Mennyire szívja fel magát a Celtics és a Pelicans?

Thomasék a Clevelandet, Davisék pedig a Golden State-et fogadják 0-2-ről, szintúgy győzelmi kényszer alatt játszik a Bucks a Bulls ellen.

 

Boston Celtics – Cleveland Cavaliers 01:00

Brad Stevens változtatásai jól mutattak a második mérkőzésen, de nem tudott mit lépni a negyedik negyedben LeBron James és Kyrie Irving ellen, így a kérdés az, hogy hazai pályán képes lesz a Boston limitálni a két szupersztárt – legutóbb a záró etapban csak ez a duó szerzett pontot a Cavsnél. Bár védekezésben összeállt a Celtics, a támadójátékon még bőven van mit csiszolni, az eddigiek alapján kizárólag Isaiah Thomas tudta felvenni a versenyt a 2. kiemelttel – különösen a hátvédektől, Smarttól, Bradley-től és Turnertől kell több. Természetesen ebben nagy szerepe van a Cleveland védelmének, JR Smith egészen pazarul védi az említetteket, a betörések végén pedig Mozgov működik légelhárítóként – eközben igazi domináns center nélkül küszködik a Boston. Arra azért lehet számítani, hogy hazai pályán javulni fog Bradley-ék dobóformája, de a kérdés még mindig az, hogy mit tudnak kezdeni Jamesékkel – Turner például eddig esélytelennek bizonyult a négyszeres MVP-vel szemben. Ugyanakkor LeBron elmondta, hogy sokat hibázott ő maga is eddig (főleg az eladott labdákkal), amik otthon belefértek, de most már nem teheti ezt meg – a győzelmi kényszer persze a hazaiakon van, 0-3-ról nem valószínű, hogy lesz még keresnivalójuk a párharcban.

A párharc állása: 2-0 a Cavaliers javára.

Milwaukee Bucks – Chicago Bulls 02:00

A Bulls az első két találkozót egyértelműen remekül működő hátvédpárosának köszönhetően nyerte meg, és úgy tűnik, hogy amíg Derrick Rose ennyire hatékonyan kosarazik, nehéz lesz megfogni Tom Thibodeau csapatát. Bár a Bucks el tudta venni Pau Gasol és Joakim Noah jó helyzeteit, de a lepattanók terén óriási fölényt mutatott a képlet a Bulls javára, ezzel pedig bőven kárpótolták csapatukat – az nem igazán látszik, hogy ezen hol tud javítani Jason Kidd. Butler ellen Middleton nem tűnik rossz megoldásnak, legutóbb egyedül ő tudta megakadályozni a dobóhátvéd sima betöréseit, az ő jó játéka elöl-hátul elengedhetetlen lesz ma este is a vendéglátó számára. Ami nagyon kellene a Milwaukee-nak, az egy vezér, Carter-Williams jóval hatékonyabb játéka (elöl-hátul), mert nincs igazi pontszerzőjük, ami ugyan jól mutatott az alapszakaszban, de jelenleg olyan játékosuk sincs, aki legalább percekre a hátára tudná venni a gárdát. A Chicagónál Mirotic kihagyja a derbit, Hinrich viszont teljes edzésmunkát végzett, ő valószínűleg játszani fog.

A párharc állása: 2-0 a Bulls javára.

New Orleans Pelicans – Golden State Warriors 03:30 (Sport1, ÉLŐ)

A két hazai találkozót hozta a Warriors, de teljesen nyugodtak azért még nem lehetnek, a New Orleans mindkétszer megmutatta erejét, és egyáltalán nem zajlott simán a dolog – most saját otthonukban bizonyíthatnak Davisék. Márpedig itt 11-3-ra állnak az All-Star szünet óta, és valószínűleg óriási hangulatot fog kelteni a playoff-meccset mostanában nem sokat látott közönség – persze az is igaz, hogy a Warriorst ez nem nagyon szokta meghatni. A széria kulcsjátékosa eddig mindenképpen Draymond Green, aki komoly dupla-duplát átlagol hat gólpassz mellett, és mindkét meccsen bőven 50% alatt tartotta Davist – ha ezt a munkát meg tudja ismételni, azért továbbra is a GSW lesz az esélyes. A hazaiaknak az Evans-Gordon páros kinti tűzerejére is nagy szüksége lesz, ettől a duótól ráadásul védekezésben is extra kell a Splash Brothersszel szemben – elsősorban kint, amikor Davis védte a gyűrűt, szinte esélytelennek bizonyult eddig a Golden State belül. Ahogy a másik két párharcban, úgy itt is eldőlhet ma a kérdés, hiszen amennyiben a vendégcsapat győz, 3-0-ra lép meg, ahonnan nem sűrűn állnak fel már az ellenfelek - konrétan soha senki nem tette még meg ezt.

A párharc állása: 2-0 a Warriors javára

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus