Működött a Simmons-Fultz páros, visszatért Gordon Hayward

Hullámzó meccset vívott a Charlotte és a Boston, sima győzelmet aratott a Philly - megkezdődött az NBA idei előszezonja.

 

Visszajátszás: Nem rozsdásodtak be a Philly vezérei

Philadelpia 76ers - Melbourne United 104-84

Együtt kezdett Simmons és Fultz. Egymás mellett szerepelt a Philly kezdőcsapatában Ben Simmons és Markelle Fultz, ami azért érdekes párosítás lehet, hiszen mindketten szervezni, rohanni és a gyűrűt támadni szeretnek elsősorban, dobni pedig nem igazán tudnak - ezúttal mégis jól működött ez a duó. Az mondjuk beszédes, hogy a teljes kezdőcsapat 1/8 triplával zárt, finoman szólva nem ez volt a fő fegyverük, de Simmons (8 pont, 8 lepattanó, 14 gólpassz) és Fultz (14 pont, 4 gólpassz) is megtette a magáét, megvolt a ritmus, a Sixers pedig átrobogott ellenfelén - Joel Embiid egy masszív dupla-duplát (20 pont, 10 lepattanó) tett a közösbe, de Dario Saric és az ezúttal padról érkező JJ Redick is tíz pont fölé jutott. A csapatszinten beemelt 6/29 triplát jól ellensúlyozta a festékből szerzett hatvan pont és hogy büntetni tudták az eladott labdákat, így összességében könnyed győzelemmel kezdte az előszezont az egyik keleti favorit.

Sima meccs volt. Az említett Philly-kezdő már az első negyedben tíz pont feletti előnyt épített ki és onnantól ezt különösebb gond nélkül meg is tartotta a gárda úgy, hogy azért voltak "könnyelmű" megoldások és természetesen a játékpercekre is figyelt a szakmai stáb - 20-25 percet játszott az első sor és tizennégyen léptek pályára. A második játékrészben már húsz pont felett járt a különbség, hiába dobott 19-et a Melbourne óriása, Alex Pledger és a korábbi Philly-játékos, Casper Ware, a vendégcsapatnak ezúttal nem igazán osztottak lapot - a kiütést elkerülte az együttes, ezúttal ennyi volt tőle a maximum.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 20/3, Fultz 14, Redick 13/6
A Melbourne legjobb dobói: Pledger 19, Ware 19/9, Barlow 13/9, Goulding 13/3

Charlotte Hornets - Boston Celtics 104-97

Erősen kezdett a Boston. Kyrie Irving nagy kedvvel nyitotta a mérkőzést, Jaylen Brown is hamar bevert egy triplát, majd a közel egy év szünet után újra mérkőzést játszó Gordon Hayward is megszerezte az első kosarát egy támadópattanóból - robogott a Celtics szekere, előbb egy 9-0-s rohammal meglépett a gárda, majd az első negyedet egy 17-2-es futással zárta le. Az itt megszerzett tetemes előny azonban a harmadik játékrészben elolvadt, a döntő ütközetet pedig már a cserejátékosok vívták meg mindkét oldalon, így nyert a Hornets - a Bostonnál összességében nem volt igazán kiemelkedő egyéni teljesítmény, Al Horford pedig kifejezetten halványan játszott, de még csiszolni kell az Irving-Brown-Tatum-Hayward-Horford sor játékán is. Összességében a 34,6%-os mezőny-, valamint a 19,1%-os (9/47) triplamutató megpecsételte a vendégek sorsát, de az így is komoly pozitívum számukra, hogy Hayward játszott 23 percet és dobott tíz pontot - az ő beépítése lehet a fő cél ebben az előszezonban.

A Charlotte jött ki jobban a végén. Ahogy az első negyedben a Celtics, úgy a harmadikban a Hornets oldalán kezdett el nagyon működni valami, a 39-21-re megnyert játékrész pedig végül győzelmet eredményezett, bár a záró etapban az alapembereket már nem nagyon láttuk a parketten. Összességében nem nézett ki rosszul a Walker-Lamb-Batum trió a kezdőben, mindhárman mozgatták a többieket, veszélyesek voltak kintről és dobtak legalább tíz pontot, Tony Parkerre (9 perc, 0 pont, 1 gólpassz) nem is volt szükség - persze bőven van még hova javulni, mert a hazaiak is csak egy fokkal dobtak jobban, ráadásul a 14 elrontott büntető még ezt is zárójelbe teszi.

A Hornets legjobb dobói: Lamb 15/9, Zeller 13/3, Walker 12/3
A Celtics legjobb dobói: Brown 14/6, Morris 12/6, Rozier 11/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus