Nuggets-Suns sorozattal veszi kezdetét a második kör

Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a nyugati első és negyedik kiemelt párharcáról.

Denver Nuggets – Phoenix Suns 02:30 (ÉLŐ - Sport 1)


A Nuggets annak ellenére, hogy nem éppen a legélesebben zárta az alapszakaszt, kifejezetten jól nézett ki az első körben, ahol Jokicsék 4-1-gyel küldték haza a több sebből vérző Minnesota Timberwolvest. A hazaiak kimagaslóan dobtak az egész párharc során, mezőnyből végül 48%-kal, triplából pedig 39%-kal végeztek csapatszinten, mindkét kategóriában a rájátszás öt legjobb csapata között zártak ezzel. Támadásban a prímet elsősorban Jamal Murray és Nikola Jokics vitte, előbbi 27-6-6-os átlagokat hozott össze kishíján 50-40-90-es mutatókkal, míg az elmúlt két szezon MVP-je 26 pontot, 12 lepattanót és 9 gólpasszt ért el meccsenként, és bár voltak olyan meccsei, ahol kevesebb mezőnykísérlet jutott neki (egyébként sem jellemző a túlvállalás a szerbre), de nem tudta őt igazán limitálni a KAT-Gobert magaspáros.

A Suns a Clippersszel vívta volna az első körben az egyik legizgalmasabb sorozatot, azonban Paul George egyáltalán nem, Kawhi Leonard pedig csak az első két mérkőzésen tudott pályára lépni – így Durantéknek is jóval könnyebb dolguk volt, mint azt előzetesen várták. Ennek ellenére a Clippers tisztességgel küzdött, Russell Westbrooknak volt három kifejezetten jó mérkőzése, azonban vezérekből és hidegvérű klasszisokból a Sunsnál volt több a csapatban. Devin Booker úgy tűnk, hogy végképp fel tud nőni arra a szintre, amit a közvélemény hosszú távon nyomás alatt elvár tőle, a Suns sztárja úgy átlagolt az első körben 37 pontot, hogy mezőnyből 60%-kal, távoli dobásokból pedig 47%-kal (!!) dolgozott, egyszerűen nem volt ellenszer rá, Jimmy Butler mögött a második legponterősebb játékosa lett az első körnek. Szintén hozta magát Kevin Durant, aki 28-8-6-os átlagait haosnlóan kiemelkedő hatékonyságokkal teljesítette, Chris Paul pedig 13 ponttal és 8 gólpasszal járul hozzá a csapatsikerekhez.

A vendégek játékát elsősorban a középtávoli dobások jellemezték a LAC elleni sorozatban, Durant, Booker és Paul sokat vállalt és pontosan is célzott a pálya ezen területéről, ami természetesen a csapatstatisztikákban is megmutatkozott: meccsenként ráemelt 63 kétpontos kísérletük messze a legtöbb eddig a playoff mezőnyében, ezeknek 56%-os értékesítése pedig szintén a legszűkebb elitbe tartozik. Érdekesek lesznek majd a matchupok, kifejezetten izgalmas lehet a Murray-Booker csata, a Sunsnál viszont Durant jelenthet majd nagy előnyt, őt egyelőre kérdés, hogy ki fogja meg a denveriek közül, valószínűleg Gordon fog rajta védekezni. A Nuggets felé billenhet viszont a Jokics-Ayton párbaj, ebből a matchupból egyértelműen a vendéglátók jöhetnek ki jobban, egy domináns, támadásban lubickoló Jokics pedig számos lehetőséget nyújt a társaknak is. Kiegyenlítettek az erőviszonyok, a Nuggets viszont most egy jóval nagyobb falattal találja szemben magát, itt aztán bizonyíthatja Mike Malone csapata, hogy a korábbi évek playoff-leolvadásai a múlté és valóban a bajnoki cím legnagyobb esélyesei közé tartoznak, kíváncsian várjuk a felek párharcát, unatkozni biztosan nem fogunk.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus