Most a Denver látogat Los Angelesbe, a Boston Sacramentóban meccsel

Tíz találkozót rendeznek hajnalban, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni előttük.

 

Charlotte Hornets - Miami Heat 1:00

Kulcsfontosságú mérkőzés a keleti playoffba jutás szempontjából, hiszen a két csapat éppen a nyolcadik-kilencedik helyen van egymással egálban és az eddigi két meccsüket a Charlotte nyerte, vagyis egy újabb Hornets-győzelem egyrészt meccselőnyt, másrészt az egymás elleni mérleg megnyerését eredményezné a hazaiak számára. A Miami viszont éppen most lendült bele, Dwyane Wade remekel és az egész csapat magára talált, az utóbbi négy meccsből hármat nyert egy szoros houstoni vereség mellett, úgyhogy most is bizakodó lehet. A Charlotte nincs igazán jó passzban, a Brooklyn legyőzését leszámítva nem nagyon termett neki babér mostanában, pedig a sérültekkel nincsenek gondjai, a Heatnél viszont Goran Dragic nem fog pályára lépni.

Detroit Pistons - Minnesota Timberwolves 1:00

A Minnesota back-to-back lép pályára, előző este az OKC-t lőtték szét Towns újabb parádés teljesítményével, érdeklődve várhatjuk, hogy most fáradtabban, idegenben mire mennek egy parádés formában lévő csapat ellen. A Pistons ugyanis alig-alig botlik most már jó ideje, legutóbb a Torontót is legyőzte és korábban egyébként Minnesotában is nyerni tudott, a körülményeket tekintve jelenleg is abszolút favoritnak tűnik - a sérülések nem nehezítik Griffinék dolgát, megvan az egyensúly a játékukban, pihentebbek és otthon lesznek. Drummondnak azért fel lesz adva a lecke Towns révén, de ha "elégségesre" megoldja, akkor az már elég is lehet a hazai sikerhez - a Wolves idegenben azért nem az igazi és a Thunder legyőzése előtt is volt egy hármas vereségszériája.

Washington Wizards - Dallas Mavericks 1:00

Kötelező meccs a Washington számára, a Dallas két óriási pofon után próbál felállni, de megint idegenben és továbbra is különösebb motiváció nélkül lépnek pályára Doncicék - a Wizards "csak" három meccsre van a playofftól, papíron egy nagy rohammal még lehet keresnivalója, de ahhoz az ilyen találkozókat mindenképpen hoznia kell. Viszont nincsenek igazán jó formában Bradley Bealék annak ellenére, hogy az előző három meccsükből kettőt is megnyertek, mert ezeken se védekeztek jól, csak ott éppen túl tudták dobni az aktuális ellenfelet, úgyhogy a rájátszáshoz ezen mindenképpen változtatniuk kell. Most viszont egy jó dobóforma kezdetnek megint elég lehet, a Mavs az elmúlt két találkozóján a 90 dobott pontot sem érte el, ha nem javulnak drasztikusan a texasiak, akkor a fővárosiak felé billenhet a mérleg nyelve.

Atlanta Hawks - San Antonio Spurs 1:30

A gyenge idegenbeli túra után 3-0-val hozta le hazai szériáját a Spurs, visszatért az önbizalom DeRozanéknál, elkezdtek nagyszerűen védekezni és bár továbbra is csak nyolcadikak Nyugaton, de a playoff-helyüket megszilárdították, a Kings nem tudott közelebb zárkózni hozzájuk. Az Atlanta felemás teljesítményt nyújt mostanában, egy-egy szép győzelemre azért mindig jut egy-egy vereség, meglátjuk, hogy most otthon melyik arcukat mutatják Trae Youngék - Collison játéka továbbra is kérdéses, Dedmon valószínűleg hiányozni fog, Prince viszont pályára léphet. A fő kérdés persze inkább a San Antonio idegenbeli formája, mert a hazai Spurs teljesen más, mint az, amelyik vendégként szokott játszani...

Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers 1:30

A Nets három vereség után legutóbb javítani tudott és lelépte a Dallast, de most hasonlóan nagy kötelezőt kell megoldania a gárdának a nem rossz formában lévő, legutóbb az Orlandót legyőző Clevelanddel szemben. A hazaiaknak nagyon kellene a győzelem a playoff-harc miatt, hiszen jelenleg a Detroittal holtversenyben hatodik-hetedikek, de ha nem tudják maguk mögött hagyni a most már egy ideje tartó hullámvölgyet, akkor még a playoff-részvételük is veszélybe kerülhet. A Cavsnél semmilyen nyomás nincs, mostanában ennek megfelelően könnyed játékkal hoztak is néhány szép győzelmet, jobb a hangulat, bár Ante Zizic nem játszhat, úgyhogy centerposzton lehetnek gondjaik. Akárhogy is, a Brooklynnak nyernie kell, de ez csak koncentrált, fizikális játékkal, érdemi védekezéssel sikerülhet, ahogy a Dallas ellen is.

Chicago Bulls - Philadelphia 76ers 2:00

Mindkét csapat back-to-backet játszik, a Bulls szoros meccsen kapott ki Indianában, míg a Philly szintén viszonylag szoros küzdelemben gyűrte le a Magicet. Az erőviszonyok egyértelműek, de a Sixersnél a sok sérülés miatt komoly terhelést kap a rotáció megmaradt része, meglátjuk, hogy a back-to-back mennyire esik jól a gárdának, főleg idegenben az ellen a Chicago ellen, amelyet illik komolyan venni mostanában. A vendégeknél Joel Embiid valószínűleg még nem játszhat, Marjanovics biztosan hiányozni fog és minden bizonnyal Bolden sem gyógyult meg egy nap alatt, úgyhogy a Lopez-Markkanen duóval szemben lehetnek gondjaik. Ettől függetlenül persze így is jobb a keretük és papíron nyerniük kell, de nem lenne világra szóló meglepetés, ha Porterék egy jó dobóformával megviccelnék őket...

New Orleans Pelicans - Utah Jazz 2:00

A Pelicans továbbra is várakozáson felül menetel és két napja éppen a Jazz otthonában aratott bravúrgyőzelmet, úgyhogy már zsinórban háromnál jár, most pedig otthon megint a Utah ellen folytatná tovább ezt a szériát. A vendégeknek viszont nagyon kellene a siker, mert tapad rájuk a Clippers és a Spurs is, ráadásul oda-vissza azért nem illik kikapni egy olyan csapattól, amely számára már nincs tét ebben a szezonban. Legutóbb elég szétesett volt a gárda, sok volt a hiba támadásban, percekig nem dobtak kosarat és egy nagy Pels-roham ellenük döntött, most fegyelmezettebb és pontosabb játékkal azért vissza lehet vágni.

Phoenix Suns - New York Knicks 3:00

Harc az 1/1-ért, ahol a tankcsatában a győztes igazából vesztes, nagyjából így vezethetjük fel ezt a mérkőzést. Viszont ahogy a Knicksnél volt egy jobb időszak nemrég, úgy most éppen a Suns talált rá valamire és nyert négyből hármat, legutóbb a ligaelső Milwaukee-t is lenyomta, úgyhogy jó passzban, lendületben van, ezt azért direkt megtörni nem biztos, hogy meg kell egy ilyen szezonban. Meglátjuk, hogy mi lesz a cél Aytonéknál, a mostanában látott keretük bevethető és a New Yorknál is ugyanez a helyzet, de a vendégek a jó időszakuk óta kikaptak egymás után háromszor, náluk már elmúlt a varázs...

Sacramento Kings - Boston Celtics 4:00

A Boston back-to-backet játszik egy óriási győzelem után, előző este a Golden State otthonában oktatott Brad Stevens csapata és ha a korábbi gödörből ez a siker sem rángatja ki a társaságot, akkor semmi - ha lendületből nyernek Sacramentóban is, akkor van még idejük elindulni a Sixers-Pacers páros után. A Kings pihentebb, de nincs jó passzban, három vereség után legutóbb legyűrte a New Yorkot, de az se jött simán és az utóbbi időben kicsit megtorpantak Foxék - pedig a playoffba jutás miatt eléggé sietős lenne a dolguk, ezt a meccset is hozniuk kellene. Marvin Bagley-t leszámítva nincs sérültjük és ha egyénileg kicsit feljebb tudnak kapcsolni, akkor azért lehet esélyük, de ha a Celtics "tűzbe jött" az Oracle-ben aratott győzelem miatt, akkor Irvingék felé billenhet a mérleg nyelve - ha viszont megint kikapnak, akkor a GSW legyőzése is csak szépségtapasz...

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 4:30

Nehéz mit írni erről a meccsről, a Lakers számára már nem is kötelező a győzelem, mert gyakorlatilag eldőlt, hogy nem lesznek ott a rájátszásban, innen már óriási csoda lenne, ha a jelenlegi tetemes hátrányukat valahogy ledolgoznák. A Denver egyébként is sokkal jobb csapat, ráadásul Kyle Kuzmára sem számíthatnak, de James, Rondo és Hart sem edzett, meglátjuk, hogy mennyire lesz motivált a padlón lévő hazai alakulat. A vendégeknek is nagyon kellene a siker, mert kicsit a semmiből belecsúsztak egy hármas vereségszériába, két hazai betli után legutóbb kikaptak San Antonióban is, pedig a GSW is hibázott annyit mostanában, hogy Jokicsék simán vezethetnék is Nyugatot - most egy győzelemmel így is megközelíthetik riválisukat egy mérkőzésre, vereség esetén viszont elgondolkodhatnak azon is, hogy mi fér még bele nekik a mögöttük jövők miatt.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus