Négy kiállítás és Pacers-győzelem a Jazz csarnokában

A Raptors is nyert Philadelphiában és a Clippers is legyőzte a Miamit - ez történt hajnalban az NBA alapszakaszában. 

Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 109-115

A Raptors törte meg a rossz szériát. A Pascal Siakamot pihentető vendégek sorozatban három vereség után, back-to-back léptek pályára ezen a mérkőzésen, de nagyon felszívták magukat és a végig kemény, fizikális harcmodoruk mellett támadásban is beestek a dobásaik. Fred VanVleet (32 pont, 7 gólpassz, 6/11 tripla) és Gary Trent Jr. (20 pont, 4/9 tripla) is kitett magáért, OG Anunoby is hozta a már megszokottá vált 20 pontját, de az újonc Scottie Barnes is jól mozgott, a padról pedig 17 ponttal szállt be Chris Boucher - sok lábon állt a társaság. Az első félidőben ugyan még inkább a Philly vezetett, de aztán a fordulás után feljebb kapcsoltak a kanadaiak, főleg védekezésben, majd a szoros hajrában is ők voltak pontosabbak: az utolsó másfél percet 8-0-ra nyerték meg, 109-107-es hátrány után VanVleet és Trent Jr. back-to-back tripláival fordítottak, Barnes blokkolta Harrist, majd Anunoby két büntetője állította be a végeredményt. Ezen a pár játékon múlt a sikerük, de ezúttal ők jöttek ki jobban a helyzetből, így 7-6-ra javították a mérlegüket, most pedig a Detroitot fogadhatják.

A visszatérők sem segítettek a Sixersen. Az előző két meccsét elvesztő hazaiaknál Tobias Harris és Seth Curry is pályára léphetett ismét, de Joel Embiid, Matisse Thybulle és Isaiah Joe még mindig nem - a visszatérők nem is játszottak rosszul, Harris 19, Curry 15 pontot dobott, de elsőre ők sem tudták újra a győzelem útjára vezetni a társaságot. Egészen az utolsó percig minden esélyük megvolt arra, hogy nyerjenek, 107-100 után egy 9-0-s rohammal fordítottak, úgy tűnt, hogy a legjobbkor, ám a Raptors válaszolt, ők pedig kulcshelyzetben hibáztak elöl-hátul. Doc Rivers szerint egészéges játékosokra van szükségük és bár most Harrisék visszatértek, Tyrese Maxey pedig ismé remekelt (33 pont, 12/19 mezőnyből), de még mindig nem teljes a keretük és a visszatérők sincsenek még 100%-os formában, ezzel együtt reméli, hogy most már elindulnak felfelé. Sorozatban harmadszor kaptak ki a remek szériájuk után, most pedig egy hatmeccses túrára indulnak, úgyhogy össze kell szedniük magukat. 

A 76ers legjobb dobói: Maxey 33/3, Harris 19/3, Curry 15/6
A Raptors legjobb dobói: VanVleet 32/18, Anunoby 20/6, Trent Jr. 20/12

 

Utah Jazz - Indiana Pacers 100-111

Harcosabb volt a Pacers. A meccs előtt alapvetően a pihentebb, minőségibb kerettel bíró, egészségesebb, ráadásul otthon még veretlen Jazz számított favoritnak, a back-to-back pályára lépő Indiana viszont olyan energiákat mozgósított, amellyel egyszerűen leizmozta ellenfelét ezen az estén. A vendégek rendkívül keményen, határozottan és fizikálisan játszottak, más fordulatszámon pörögtek, mint a Utah, 53-37-re nyerték a lepattanózást, elvették a hazaiak gyorsindításait, repültek védekezésben a triplákra, óriási munkát végeztek. Ezt tetézte Malcolm Brogdon (30 pontos szezoncsúcs, 9 lepattanó, 4 gólpassz) és TJ McConnell (21 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz) nagyszerű teljesítménye támadásban, illetve rajtuk kívül még Myles Turner és némi meglepetésre Kelan Martin is tíz pont fölé jutott. Ezúttal azt is elbírták, hogy Domantas Sabonis elvesszen Gobert-ék ellen (szinte veszélytelen volt a gyűrűre, ki is pontozódott), sosem voltak hat pontnál nagyobb hátrányban, viszont vezettek már 15-tel is - nagyon értékes bravúrgyőzelmet arattak, igaz, még mindig csak 5-8 a mérlegük.

Nem pörgött fel eléggé a Jazz - aztán pedig túlságosan is. Lagymatag, harmatos játékot mutattak be a hazaiak, akiknél Donovan Mitchellt (26 pont, 11/20 mezőnyből) és Rudy Gobert-t (19 pont, 11 lepattanó) leszámítva mindenki elmaradt a várakozásoktól - Conley, Bogdanovic, Ingles és Clarkson sem ütötte meg a szükséges szintet. A társaság lassan és körülményesen játszott, csak 28%-kal triplázott, ráadásul tíz (!) büntetőt is elrontott, ami nem fért bele a most magas hőfokon égő, harcosabb Pacersszel szemben. A harciasság aztán rosszul ütközött ki: négy perccel a vége előtt Gobert úgy összeakadt Turnerrel, hogy balhé kerekedett belőle, mindkettejüket kiállították, majd Mitchell és Ingles is belekeveredett és ők ketten is mehettek zuhanyozni. Itt egyébként tíz ponttal vezetett az Indy, a megfogyatkozott Utah pedig már nem tudott megújulni a hátralévő időben, úgyhogy a Pacers lemenedzselte ezeket a perceket és elvitte a győzelmet - a Utah idén először kapott ki otthon és a történteken több szempontból is érdemes elgondolkodniuk.

A Jazz legjobb dobói: Mitchell 26/9, Gobert 19, Clarkson 11/6
A Pacers legjobb dobói: Brogdon 30/6, McConnell 21/3, Martin 14/6

Visszajátszás: a Gobert-Turner balhé - videó

 

Los Angeles Clippers - Miami Heat 112-109

Ezt is kimozogta a Clippers. Nehezen indult a meccs a hazaiak számára, akik az első negyedben borzasztóan védekeztek és nagyon beragadtak: égtek már 17 ponttal is, a játékrészt pedig 40-25-re vesztették el. Előbb azonban Paul George vezetésével visszajöttek egál körülre már a nagyszünetig (ott már csak két pont volt a hátrányuk), majd a fordulás után beindult Reggie Jackson is, aki mind a 22 pontját ezt követően szerezte - itt már ők léptek meg 11 egységgel, majd ebből lett szoros a végjáték, amikor a Heat is mozgósította utolsó tartalékait. Azonban amikor kellett, akkor mindig sikerült kosarat szerezniük a hazaiaknak, ivica Zubac büntetőkkel, George (27 pont, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés) egy nagy triplával segített, ugyanígy tett Jackson is, majd az utolsó fél percben, 108-107-es előnynél kivédekezték a Heat támadását és Jackson két büntetője beállította a végeredményt - a Miami utolsó játékánál labdát loptak, ezzel ért véget az este. A szoros, kiélezett derbin így már sorozatban hatodik győzelmüket aratták, így jelenleg 7-4-gyel a holtversenyes 4-6. helyen állnak Nyugaton. 

Megint nyerhetett volna a Heat. Jimmy Butler nélkül, egy hosszabbításos vereség másnapján, holtfáradtan lépett pályára a Miami, de Erik Spoelstra csapata így is mindent megtett a sikerért és centiken múlt, hogy összejöjjön a bravúr. Az első negyed extrája után ugyan érezhetően elfogyott az energia, de aztán a záró etapban megint erősítettek, a végén pedig Adebayo, Tucker, majd Lowry nagy játékaival visszajöttek egy pontra és egy jó védekezés után a győzelemért támadhattak - Duncan Robinson clutch triplája azonban kimaradt, majd az utolsó játéknál már dobásig sem jutottak el. 24 óra alatt így két egylabdás végjátékot buktak el ebben a csarnokban és bár Adebayo (30 pont, 11 lepattanó), Lowry (25 pont, 5 gólpassz), vagy a Butler helyén kezdő Herro (23 pont, 7 lepattanó) is jól mozgott, mégis belecsúsztak egy hármas vereségszériába - már csak 7-5-re állnak, ráadásul most a Jazz vendégei lesznek.

A Clippers legjobb dobói: George 27/9, Jackson 22/6, Bledsoe 21/6
A Heat legjobb dobói: Adebayo 30, Lowry 25/12, Herro 23

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus