Nincs söprés, otthon visszavágott a Toronto

Remek védekezéssel, illetve DeRozan és Biyombo nagy napjával szépített a Raptors a Cavaliers ellen.

Nagyot javított védekezésén a Raptors az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) keleti döntőjének harmadik meccsére, ennek köszönhetően végig kézben tartotta a találkozót és szépített a párharcban - a Cleveland az első vereségét szenvedte el az idei rájátszásban.

Visszajátszás: ne üsd ki a csapattársad!

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 99-84

Óriási fordulat. Az első két mérkőzéshez képest hatalmasat javult a Toronto és azt a játékot tudták hozni, ami elvárható tőlük. Kyle Lowry összekapta magát és beszórt húsz pnontot (7/13 mezőnyből, 4/8 tripla), DeMar DeRozan végig rendkívül agresszív volt (32 pont, 12/24 mezőnyből), Bismack Biyombo pedig parádézott a palánk alatt: 26 (!) lepattanót szedett le, illetve kiosztott négy blokkot. Elsősorban azonban a nagyot fejlődő védekezésüknek köszönhették a győzelmet, az első negyedtől kezdve kézben tartották a meccset - a másodikban egy 16-2-es futással, a negyedikben pedig egy 6-0-s Biyombo-sorozattal léptek meg. Ezzel a sikerrel elkerülték a söprést és életben maradtak, erre a játékra pedig mindenképpen építhetnek a következő találkozón is.

Nagyon gyenge volt a Cleveland. Nem sokban emlékeztetett az idei rájátszás során látott önmagára a Cavs, a hasonlóság annyiban merült ki, hogy sok triplát vállalt és dobott be a gárda - de ezt is csak 34,1%-kal művelték. Összességében bőven 40% alatt tüzeltek mezőnyből, a festékben nagyon simán nyert a Raptors, elöl pedig Kyrie Irving, illetve Kevin Love is csődöt mondott: az irányító 3/19-et, az erőcsatár pedig 1/9-et szenvedett össze mezőnyből. Irving egyébként a hajrában nagyon nehezen hagyta el a pályát, úgy fest, hogy egy kisebb sérüléssel bajlódott, Love pedig a teljes negyedik negyedet kihagyta, de nem sérülés miatt... Ezzel megtör a Cavaliers sorozata és idei első vereségét szenvedte el a rájátszás során.

A Raptors legjobb dobói: DeRozan 32, Lowry 20/12, Joseph 14/6
A Cavaliers legjobb dobói: James 24/3, Smith 22/18, Irving 13/3

A párharc állása: 2-1 a Cavaliers javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus