NBA Playoff 2014: Egyenlít a Heat vagy ezt is kipipálja a Pacers?

Ma folytatódik a keleti főcsoport döntője a címvédő Miami és az első számú kihívójuknak számító Indiana között. Az első meccset nagyon simán nyerte a Vogel-legénység, a vendégeknek viszont szinte semmilyen elképzelésük nem működött - Spoelstrának újra kell terveznie a stratégiát. Nézzük, mit érdemes tudni a találkozó előtt!

Indiana Pacers – Miami Heat (02:30)

A címvédő legutóbb még nem vette fel a fordulatszámot, különösen védekezésben, de jelen esetben jól jött, hogy idegenben kezdtek, így ez még belefért. Ma viszont már 100%-os akarat kell ahhoz, hogy partiban lehessenek az első meccsen szinte tökéletesen kosárlabdázó és önbizalomlöketet kapó trónkövetelő ellen. A Heatnek sok szegmensben kell javulni, elsősorban hátul, ill. a kinti dobóhelyzeteiket jobban ki kell használniuk. Szinte semmi sem működött Spoelstra elképzeléseiből, de most már tisztán látja az erőviszonyokat.

Kulcskérdés lesz, hogy megtudja-e ismételni múltkori teljesítményét az Indiana, egy jó meccs után jön-e esetleg Hibbert-betli, hozza-e az extrát Stephenson vagy Hill. A Pacersnek igazából semmi más dolga nincs, mint azt az intenzitást és koncentrációt fenntartani, amivel legutóbb játszottak. Mindenki hozzátette a magáét és a legjobbkor lépett elő – ha képesek ugyanezt megtenni ismét, akkor csak egy nagyon extra James-meccs akadályozhatja meg őket abban, hogy második hazai találkozójukat is megnyerjék, ezzel óriási nyomást helyezve a Miamira. Ennek ellenére a Heat azért nem szokott kétszer egymás után kikapni a playoffban (ilyen utoljára a 2012-es keleti döntőben a Boston ellen fordult elő) és sosem becsülhetjük le a bajnok szívét…

A négy győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Pacers javára.

Élőképes linkeket itt találhattok: KATT

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus