kobe Bryanttel a legutóbb már támadásban jó teljesítményt nyújtó Lakerst is komolyan kell venni. Védekezésben persze a liga leggyengébbjei tartoznak az arany-lilák, és ha nem tudják megfogni a Lowry-DeRozan kettőst, akkor nagyon extrán kell dobniuk, hogy partiban maradjanak – a találkozó érdekességét Lou Wiliams adja, hiszen a hátvéd tavaly még Torontóban lett az Év Hatodik Embere, idén viszont 33%-kal dob csak a Lakers mezében…

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus