New Yorkba látogat a Cleveland, a Magicet fogadja a GSW

Kilenc találkozó következik hajnalban az NBA alapszakaszában, nézzük, hogy mire számíthatunk!

 

Washington Wizards - Sacramento Kings 01:00

Idén már találkoztak egyszer a csapatok, akkor 27 ponttal nyert a Washington, és hazai pályán most is valami hasonlóban bíznak John Wallék - az előző két találkozón összeszedték a védekezésüket, meg is nyerték mindkettőt magabiztosan, ha ezt tudják folytatni, most is nekik állhat a zászló. A Kings a két bravúrgyőzelem után tükörsimán kikapott a Knickstől, és kérdés, hogy most éppen melyik arcukat mutatják Hieldék, egyelőre többször láttuk azt, amit legutóbb is - ilyenkor az is előfordul, hogy a kezdőből senki nem dob tíz pontot, ezt pedig nem fogják elbírni. 

New York Knicks - Cleveland Cavaliers 01:30

Érdekes és látványos meccs lehet, mert ugyan javult a Cavs, de védekezésben még mindig vannak gondjai, a Knicks pedig parádézik támadásban, de hátul szintén nem a legacélosabb egyelőre. LeBron Jamesék az előző öt meccsükből hármat megnyertek, mintha megmozdult volna valami, de továbbra sem túl meggyőzőek, a New York viszont az: jelenleg egy 7-2-ben van a gárda, és rendszeresen 110, 115 pont fölé jut. Nagy kérdés, hogy megmarad-e a lendületük és az is, hogy a Cleveland tud-e tovább javulni, mert a Dallas ellen látott játékkal azért most nem lehetnek nagy reményeik - a palánk alatt hátrányban lehetnek, hiszen Love-on kívül nincs komoly magasemberük, míg a túloldalon a pontkirályi címért harcban lévő Porzingis mellett többen is hozzá tudnak tenni. Idei első csatájukat 19 ponttal nyerte a Knicks Clevelandben, az akkor még meglepetésnek számított, most viszont nem lenne az, ha győzni tudnának a hazaiak - főleg, hogy a vendégeknél Derrick Rose megint nem lesz ott. 

Milwaukee Bucks - Memphis Grizzlies 02:00

Bár nem azért, mert olyan nagyot játszik Eric Bledsoe, de az érkezése óta mégis csak 2-0-ra áll a Milwaukee, mindkétszer kiválóan védekezett a társaság, és ez az az út, amelyen haladnia kell Jason Kidd alakulatának - kíváncsian várhatjuk, hogy képesek lesznek-e erre a Grizzlies ellen is. A vendégek a remek rajt óta azért kezdenek lassulni, most egy keményebb idegenbeli túra ötödik állomásához érkeztek, ami szintén nem mellettük szól, meglátjuk, hogy mennyire lesznek frissek és energikusak - mostanában azért rendszeresen kaptak száz pont felett, ezen javítaniuk kell. Az is kérdés, hogy Giannis Antetokounmpóval tudnak-e valamit kezdeni, vagy Marc Gasol sem tudja megállítani a görög betöréseit, mert ha a hazaiak az utóbbi két találkozón látott védekezésüket hozzák, akkor egy erősebb Antetokounmpo-este győzelmt is hozhat számukra. 

New Orleans Pelicans - Atlanta Hawks 02:00

Az Atlantánál továbbra is sok a sérült, és bár úgy tűnt, hogy jó felé indultak el, legutóbb nem nagyon volt esélyük a Washington ellen, igaz, az egy back-to-back második fele volt, most más lesz a helyzet. Ezzel együtt eléggé tele lehet a kezük Anthony Davisszel és DeMarcus Cousinsszal, nagyon más stílusú és felépításű csapattal találkoznak, ráadásul a Pels mostanában hozza is a győzelmeket, az utóbbi öt meccsből négyet is megnyert. A hazaiaknak elsősorban az eladott labdáikra kell figyelniük, mert azzal rendszeresen gondjaik vannak, Prince-ék pedig képesek is ezekre lecsapni, de alapvetően azért nem nagyon látni, hogy négyes-ötösben mihez kezdenek majd a New Orleans két tarthatatlan szupersztárjával. 

Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 03:00

A Suns 5-9-cel, a Lakers 5-8-cal érkezik, a hazaiak egy negatív széria után legutóbb bravúrgyőzelmet arattak a Minnesota ellen, míg a Los Angeles sorozatban háromszor kapott ki úgy, hogy egyszer sem érte el a száz dobott pontot - a mezőnyhatékonyságukkal komoly bajok vannak akkor is, ha legutóbb Lonzo Ball történelmi meccset játszott. Ezen a téren több kategóriával jár előrébb a Phoenix, amely néha egészen kiváló dolgokra képes a Booker-Warren kettősre építve, viszont egyrészt védekezésben nem igazán vehetők komolyan, másrészt rendkívül ingadozó a teljesítményük - nagyrészt azon múlhat a győztes kiléte, hogy az ő két fiatal húzóemberük milyen napot fog ki. A Booker-Ball csata egyébként is érdekes lehet majd, de valami hasonlóra számíthatunk, mint a két gárda első meccse: akkor 132-130-ra nyert ebben a csarnokban a LAL. 

Utah Jazz - Minnesota Timberwolves 03:00

A Utah egy komolyabb vereségszériát zárt le a Brooklyn ellen legutóbb, míg a Wolves éppen fordítva, egy szép győzelmi sorozat után kapott ki már egymás után kétszer - a GSW elleni még belefért, a Suns elleni viszont nem igazán. A hazaiak dolgát nehezíti, hogy Rudy Gobert nem lesz ott a parketten, ami elég komoly érvágás számukra még akkor is, ha Ekpe Udoh így előléphet - a szezon elején villogott, azóta viszont eléggé eltűnt. Nagyon kellene a győzelem Jimmy Butleréknek, akikben jóval komolyabb a támadópotenciál (és védekezésben sem lesz olyan célos a Jazz Gobert nélkül), viszont az előző két találkozón összesen 9/44 triplát tudtak elsüllyeszteni, ezen mindenképpen javítaniuk kell. 

Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 04:00

A Denver kiváló formában van, sorra nyeri a meccseket, igaz, most egy komoly hazai szériát zárt le, idegenben csak 2-3-ra áll jelenleg - a Portland viszont eléggé bukdácsol, Lillardék is főleg otthon játszottak eddig, mégis mindössze 6-6-os mérleget hoztak. Az előző két meccsüket el is veszítették, egyaránt vérszegény támadójátékot bemutatva, kérdés, hogy ismét fel tudnak-e pörögni, mert az elmúlt időszakban mutatott produkció kevés lesz a Nuggets ellen. Érdekes lehet a Jokics-Nurkic párharc a palánk alatt, illetve hogy a vendégek mélyebb kerete mennyire tud érvényesülni - Gary Harris kisebb sérüléssel bajlódik, az ő játéka kérdéses. 

Golden State Warriors - Orlando Magic 04:30

Manapság ellenállhatatlan a Warriors, az utóbbi hat meccsét megnyerte a címvédő, méghozzá nagyon simán, rendre óriási különbséggel - eközben a Magic is parádézik, egy megingásuk ellenére 8-5-re állnak Aaron Gordonék. Igazi triplafesztiválra lehet számítani, mert a két legjobb százalékkal dobó csapat találkozik, ráadásul a bedobott hármasokat tekintve is csak a Houston veszi fel velük a versenyt - ez viszont egyértelműen a GSW mellett szól, túldobni nem nagyon lehet őket. Hozzá kell tenni viszont, hogy Andre Iguodala mellett Steph Curry játéka is kérdéses, ugyanolyan sérülése van a kétszeres MVP-nek, mint amilyennel Kevin Durant pihent egy meccset nemrég, lehet, hogy Steve Kerr nem fogja erőltetni. 

Los Angeles Clippers - Philadelphia 76ers 04:30

A találkozó érdekessége JJ Redick lesz, hiszen a Sixers dobógépe nyáron távozott a Clipperstől négy lehúzott szezon után, valószínűleg méltó fogadtatásban lesz része a Staplesben - csapatának viszont nagyon kellene már a győzelem, ehhez pedig nagy szükség lesz rá. A Philly a Kings elleni blama után a Warriorstól is kapott egy komoly pofont, most folytatja idegenbeli túráját, de a Clippers még nagyobb bajban van: Doc Rivers alakulata teljesen összezuhant és sorozatban hatodszor is vereséget szenvedett. A sérülések továbbra is erősen sújtják a gárdát, védekezésben elég reménytelenek, kérdés, hogy mihez kezdenek majd a Philly playmakareivel - Embiid csatája külön érdekes lehet Jordannel és Griffinnel a palánk alatt. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus