MVP-csata Oklahoma City-ben: Westbrook vs. Harden

Összecsap a két egyszemélyes támadógépezet - tényleg kijött a gödörből az Atlanta? - Bostonban a Toronto - a Heatet fogadja a Cavs.

 

Charlotte Hornets – Orlando Magic 01:00

Úgy fest, hogy a Hornets egy gyengébb időszak után ismét elindulhat felfelé, az előző négy meccsből hármat megnyert a gárda, és ha ezt is behúzza, kifejezetten jól fog állni ismét. A Magic pont fordítva, egy jobb periódusnak vetett véget a Boston elleni harmincpontos zakó, kérdés, hogy most visszatalál-e az együttes az azt megelőző játékhoz, elsősorban a védekezéshez. A hazaiaknál játszott már legutóbb Marvin Williams, és ő azért sokat jelent, míg a vendégeknél Vucsevics játéka kérdéses – összességében sok pontra nem számíthatunk, ha hozza magát a Magic, akkor egy nagyon szoros ki-ki meccs tűnik a legvalószínűbbnek.

Cleveland Cavaliers – Miami Heat 01:30

Ugyan voltak biztató meccsei a Heatnek, összességében szakadéknyi a különbség a felek között, játsszon bármilyen jól Dragic és Tyler Johnson, illetve legyen bármennyire domináns a festékben Hassan Whiteside. Összességében már védekezésben sem túl meggyőző a sérülésektől sújtott Miami, míg a bajnok túl van a hullámvölgyön, az előző két találkozóját jó játékkal nyerte meg, és hazai pályán kötelező számára ez a mérkőzés. Az utóbbi években különleges ízük volt a Cavs-Heat meccseknek, de Wade és Bosh távozásával már senki nem maradt abból a Miamiból, amellyel LeBron James bajnok lett, így ennek valószínűleg vége.

Boston Celtics – Toronto Raptors 01:30

A Raptors back-to-backet vív, ráadásul egy komolyabb hazai széria után utazik ismét idegenbe, egy közvetlen riválishoz. A Celtics nagy meglepetésre lépte le legutóbb az Orlandót, ugyanis hiányzott és most is hiányozni fog Isaiah Thomas, de az nem valószínű, hogy legjobb játékosa nélkül tartósan olyan parádés formát tud mutatni Brad Stevens együttese. A hazai pálya és a Toronto fáradtsága a Boston mellett szól, de fel kell lépnie Smartnak és Horfordnak is playmakingben, különben a rendre 110 pont fölé jutó DeRozanékkal nagyon nehéz lesz tartaniuk a lépést.

Milwaukee Bucks – Atlanta Hawks 02:00

Legutóbb lezárt egy komoly negatív szériát a Hawks, de az mégiscsak a Miami volt, akkor lehet igazán lezártnak tekinteni azt az időszakot, ha a Milwaukee otthonában is nyerni tudnak Howardék. Érdekes meccs lesz, a Bucks ereje abszolút a festék, ahol a Howard-Millsap páros várja majd Antetokonmpóékat – itt el is dőlhet a derbi, hiszen az Atlanta is elsősorban itt erős jelenleg. A Milwaukee a Spurs elleni egypontos vereséget leszámítva sorra hozza a meccseit, támadásban egyértelműen előrébb tart, mint a vendégcsapat, de az is tény, hogy Schröderékben több van annál, mint amit láttunk tőlük az utóbbi hetekben – kérdés, hogy most kijön-e belőlük.

Oklahoma City Thunder – Houston Rockets 02:00

Két MVP-esélyes összecsapását nézhetjük meg, Russell Westbrook sorozatban hat tripla-duplával hat győzelemre vezette csapatát, míg a Rockets James Harden vezérletével zsinórban négy sikernél tart. A kulcs az OKC védekezése lehet, hogy Roberson mennyire tudják limitálni Hardent, a bombaformában lévő Gordont és a többi kinti dobót – egyszer találkoztak már a felek, akkor megoldotta a házit a Thunder és 105-103-ra nyerni tudott. Az biztos, hogy óriási csatára és látványos meccsre van kilátás, két remek formában lévő gárda találkozik – ha az OKC nyer, utoléri ellenfelét a tabellán.

Minnesota Timberwolves – Detroit Pistons 02:00

A Minnesota a Torontót sem tudta megállítani, Tom Thibodeau továbbra sem tudja összerakni a védekezést, bár a Detroit ellen ez most kevésbé lesz hangsúlyos – a Pistons támadója közel sem megállíthatatlan, a Hornets ellen például megálltak 77 pontnál Harrisék. A Wolves back-to-backet játszik, amit megérezhetnek Rubióék, de így is nagyon kellene nekik ez a siker az idegenben csak 4-9-re álló Detroit ellen – kulcskérdés lesz a Towns-Drummond csata (főleg lepattanókban) a palánk alatt, valamint hogy Reggie Jackson mit mutat majd a vendégeknél. A vendégek sokkal stabilabbak, masszívabbak, de kevésbé van meg bennük az az átütőerő, ami a Wolvesben (időnként) ott van – viszont amíg ennyire hullámzik Wigginsék játéka meccsen belül, addig mindenért meg kell szenvedniük.

Dallas Mavericks – Indiana Pacers 02:30

A Clipperst oda-vissza, a Phoenixet pedig „csak” oda verte az Indiana, ezek között viszont belefutott két komoly pofonba – viszont mindkétszer legalább százharminc pontot kaptak George-ék, erre a Dallastól aligha lehet számítani. A Bulls meglepő kiütését leszámítva nem nagyon fejlődik a Mavs, legalábbis ami a teljes meccseket illeti, jó negyedeket, félidőket azért produkáltak már Barnesék – Bogut nélkül azonban már a védekezésre sem lehet feltétlenül építeni. Az Indiana hosszú idegenbeli túrát teljesít, ha emiatt tompább, fáradtabb lesz a társaság, az nyithat esélyt a ligautolsó számára, de alapvetően jelenleg nem sok minden szól a texasiak mellett.

Los Angeles Lakers – Phoenix Suns 04:30

Két gyenge formában lévő csapat találkozik, mindketten komoly vereséget szenvedtek az utóbbi időben, de a Lakersnél legalább lehet fogni arra, hogy több fontos játékos, köztük a két kezdő hátvéd hiányzik – a játék és a rotáció is felborult nélkülük. A Suns azonban még náluk is rosszabbul védekezik, támadásban ugyan ők is a hátvédekre építenek, de ez leginkább csak a rohanásban nyilvánul meg, nem dolgoznak hatékonyan Bledsoe-ék. Nehéz jósolni, mindkét gárdának borzasztóan kellene ez a siker, de csak az a biztos, hogy hatalmas tempót és sok pontot látunk majd.

Sacramento Kings – New York Knicks 04:30

Sorozatban négy győzelem után komoly verést kapott a Knicks a Cavstől, így indult el idegenbeli túrára, márpedig saját pályájuktól távol csak 3-6-ra áll a társaság, ezen a mérlegen muszáj lesz javítani, ha összességében 50% felett akar maradni. A Kings öt napja éppen New Yorkban kapott ki, van tehát miért visszavágniuk Cousinséknak, de Dave Joerger összességében elégedett jelenleg – szerinte megvan a kémia, az összetartás és javul a játék is a csapatnál. Az biztos, hogy a Noah-Porzingis kettős Cousins elleni csatája döntő lehet, ahogy Carmelo Anthony játéka is, főleg Derrick Rose hiányában – Melo egy 35 pontos este után legutóbb nyolc egységig jutott, most nagy szükségük lenne az előbbire.

 A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus