Nuggets-Hornets a Sport TV-n, majd jön a Bucks-Raptors csúcsrangadó

Portlandben folytatódhat a Harden-show - most a Sixers fogadja a Dallast - kötelező előtt a Spurs - Sacramentóban meccsel a GSW - nyolc meccs jön, íme a beharangozó. 

Denver Nuggets - Charlotte Hornets 23:00 (00:00-tól Sport 1)

Zsinórban négy győzelem után lép pályára az otthon továbbra is félelmetes (15-3-as mérleg) nyugati listavezető, amelynél többen is visszatértek már - az előzetes papírforma szerint természetesen most is toronymagas esélyes a gárda a továbbra is meccsről meccsre "liftező" Charlotte ellen. A vendégek legutóbb borzalmasan nagy verést kaptak a Dallas ellen, idegenben pedig csak 4-11-et hoztak eddig, úgyhogy nem túl meggyőzőek, ráadásul matchup.gondjaik is lehetnek: Cody Zeller nélkül nagy kérdés, hogy mire mennek majd Nikola Jokics ellen, de Lamb és Monk játéka is erősen kérdéses, könnyen lehet, hogy egyikük sem tud pályára lépni. Ebben a formában a fontosabb játékosai közül már csak Will Bartont nélkülöző Nuggetsnek áll a zászló, sőt, már-már blama lenne, ha botlanának Paul Millsapék - egyszer ugyan kikaptak már idén Charlotte-ban, de az egészen más helyzet volt. 

Detroit Pistons - Utah Jazz 1:00

A Jazz back-to-backet játszik egy clevelandi győzelem másnapján úgy, hogy egy gyenge első félidő után a másodikban már remekelt a társaság - nagyszerűen dobtak Mitchellék és védekezésben is összeszedték magukat, kérdés, hogy ez mennyit vett ki belőlük. A Detroitot elég nehéz megítélni, összességében régóta egy gyenge csapatról beszélünk, de legutóbb győzött Memphisben és otthon azért 11-8-ra áll, úgyhogy van miben bíznia a gárdának. Az biztos, hogy nagyon fontos lesz a Drummond-Gobert csata ötös poszton és hogy Blake Griffin mennyire tud dominálni, de az is, hogy melyik fél fog ki jobb kinti dobóformát - mindkettejük támadójátékát nagyon meg tudja tolni néhány tripla, meglátjuk, hogy a frissebb, otthon játszó Pistons, vagy a fáradtabb, de előző este jól játszó Utah hoz-e ki magából többet. 

Philadelphia 76ers - Dallas Mavericks 1:30

Itt érdekes a helyzet, mert egyrészt a Dallas back-to-backet játszik, másrészt idegenben továbbra is szörnyű az együttes és ezt Bostonban is bizonyította, úgyhogy természetesen toronymagas favorit a liga egyik legjobb hazai csapata, de ismét olyan hírek szivárognak ki, hogy Jimmy Butler körül nincs minden rendben, ez pedig hatással lehet a Sixersre. Butler játéka egyébként betegség miatt hivatalosan kérdéses, legutóbb nem is játszott, de most a Brett Brownnal meglévő állítólagos feszültsége az, ami aggodalomra adhat okot a szurkolók számára. Ezzel együtt az Embiid-Simmons-Redick trió is elég lehet a győzelemhez otthon, pihentebben az "idegenbeli" Mavs ellen, de csak ha tiszták a fejek - ha mentálisan nem lesznek 100%-osak a pályán lévők, akkor Doncicék megérezhetik a vérszagot és azért kapott már kellemetlen pofont ebben a csarnokban a Philly, amikor a szurkolók kifütyülték a játékosokat...

Cleveland Cavaliers - New Orleans Pelicans 2:00

A Cavs back-to-backet játszik zsinórban nyolc vereség és egy csapatmegbeszélés után, az lesz a kérdés, hogy ez utóbbinak lesz-e szemmel látható hatása a pályán - csodákat kár tőlük várni, de ha végigrobotolják a 48 percet úgy, ahogy egy-egy negyedet, vagy akár félidőt tudnak, akkor lehet keresnivalójuk. A Pelicans idegenben továbbra is nagyon harmatos (4-16), ezért áll a nyugati utolsó előtti helyen, de az ilyen meccseket (ligautolsó ellen, frissebben) egyszerűen muszáj lenne hoznia egy olyan csapatnak, amely szeretne playoffba jutni. Elfrid Payton hamar felvette a tempót, vele nincs gond, Anthony Davis bámulatos, de a kispad továbbra is csak arra szolgál, hogy ne játsszanak 48 percet a kezdők, ez pedig mindig magában hordozza a veszélyt - Nikola Mirotic még mindig nem bevethető, de akárhogy is, muszáj nyerniük...

Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 2:30

Egyértelműen ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen a ligaelső fogadja legnagyobb riválisát, a második helyen álló Torontót. A felek kétszer találkoztak már idén és bár két eléggé eltérő meccset játszottak, eltérő körülmények között, mindkettőt megnyerte a Bucks, úgyhogy egy újabb győzelemmel el is döntheti az egymás elleni csatát az alapszakaszra. Antetokounmpóék back-to-backet játszanak, de előző este annyira könnyedén verték az Atlantát, hogy csak 19-20 percet játszottak a kezdők, az is inkább a szórakozásról szólt, úgyhogy amennyivel emiatt fáradtabbak lehetnek, annyival jobb helyzetbe hozza őket a kiváló formájuk, a hazai pályájuk (18-3, a liga legjobb hazai mérlege) és az egészségük is - náluk ugyanis mindenki bevethető, míg a Torontónál nem. A kanadaiak játéka meglehetősen akadozik, mióta elérték őket a sérülések és bár továbbra is ott vannak az élmezőnyben, az 50% körüli december után eddig 1-1-et hoztak januárban is, a Jazz elleni szoros hazai győzelem után nagyon simán kikaptak San Antonióban. Kyle Lowry és Jonas Valanciunas továbbra sem bevethető náluk, így pedig ismét óriási teher hárul Kawhi Leonardra, illetve a kinti dobókra, de az aktuális formát és a pályaelőnyt tekintve most bizony bravúr lenne, ha nyerni tudnának Milwaukee-ban. 

San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 2:30

Itt a Grizzlies játszik back-to-backet egy újabb fájó hazai vereség után, úgyhogy a San Antonio toronymagas favorit ezen az összecsapáson - a Raptors kitömése is jelezte, hogy továbbra is nagy formában van a Popovich-legénység, folyamatosan zárkózik felfelé, otthon különösen meggyőző és most pihentebb is, mint a legutóbbi 14 meccséből 11-et elvesztő Memphis. A hazaiak dolgát különösebb sérülések sem nehezítik, a működő csapat minden "alkatrésze" bevethető és jelenleg a játék minden elemében jobbak, mint a fejben és fizikálisan is leharcoltabb ellenfelük - DeRozanék idén egyszer már kikaptak 104-103-ra ebben a csarnokban a Grizzliestől, de most komoly blama lenne, ha ezt megismételnék. 

Portland Trail Blazers - Houston Rockets 4:00

A Blazers szoros, kiélezett, kemény meccset vívott az OKC-vel, emiatt viszont most fáradtabban léphet pályára az önbizalomtól duzzadó Houston ellen. A vendégeknél James Harden földöntúli formában van, kár is erre több szót vesztegetni, élvezzük ki, amíg így játszik, meglátjuk, hogy meddig képes elnyújtani ezt a bődületes formát. Ha ma is így fog teljesíteni, akkor az alighanem győzelmet fog eredményezni csapata számára, ha visszaesik a stepback tripláinak hatékonysága, vagy a kiharcolt faultjainak száma, akkor lehetnek gondban, mert Paul és Gordon továbbra sincs, nélkülük pedig Austin Rivers a második számú playmaker, ez azért nem életbiztosítás. Fontos lesz az is, hogy Clint Capela szintén szenzációs formája megmarad-e Jusuf Nurkiccsal szemben, illetve persze az is, hogy a Lillard-McCollum duó fáradtabban ledobja-e esetleg a csillagokat az égről - otthon alapvetően jó csapat a Blazers, de azért az elmúlt egy hétben kétszer is kikapott ebben a csarnokban és a liga legjobb formában lévő csapatát fogadja egy back-to-back második felén.

Sacramento Kings - Golden State Warriors 4:00

A Kings most már egyértelműen elvesztette a fonalat az elmúlt időszakban, voltak ugyan balszerencsés, vagy éppen teljesen vállalható vereségei is a gárdának, de a védekezése akkor is szétesett és az utóbbi öt meccséből négyet elbukott, közte az elmúlt hármat zsinórban, úgyhogy bőven lenne min javítani. A GSW két biztató siker után hosszabbításban ismét zakózott otthon, ezúttal a Houston ellen, egyszerűen képtelen igazán "berúgni a motort" a címvédő, ráadásul a Sacramento ellen eddig két szoros meccset játszott idén, Foxék sebessége valahogy kevésbé ízlik Curryéknek. Nemrég öt ponttal nyert ebben a csarnokban a Warriors, de azóta sem lett jobb a csapat semmilyen értelemben, érdeklődve várhatjuk, hogy most mit mutat majd - mint ahogy azt is, hogy a Kings képes-e rendezni a sorait és ellensúlyozni, hogy Cauley-Stein mellett mostanság a legtöbb ellenfél azt csinál, amit akar. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus