Nekimegy a Raptorsnak a Pacers, sok élcsapat pályára lép

Jó meccsre van kilátás többek között Sacramentóban, Milwaukee-ban, Salt Lake Cityben, vagy Portlandben is.

 

Charlotte Hornets - Cleveland Cavaliers 1:00

A Cleveland back-to-backet játszik egy nagyszerű meccs után, hiszen komoly meglepetést okozott a társaság azzal, hogy előző este nyerni tudott Indianában - ennek ellenére esélyesként semmiképp sem kezelhetjük őket most, már csak a back-to-back miatt sem. A Charlotte egy jobb időszak után megint elindult lefelé, volt egy hazai blamája a Knicks ellen, majd egy nagy veresége a Lakerstől, ráadásul a Cavstől idén egyszer már kikapott, ezt is számításba kell venniük Kemba Walkeréknek. Megtippelhetetlen, hogy milyen energiával lépnek majd pályára a hazaiak, papíron frissebbek és jobb is a keretük, sérültjük nincs, úgyhogy minden adott a győzelmükhöz, csak ezt be is kell bizonyítani a pályán...

Orlando Magic - San Antonio Spurs 1:00

Egy gyengébb időszak után két szoros győzelmet aratott a Magic Mexikóban, egyszer 91, utána pedig 89 pontot kapott, ha hasonló védekezést tud most is bemutatni a gárda, akkor lehet esélye - egyébként a Spurs nagyszerű formában van a Bulls elleni fiaskót leszámítva, úgyhogy nehéz estére készülhetnek a hazaiak. DeRozanék nagyon érzik már, hogy mikor hol kell keresni a mismatchet, szépen járatják a labdát és a húzóemberek mind jó formában vannak, a sérültek és hiányzók ellenére jól működik a rotáció, ami most már ligaszinten is top5-ös támadójátékot eredményez. Ilyen tűzerővel az Orlando nem rendelkezik, Vucsevicsék akkor tudnak nyerni, ha lassan zajlik egy meccs és ők tudják kontrollálni a játékot a jó védekezésükkel, de tegyük hozzá, hogy idén egyszer már nyertek San Antonióban 117-110-re. A Spursnél a fő kérdés, hogy idegenbe is átmenthető-e ez a jó forma, hiszen otthonuktól távol csak 4-10-et hoztak Aldridge-ék.

Philadelphia 76ers - New York Knicks 1:00

Ez most kérdés nélkül kötelező győzelem a Sixers számára, bármi más, ami nem magabiztos siker, az nem elég a gárdától - az utóbbi négy meccséből hármat elbukott Kelet egyik favoritja, ebből kettőt otthon, legutóbb pedig nagyon sima verést kapott San Antonióban. A Knicks ezzel együtt más szint és mostanában az eredmények se jönnek Kanteréknél, de az biztos, hogy az akarattal ezúttal sem lesz gond, ami a Phillyt is arra kényszeríti, hogy pörögjön - muszáj lesz úgy játszaniuk Butleréknek, hogy ne izmozza le őket a New York. Ez egyszer idén már sikerült, akkor 117-91-re nyert ebben a csarnokban a Philadelphia, de most egyértelműen gondban van a társaság, úgyhogy más lesz a helyzet - a vendégeknél egyébként Trier, Dotson és Robinson sem fog játszani, illetve Hardaway pályára lépése is erősen kérdéses.

Boston Celtics - Phoenix Suns 1:30

Ez is érdekes meccs lehet amiatt, hogy a Suns hosszú idő óta nem látott jó formában van: a vendégcsapat zsinórban három győzelemnél tart és legutóbb idegenben is nyerni tudott, amire eddig csak egyszer volt példa a szezon során. A Boston természetesen azért más szint, otthon játszhat, ráadásul szokatlanul sokat, három teljes napot pihenhetett a találkozó előtt, úgyhogy jóval frissebb is lehet ellenfelénél - igaz, Horford még nem épült fel és Brown sem tudott 100%-osan edzeni, az ő játéka is kérdéses. A Sunsnál megérkezett Kelly Oubre Jr., de lehet, hogy még nem játszik, viszont most valami nagyon működik az együttesnél támadásban, miközben védekezésben is elfogadható szintre javultak - meglátjuk, hogy ebből mit tudnak most megvalósítani az alacsony szerkezetben is halálos, egy nyolcas sikerszéria után viszont legutóbb vereséget szenvedő Celtics ellen.

Toronto Raptors - Indiana Pacers 1:30

Ez lesz a játéknap kiemelt keleti rangadója, hiszen a ligaelső fogad egy keleti dobogóst, de tegyük hozzá, hogy a Pacers egyrészt back-to-backet játszik, másrészt előző este egy komoly győzelmi szériája szakadt meg, miután nagy meglepetésre hazai pályán vereséget szenvedett a Clevelandtől. A fő kérdés tehát az, hogy ebből a pofonból mennyire tudnak felállni a vendégek és mennyire tudják legyőzni a fáradtságukat az idegenbeli túráját brutálisan kezdő, aztán eléggé elfogyó és két vereséggel záró Raptors otthonában. A kanadaiak meg-megvillantják erejüket és emiatt tartják is az első helyüket, de a gondjaik és a sérüléseik is egyértelműek, jelenleg Valanciunas és Powell nem bevethető, egyes poszton Lowry és VanVleet is sérüléssel küzd, legutóbb egyikük sem játszott, amit nagyon meg is éreztek, de Ibaka és Siakam játéka is kérdéses. Magyarul az egyes poszt és a magas posztok is elég üresek náluk, nem túlzás tehát azt állítani, hogy ezektől a sérülésektől függhet a meccs kimenetele, mert szerkezetileg is nagyon komoly bajba kerülhetnek, hiába frissebbek és hiába játszanak otthon - meglátjuk, hogy végül ki vállalja a játékot, VanVleet és Siakam egyébként úgy fest, hogy igen.

Chicago Bulls - Brooklyn Nets 2:00

A Nets back-to-backet játszik a Lakers megverése után és egyébként is zsinórban hat győzelem után lép pályára, úgyhogy remek formában érkezik meg Chicagóba, hogy behúzza a Bulls ellen így már kötelezőnek számító találkozóját. A hazaiak a Spurs meglepése után esélytelenek voltak Oklahoma Cityben, Zach LaVine-re valószínűleg most sem számíthatnak, Jabari Parkerre pedig igazából szükségük nincs, próbálnak kezdeni valamit a Dunn-Markkanen duóval. Igazából a frissesség és a hazai pálya szól mellettük, minden más ellenük, a Brooklyn jelenleg a liga egyik legjobb produkcióját nyújtó együttese. 

Houston Rockets - Washington Wizards 2:00

A Wizards back-to-backet játszik egy atlantai vereség másnapján, ami nem túl biztató John Wallékra nézve, ugyanúgy a védekezésükkel és a lepattanózásukkal voltak őrületesen nagy gondok, a pihentebb, zsinórban négyet nyerő Houston otthonában pedig ez szintén kevés lesz majd. A texasiaknál James Harden hatalmas formában van és tavalyi MVP-önmagát idézi, a többiek közül leginkább Clint Capela nyújt stabil teljesítményt, de az még mindig igaz, hogy csapatszinten nem az igaziak, eredmények ide vagy oda. Ezzel együtt most ők számítanak esélyesebbnek, lendületben vannak, James Ennist leszámítva nincs sérültjük, otthon játszhatnak, míg a Washington megint eléggé szétcsúszott, egyértelmű problémái vannak, ráadásul fáradtabb is.

Milwaukee Bucks - New Orleans Pelicans 2:00

A Milwaukee megítélése szinte meccsről meccsre változik, most éppen a Detroitban megnyert ki-ki meccs után pozitívan kell értékelnünk, ami náluk történik, hiszen ötből négyet nyertek, otthon 13-3-ra állnak és tartják keleti második helyüket. A Pelicans viszont egyáltalán nem tudja stabilizálni magát, legutóbb a Heattől kapott ki otthon, pedig az óriási kötelező lett volna, most pedig úgy kell elmennie idegenbe, hogy vendégként csak 4-11-es mérlege van, Paytonra, Miroticra és valószínűleg Randle-re sem számíthat. Így rögtön óriási gondjai vannak magas poszton, ráadásul összesen öt-hat olyan játékos van a keretben, aki veszélyes a gyűrűre, ebből két-három kieshet, MVP-teljesítmény kell egyszerre Anthony Davistől, Jrue Holidaytől, de talán még E'Twaun Moore-tól is, hogy nyerni tudjanak. Az esélyes ezek alapján a Milwaukee annak ellenére, hogy a hazaiaknál pedig Malcolm Brogdon hiányzik, de jelenleg a hazai pálya (jelen esetben komolynak tűnő) előnye, illetve a frissesség, a rotáció is mellettük szól. 

Minnesota Timberwolves - Detroit Pistons 2:00

Az idegenbeli bukdácsolás után legutóbb bizonyította a Minnesota, hogy otthon egész másra képes, bár tegyük hozzá, hogy azt a meccset az ellenfél nagyon hamar el is engedte, most viszont keményebb fába vágják a fejszéjüket Townsék. A Pistons jóval nehezebben feltörhető csapat, mint az akkor erősen másnapos, B csapattal kiálló Kings, bár Blake Griffinék eredményei nem jönnek, leszámítva a Boston legyőzését, hiszen legutóbb a Bucks ellen is kikaptak, igaz, dobásuk volt a hosszabbításért. Ezzel együtt a Griffin-Drummond páros alaposan feladhatja a leckét a Minny magasembereinek és ha a motanában látott módon Bullockék is hozzá tudnak szólni a periméterről, akkor kiélezett találkozót láthatunk majd - a Wolvesnál Jeff Teague sérült, rá nem számíthatnak most sem.

Utah Jazz - Golden State Warriors 3:00

A Jazz legutóbb Houstonban is kikapott és megint nem érte el a száz dobott pontot, az előző öt meccséből négyet elvesztett és otthon is 50% alati mérleggel bír, úgyhogy nincsenek túl jó esélyei a bajnok ellen. A GSW közel sem verhetetlen idén, de azért most hétből hat meccset csak megnyert, a sérültjei felépültek, Iguodala és Livingston is pályára tudott lépni legutóbb, úgyhogy nagy problémái nincsenek - ötös poszton kicsit lyukas a gárda, ami Rudy Gobert ellen fájhat, de az alacsony és gyors szerkezet így is komoly károkhat okozhat a Jazznek. Kevin Duranték idén egyszer már nyertek ebben a csarnokban, igaz, csak egy ponttal, de az aktuális formákat tekintve most nagyobb a különbség a felek között - bár azt is emeljük ki, hogy a címvédő idegenben csak 8-7-et hozott eddig.

Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies 4:00

A két csapat egy hete találkozott Memphisben és akkor maximálisan a Grizzlies akarata érvényesült, Marc Gasolék teljesen szétszedték a Portland játékát és 92-83-as győzelmet arattak - azóta viszont zsinórban háromszor kikaptak, míg a Blazers kettőt nyert és most hazai pályán vághat vissza. A Memphis összességében ritmust vesztett az elmúlt időszakban, hat meccsből csak az azt egy Portland ellenit nyerte meg, míg Damian Lillardék legyőzték a Raptorst és legutóbb idegenben túldobták a Clipperst, van mire építeniük. Ráadásul a vendégeknél Mike Conley kihagyta az előző összecsapást és most is erősen kérdéses a játéka. A hazaiaknál viszont nincs sérült, minden fontos láncszem bevethető, otthon 11-4-et hoztak eddig, úgyhogy papíron jó esélyeik vannak a visszavágásra.

Sacramento Kings - Oklahoma City Thunder 4:00

Ugyan a játéknap rangadója a Raptors-Pacers lesz, de ez a meccs igazi csemegének ígérkezik, hiszen az egyik nyugati dobogós látogat a tabellán lejjebb található, de nagyon izgalmas és látványos kosárlabdát produkáló, remek formában lévő fiatal csapathoz. A Kings legutóbb hullafáradtan hamar feladta a minnesotai meccset és a kezdők nagy része alig pár percet játszott, de most pihenhettek, ráadásul hazai pályán bizonyíthatnak és az említett vereség előtt nyolcból hatot nyertek, úgyhogy van mire építeniük. A Thunder két idegenbeli vereségre két hazai győzelemmel reagált és nincs rossz passzban, a védekezési kisiklást korrigálta, de Russell Westbrook dobása kezd aggasztóvá válni, a korábbi MVP nagyon nem érzi a gyűrűt, bár legalább nem vállalja túl magát és a mezőnymunkájával így is nagyon sokat tesz a csapatáért. A vendégeknél Robersonon kívül nincs sérült, a hazaiaknál pedig Bagley fog biztosan hiányozni, de Shumpert és Bogdanovic sem 100%-os, az ő játékuk is kérdéses - azt viszont tegyük hozzá, hogy a Sacto idén eddig oda-vissza verte a Thundert 131 és 117 dobott ponttal, ez figyelmeztető jel George-ék számára.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus