New Orleansban javított a Celtics, Atlantában a Bucks

Két vesztes meccs után tudott ismét nyerni a keleti éllovas és a második is, míg a Magic három vereség után most hozta a kötelezőt.

New Orleans Pelicans – Boston Celtics 92-104

Javított a Celtics. Hatmeccses idegenbeli túrája ötödik állomására érkezett a ligát vezető Celtics, és mióta matematikailag is eldőlt, hogy megnyerték keletet, kétszer is vereséget szenvedtek Atlantában. Már a Hawks elleni második meccsükön is elérhető volt a teljes kezdőjük, míg most Al Horford is velük együtt volt bevethető, és végül igazán kiugró egyéni teljesítmény nélkül, csapatmunkával gátolták meg, hogy a szezon során először elveszítsenek sorozatban három meccset. Jayson Tatum vitte a prímet 23 ponttal, 9 lepattanóval és 4 gólpasszal, de mellette a másik négy kezdő is átlépte a 10 pontos határt, így a dobásaival kicsit szenvedő Jaylen Brown (17 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz), illetve az elől-hátul nagyot dolgozó Kristaps Porzingis (19 pont, 10 lepattanó, 4 blokk) is. Támadásban ezúttal elég volt egy átlagos teljesítmény is a Celticstől, mert közben a pálya túloldalán 39,5 százalékos mezőnymutatón tartották a Pelicanst, úgyhogy jó szájízzel mehetne tovább a túrájuk utolsó állomására, ahol a Hornets lesz az ellenfelük.

A harmadik negyed pecsételte meg a Pelicans sorsát. A hazaiak remekül kezdték a meccset, az első negyedet 37-28-ra húzták be, és ekkor még működött a támadójátékuk, de az fokozatosan földbe állt, és a harmadik negyedben mindössze 11 pontot értek el 4/23 jó dobással. Zion Williamson eljutott ugyan 25 pontig, 9 lepattanóig és 4 gólpasszig, de amikor Brown fogta őt, eszköztelen volt, emellett az sem jött jól a Pelicansnak, hogy mindössze 7/14 büntetőjét dobta be az erőcsatár. CJ McCollum (24 pont, 5 gólpassz) és Herbert Jones (18 pont, 5 lepattanó) kettősére még lehetett valamennyire számítani támadásban, de mindketten sok dobásból dolgoztak, Trey Murphy III nem igazán tudta elkapni a fonalat, míg Jonas Valanciunas 15 perc alatt 1/5 jó dobással zárt. A Pelicans a veresége ellenére is maradt az ötödik helyen nyugaton, ugyanakkor a Mavericks nagyon tapad rájuk, legközelebb pedig az a Suns lesz az ellenfelük, amelyik még szintén nem tett le a biztos rájátszást érő helyek egyikéről.

A Pelicans legjobb dobói: Williamson 25, McCollum 24/12, Jones 18/12
A Celtics legjobb dobói: Tatum 23/9, Porzingis 19/3, Brown 17/9

 

Orlando Magic – Memphis Grizzlies 118-88

Nagyon kellett ez a Magicnek. A Magic éppen egy olyan időszak végéhez közeledik, amikor zsinórban nyolc hazai meccset játszanak, ugyanakkor a Grizzlies elleni összecsapás előtt három nyugati csapattal szemben is alulmaradtak. Ezúttal nem volt kérdés, hogy megszerzik a győzelmet, már az első negyed végén 33-13 állt az eredményjelzőn, és ezt követően sem lassítottak sokáig, vezettek már 43 ponttal is. Nem is volt szükségük igazán kiemelkedő egyéni teljesítményre, nyolcan zártak náluk 9 és 15 pont között, így a dupla-duplázó Wendell Carter Jr. (15 pont, 13 lepattanó), a sokoldalúan játszó Paolo Banchero (13 pont, 9 lepattanó, 7 gólpassz, 4 blokk) és az 5/8 triplát elsüllyesztő Cole Anthony is. A Grizzliesnél legfeljebb Jordan Goodwin (16 pont, 11 lepattanó) dupla-duplájára lehet pozitívumként tekinteni, illetve annak örülhetnek még, hogy Brandon Clarke (13 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz) jól mozgott, közben viszont Jaren Jackson Jr. 1/9-es mezőnymutatóval riogatott. A 22/44 triplát elsüllyesztő Magic ötödik jelenleg keleten, és ugyanúgy másfél meccsre van tőlük a negyedik Knicks, mint a hatodik Pacers – legközelebb a Trail Blazers ellen is kötelező nyerniük, de azzal a meccsel le is zárul a hazai sorozatuk.

A Magic legjobb dobói: Anthony 15/15, Carter Jr. 15/9, Suggs 15/9
A Grizzlies legjobb dobói: Goodwin 16/12, Clarke 13, GG Jackson 11/6, Pippen Jr. 11/3

 

Atlanta Hawks – Milwaukee Bucks 113-122

Antetokounmpo dominált. Az első percekben sorra estek be a hazai dobások, 14-6 után viszont megrázta magát a Bucks, a negyed közepén átvették a vezetést, és azt többet ki sem adták a kezükből. Sokáig 15 pont körüli előnyt tartottak a vendégek, a Hawks viszont a negyedik negyedben meg tudta indítani a felzárkózást, visszajöttek 89-94-ig, ennél közelebb viszont nem tudtak zárkózni, így a Bucks két vesztes meccs után nyert ismét. A vendégeknél Giannis Antetokounmpo nagy meccset játszott, 36 ponttal, 16 lepattanóval, 8 gólpasszal és 3 labdaszerzéssel húzta az övéit, 12/22 mezőnykísérlete mellett 12/16 büntetőjét is értékesítette. Kellett is Antetokounmpo extrája, mert Damian Lillard személyes okokból nem tudta vállalni a játékot, és korábban 0-5-re álltak a hátvéd nélkül, de ezúttal a sérülten játszó Patrick Beverley (18 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) is jól pótolta őt, illetve Khris Middleton (21 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz) is remekelt, utóbbi 9/10 dobását elsüllyesztette. A Bucks ezzel a győzelemmel fontos lépést tett a keleti második helyért, 2 meccs az előnyük a Cavaliershez képest.

Megszakadt a Hawks sorozata. Sorozatban négy meccset nyertek meg ezt megelőzően a hazaiak, a Celtics ellen két nagy győzelmet is összehoztak, ezúttal viszont komoly problémáik adódtak hátul: a Bucks 55,1 százalékkal dobott mezőnyből, illetve 35 alkalommal állhattak oda a büntetővonalra, miközben a Hawks játékosai csak 18 egypontossal próbálkozhattak. Ezúttal Dejounte Murray sem tudta megszórni magát, és ugyan eljutott 20 pontig, 8 lepattanóig és 12 gólpasszig, de közben csak 7/19 dobása ért célba, illetve került a neve mellé 5-5 eladott labda, illetve személyi hiba is. Bogdan Bogdanovics próbálta pótolni Murray (és a változatlanul hiányzó Trae Young) kieső pontjait, és ő nem is végzett rossz munkát, 38 ponttal és 10 lepattanóval állt a Hakws élére, a negyedik negyedben is beszórt 17 pontot, de hiába dobtak ekkor 39-et csapatként, a védekezésüket nem tudták kellően megszilárdítani ahhoz, hogy összehozzanak egy újabb nagy fordítást. A Hawksnak jól jött volna az újabb győzelem, mert már csak 1 meccs a hátrányuk a keleti kilencedik Bullshoz képest, legközelebb ráadásul Chicagóba látogatnak, de az már eldőlt, hogy a tie-breaker nem az övék lesz velük szemben, csak több nyert meccsel érhetik el a kilencedik helyet, és a jogot arra, hogy hazai pályán kezdjék a playint.

A Hawks legjobb dobói: Bogdanovics 38/15, Murray 20/9, Hunter 13/6
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 36, Middleton 21/9, Beverley 18/6

 

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus