Muszáj nyernie a Bucksnak, Salt Lake Cityben egyenlítene a Clippers

0-2 után nem hibázhat már a Milwaukee, a Nets elleni derbit a Sport TV is közvetíti - ezt követően pedig jön a Jazz-Clippers párharc második felvonása is.

Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 01:30 (Sport 1)

Itt komoly nyomás lesz a Milwaukee-n, a két idegenbeli vereség után egyszerűen kötelező a győzelem, mert 0-3-ról gyakorlatilag lehetetlen lenne visszajönni, úgyhogy ez félig-meddig már egy win or go home meccs a hazaiak számára. Eddig mindkét alkalommal nagyon gyengén tripláztak, Khris Middleton is pocsék szériát fut és legutóbb elöl-hátul borzasztóak voltak taktikailag és mentálisan is - azóta volt idejük átgondolni a helyzetet, stratégiailag is kicsit igazítani a játékukon, letisztázni, hogy hol és hogyan lehet megverni ezt a Brooklynt, valamint fejben is rendezni a soraikat. Döntő lesz, hogy mennyire pánikolnak be Giannisék, ha esetleg a meccs elején nem működik a tervük és Duranték kerülnek előnybe, de az biztos, hogy a festéket kell sokkal határozottabban támadniuk, faultokat kiharcolniuk és nekik diktálni a tempót - jóval nagyobb agresszivitásra lesz szükségük elöl-hátul ahhoz, hogy életben tudjanak maradni. A Netsnél egyelőre nincs megoldandó feladat, legutóbb gálázott a társaság és bár a James Harden - Jeff Green páros még mindig nem bevethető, de nekik nincs min változtatni - a védekezésük működik, támadásban legutóbb szenzációsak voltak, azt kell megismételni és nem lesz problémájuk.

A párharc állása: 2-0 a Nets javára.

 

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 04:00

Ebben a párharcban az első meccset a Jazz nyerte úgy, hogy sokáig partiban volt és vezetni is tudott a Clippers, de a végére elfogyott a fáradtabb vendégcsapat, a Kawhi Leonard - Paul George páros pedig egyszerre sült be, amit nem bírhattak el. A nagy kérdés most is az, hogy a sztárduó milyen formát mutat, azon az estén passzívak és pontatlanok voltak, márpedig ennél sokkal-sokkal több kell tőlük, ha tovább akarnak jutni, hiszen nekik kell vezetni ezt a csapatot, nem játszhatnak gyengén, főleg nem egyszerre. A Jazznél Donovan Mitchell 45 pontos estéje elég volt a győzelemhez, Rudy Gobert is nagyon jól játszott, taktikailag több dolog is ült a tervükből, azt viszont még nem tudni, hogy Mike Conley játszhat-e - hivatalosan kérdéses az állapota, az utolsó információ még mindig az, hogy részlegesen tudott csak edzeni. Ő azért nagyon kellene nekik, mert Mitchelltől sem elvárható minden este ez a teljesítmény, viszont fontos lenne nyerniük - ahogy most már egyébként a Clippersnek is, Conley nélkül el kellene venniük a pályaelőnyt, mert ha így kerülnek 2-0-s hátrányba, akkor elég nehéz lehet majd a folytatás. A kulcs mindenképpen a LAC-sztárok formája lesz majd, ők képesek megnyerni bármilyen meccset, de a legutóbbi teljesítményük mindenképpen kevés volt.

FRISSÍTÉS: Conley most sem játszik, eldőlt.

A párharc állása: 1-0 a Jazz javára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus