NBA playoff, 13. nap: Életben maradt a Pacers, a Thunder és Warriors is!

Nem kis erőfeszítések árán, de mára virradóra mindhárom mérkőzésen a 3-2-es hátrányban lévő gárdák nyertek az észak-amerikai profi kosárlabdaliga rájátszásának első fordulójának legutóbbi játéknapján. Az Oklahoma City a ritmust váltó Kevin Durant extrájával nagyon simán győzött Memphisben, a Golden State és az Indiana viszont vért izzadt a túlélésért a Clippers, illetve a Hawks ellen. Lássuk a részleteket!

Atlanta Hawks(8.) – Indiana Pacers(1.) 88-95

Egy hajszálra volt a kieséstől a Pacers. Bár nagyjából végig jobban játszottak a vendégek, Teague vezetésével a harmadik negyed végén megindította a felzárkózást az Atlanta, ami tartott a negyedik játékrészben is, így bő három perccel a vége előtt öt ponttal is vezettek. A 12 pontos utolsó negyedet produkáló Westet azonban nem lehetett tartani ebben az utolsó három percben (Millsap kipontozódott), Teague pedig kulcspillanatban eladta a labdát, így végül megmenekült az Indiana.

Megvan a megoldás Hibbert helyett. A center ezúttal is csak 12 percet töltött pályán, ez alatt pontot nem szerzett, de beütött négy faultot. Viszont Copelanddel vagy Watsonnal felállva működik az alacsony szerkezet Vogeléknél, a legutóbbi két meccsen is akkor ment a játék, amikor egy alacsony ötös volt fent – a hetedik meccsen nem lepődnénk meg, ha Hibbert nem lenne kezdő.

West feléledt, az Atlantában nem lépett elő senki. A vendégek erőcsatára a sorozat legjobb meccsét játszotta (24 pont, 11 lepattanó, 6 gólpassz) és eddig ez hiányzott igazán a keleti első kiemeltből. Mellette George és Hill is megint hozta magát, ráadásul Stephenson is előlépett – a kispad pontjaira nem is volt szükségük. Főleg, hogy az Atlantában Teague egyedül maradt, ugyan ő beszórt 29-et, de Millsapet (pontszerzésben) limitálták, így Williams néhány kosarán kívül nem maradt konzisztens fegyvere a hazaiaknak.

Hetedik meccset nyerhet vendégként a Hawks? Nem túl gyakori, hogy a párharcok utolsó találkozóját idegenben nyerje egy csapat, de az Atlanta ebben a sorozatban háromból kétszer nyerni tudott Indianában – ugyanakkor az azért látszik, hogy jobb erőkből áll a Pacers, kérdés, hogy elbírják-e ezt a nyomást.

A Hawks legjobb dobói: Teague 29/6, Millsap 16/3, Williams 16/6
A Pacers legjobb dobói: George 24/6, West 24, Stephenson 21/3

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-3.

 

Memphis Grizzlies(7.) – Oklahoma City Thunder(2.) 84-104

Durant válaszolt. Azok után, hogy az oklahomai lapok is lehúzták róla a keresztvizet, ezúttal agresszíven és jól játszott, a tripladobáson kívül mindenben jeleskedett (11/23 mezőnyből, 14/15 büntető) és egy 36 pontos, 10 lepattanós dupla-duplát szállított. KD már az első negyedben megmutatta, hogy ma nem viccel, 14 pontot szórt be, több nehéz kosarat értékesítve, koncentráltan és jól oldotta meg a Grizzlies védelme által felkínált lehetőségeket.

Az OKC előre, a Memphis hátralépett. A második negyed végén elhúzott a Thunder, a frusztrált hazaiak pedig nem tudtak megnyugodni a nagyszünetben sem, Joerger edző technikait is kapott a harmadik negyed elején, így a vendégek megszilárdították az előnyüket. Durant mellett egyébként Westbrook is jó meccset zárt, és Reggie Jackson 16 pontja is nagy segítséget jelentett a padról. Ez mellett különösen a védekezésük állt össze, a Memphis 37%-kal dobott mezőnyből,  Conley pl. 2/10-es mezőnyözéssel 5 pontig jutott. Ebben nagy szerepe volt a palánk alatt vérengző Ibaka-Adams duónak, akik ketten kilenc (!!!) dobást blokkoltak 4-5 elosztásban.

Conley megsérült. A sztárirányító a harmadik negyed végén egy ütközés során maradt lent, a jobb karját fájlalta, de sántított is – bekísérték az öltözőbe, többet a mai nap folyamán tudhatunk meg.

Jön a hetedik. Hétmeccses párharc lett ez is és bár sem ebben a sorozatban, sem úgy az egész idei playoffban nem jelentett sokat a hazai pálya – azért amikor le kell zárni a sorozatot, általában az jár sikerrel, aki otthon van. A hosszabbításos drámák után most sima
meccsen nyert az OKC, ez és az, hogy megmenekültek, akkora lelki pluszt adhat az mellé, hogy Oklahomában játszhatnak, hogy behúzzák azt a találkozót és továbbjutnak.

A Grizzlies legjobb dobói: Gasol 17, Randolph 16, Johnson 15/3
A Thunder legjobb dobói: Durant 36, Westbrook 25/3, Butler 16/12

Az egyik fél hnegyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-3.

 

Golden State Warriors(6.) - Los Angeles Clippers(3.) 100 - 99

A Clippers visszaadta a momentumot. Az ötödik meccset látszólag elég simán nyerte otthon a Los Angeles-i alakulat, mely ha átmentette volna akkor megszerzett lendületét a mai derbire és nem engedi megint a saját játékát játszani a GSW-nek, akkor könnyen lehet, hogy Steph Curry-éknek nem maradt volna lelki és fizikális erejük sem, hogy egy újabb 100 pontos produkcióval megmentsék magukat, ám egyénileg támadásban sem hozott senki sem extrát az LAC-nél.

A hajrában is higgadtabb maradt a GSW. Az utolsó bő egy percnek öt egységnyi előnnyel mehetett neki a Draymond Green (14 pont, 14 lepattanó), Steph Curry (24 pont, 9 gólpassz) duó húzta Warriors, mely azt is elbírta, hogy a 9 ponton megragadó David Lee betlizzen és kipontozódjon, valamint a sérült Andrew Bogutot pótló Jermaine O'neal megsérüljön. Chris Paul (9 pont, 8 lepattanó) ziccert hibázott a hajrában, amikor még egy dobáson belül érhetett volna a vendég gárda, így célba ért a Jackson-legénység.

A legszebb párharcnak kéne lennie, de nem az. Noha a két gárda rengeteg érdeklődést vonz már évek óta húzóembereinek és látványos játékstílusának köszönhetően, de Doc Rivers mester az eddig itt elszenvedett három vereség ellenére is megtalálta és alkalmaztatja azt a csapatvédekezési formulát, mellyel egyrészt nagyon keveset láthatunk az igazi GSW-ből és aminek köszönhetően a Clippers kulcsembereinek is egyre kevesebb energiájuk van támadásban villogni.

A Warriors legjobb dobói: Curry 24/6, Iguodala 15/3, D. Green 14/3
A Clippers legjobb dobói: Ja. Crawford 19/12, M. Barnes 18/9, Griffin 17

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-3.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus