Nagy bajba kerülhet a Boston, a Clippers és a Raptors

0-1 után mindhárom csapatnak kötelező a győzelem hazai pályán, de mit szól ehhez a Bucks, a Bulls és a Gobert nélküli Jazz?

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 01:00

Az első találkozón elképesztő védekezést mutatott be a Milwaukee, amellyel rögtön el is vette a Raptors pályaelőnyét, így a hazaiak most az életükért harcolnak - másodjára már nem kaphatnak ki otthon, vagy gyakorlatilag vert helyzetbe kerülnek. Az érzés ismerős lehet nekik, évek óta minden playoff-párharcot így kezdenek, de valamit most akkor is lépniük kell, főleg támadásban - DeRozan és Ibaka megtette, amit lehetett, de egy jó Kyle Lowry úgy kell ennek a gárdának, mint egy falat kenyér. Kérdés, hogy ő mit tud kezdeni Brogdonnal, Dellavedovával, Middletonnal, mert tőle mindenképpen sokkal több kell, de még akkor is meg kell oldaniuk a Bucks támadójátékát, amelyet remekül irányított az Antetokounmpo-Middleton páros - a görögöt még egyszer nem hagyhatják ennyire tombolni. Amellett, hogy taktikailag is érdekes lehet a meccs a Raptors válaszai miatt, a vendégek fiataljai, újoncai esetén is kérdés, hogy meg tudják-e őrizni az első meccsen látott védekezést és sallangmentes játékot. Rajtuk teher most nincs, a Toronto szezonja kerülhet a szakadék szélére, ha most nem nyernek DeRozanék.

A párharc állása: 1-0 a Bucks javára.

Boston Celtics - Chicago Bulls 02:00

Az első találkozót némi meglepetésre nyerte a Chicago, így itt a Boston van óriási győzelmi kényszerben, ha nem akar első kiemeltként rögtön a kiesés szélére sodródni. A hazaiaknál legutóbb a támadójátékkal és a lepattanókkal volt nagy gond, elöl csak Isaiah Thomas és a második félidőben Al Horford volt komolyan vehető, a Rondo-Wade-Butler sor remekül levette Bradley-éket, míg a palánk alatt a Lopez-Portis kettős dominált, teljesen elnyomták a Celtics magasembereit. Ez az a faktor, amelyen muszáj változtatnia a Stevens-legénységnek, mert még gyengébb támadójátékkal is feléjük billenhet a mérleg nyelve, ha nem kapnak ki ennyire csúnyán a palánk alatt. Fontos lehet még, hogy Jimmy Butlert jobban le tudják-e védekezni Smarték, mint legutóbb, de tény, hogy a Bulls támadójátékában is van még tartalék, elég csak Wade vagy Mirotic gyenge dobóformájára gondolni. 

A párharc állása: 1-0 a Bulls javára.

Los Angeles Clippers - Utah Jazz 04:30

Rudy Gobert nélkül legutóbb komoly bravúrt hajtott végre a Jazz, hiszen a ligaelit védekezés oszlopát vesztette el a társaság az első játéknál, és ezen az estén sem lesz ott a parketten a francia center. Másodjára azért fordulhat a kocka, fel tud ebből készülni Doc Rivers, a Jazz pedig most nem kap "plusz löketet" attól, hogy Gobert helyett is küzdeni kell, de ezen felül is kötelező nyerniük Chris Pauléknak - ha 0-2-vel költöznek Salt Lake City-be, nagyon megcsappannak az esélyeik. Ehhez elsősorban támadásban kell felpörögniük, mert a második félidőben Paul mellett senki nem volt igazán hasznos, Blake Griffinnek össze kell kapnia magát és lenyomnia Favorst, DeAndre Jordant sokkal jobban meg kell találniuk Gobert helyén, és a kinti dobóknak is ideje lenne elkezdeni a szériát. A Jazznél nagy csodák nincsenek, kérdés, hogy a veteránok (Joe Johnson, Boris Diaw és George Hill) hoznak-e még egy olyan estét, mint legutóbb, amikor mindhárman óriási segítséget jelentettek.

A párharc állása: 1-0 a Jazz javára.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus