Nuggets-Warriors nyugati csúcsrangadó, Butler találkozik a Wolvesszal

Győzelmi kényszerben a Lakers - pályán a Bucks, a Pacers és az OKC is - hat mérkőzést rendeznek hajnalban, íme a beharangozó.

 

Indiana Pacers - Phoenix Suns 1:00

A mérkőzés esélyese természetesen a hosszú és kemény idegenbeli túra után három teljes napot pihenő, otthon 14-5-re álló Pacers, amely most már nagyon régóta menetel különösebb döccenők nélkül és jelenleg a liga ötödik legjobb mérlegét tudhatja magáénak. Myles Turner több mérkőzést is kihagyott és most is kérdéses a visszatérése, de ha játszik, ha nem (edzeni edzett már), mindenképpen kötelező lenne nyerniük Collisonéknak akkor is, ha a Suns megint éledezni látszik. A hosszabb vereségszéria óta az előző három meccséből kettőt megnyert a mostani vendégcsapat, legutóbb a Denvert intézte el, ami óriási skalp, viszont meg kell említenünk, hogy ezek a sikerek otthon születettek, idegenben csak 4-16-ra állnak Deandre Aytonék. Veszélyes és kissé talán kiszámíthatatlan csapat is lehet a Phoenix, de az ilyen akadályokat (az eddigiekhez hasonlóan) át kell ugrania az Indianának. 

Philadelphia 76ers - Minnesota Timberwolves 1:00

Nagyon érdekes mérkőzés lehet, egyik félnél sem túl nyugodt a hangulat: a Sixerst eddig alaposan felértékelte a könnyebb sorsolás, a mostani meccs után viszont brutális széria következik - egy 12 meccses Pacers-OKC-Rockets-Spurs-Nuggets-Lakers-Warriors-Kings-Raptors-Nuggets-Lakers-Celtics sorozat és nem tűnik úgy, hogy készen állnának erre. A csapat nem játszik jól, rövid a kispad, sok gondjuk van, de mindezekkel együtt hazai pályán ezt a mérkőzést most nyerniük kellene, mielőtt nekivágnak ennek az időszaknak. A döntő a hazai pálya lehet, a Philly 18-4-re áll otthon, a Wolves csak 6-15-re idegenben, bár az OKC-t sikerült elkapniuk vendégként Wigginséknek, az ilyenekbe tudnak kapaszkodni. Összességében a Minny nincs rossz passzban, Towns remek formának örvend, az Embiiddel való csatája pedig igazi csemegének ígérkezik és természetesen nekik is iszonyatosan kellene a győzelem, hogy talpon maradjanak Nyugaton. A vendégeknél egyébként Covington biztosan hiányozni fog és Rose játéka is kérdéses, de a mérkőzés sztorija mindenképpen Jimmy Butler játéka lehet: a szezont még a Wolvesnál kezdő, aztán érdekes körülmények között magát onnan Philadelphiába cseréltető wing először találkozik korábbi társaival, míg a túloldalon Dario Saric az, aki először tér vissza azóta Philadelphiába.

Atlanta Hawks - Oklahoma City Thunder 1:30

Az Atlantát nem szabad leírni, az utóbbi időben is voltak kifejezetten jó meccsei a gárdának, nyerni tudott például Philadelphiában, de legutóbb a Bucks ellen is sokáig partiban volt, otthon pedig 7-11-re áll, ami azért jelzi, hogy vigyázni kell az együttessel. Az OKC-nek persze kötelező lenne egy keleti alsóházi csapatot megverni még idegenben is, de Russell Westbrookék azért nincsenek csúcsformában, ugyan három vereség után legutóbb visszavágtak a Spursnek, de akkor is kaptak 112 pontot, a védekezésük annyira nem acélos, mint a korábbi időszakban - meglátjuk, hogy a liga leggyorsabb játékát játszó Hawks ellen hogyan állnak majd össze. A vendégeknél új sérült nincs, a hazaiaknál viszont többen is kisebb-nagyobb gondokkal bajlódnak, bár a hírek szerint végül csak a Bazemore-Dedmon-Plumlee trió fog hiányozni. 

Milwaukee Bucks - Miami Heat 2:00

Az atlantai győzelem után otthon robogna tovább a Milwaukee, amely a Raptorst próbálja utolérni az első-második helyen, míg a Miami nyilván ezt próbálja majd megakadályozni. Giannis Antetokounmpóék természetesen sokkal jobb csapatot alkotnak mostani ellenfelüknél, otthon 19-4-re állnak, szinten minden fontos statisztikában a liga legszűkebb elitjébe tartoznak, fontosabb sérültjük sincs, úgyhogy elvileg minden mellettük szól, de ezt a Heatet egyáltalán nem lehet félvállról venni: Wade-ék idén egyszer már megverték a Bucksot, méghozzá 87 kapott ponttal és a múlt hétvégi kisebb döccenőjük óta lenyomták a Bostont és a Memphist, majd pihenhettek két teljes napot. A kérdés az, hogy a vendégek védekezése megint lebontja-e a Milwaukee játékát, mert ha igen, akkor abból erőlködés lesz Middletonéktól és bármi megtörténhet, ha viszont meglesz a ritmusuk a hazaiaknak, akkor lendületből át kell lépniük a támadásban sokkal kevesebb tűzerővel bíró ellenfelüket. Egy dolgot viszont ne felejtsünk: a Bucks több mint két éve nem verte meg a Miamit, zsinórban hatot nyert ebben a párharcban a Heat...

Denver Nuggets - Golden State Warriors 3:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen a nyugati első és második csap össze úgy, hogy alig fél meccs köztük a távolság, ha nyerni tud a GSW, akkor átveszi a konferencia első helyét. A Nuggetsnek idegenben voltak kellemetlen vereségei mostanában, otthon viszont parádézik, az utolsó 12 hazai meccsét megnyerte és összességében 18-3-ra áll ebben a csarnokban, ráadásul egyszer már a Warriorst is megverte itt idén 100-98-ra úgy, hogy az utolsó dobást blokkolni tudta. A GSW vendégként nem az igazi, de az előző négy idegenbeli meccsét már mégis megnyerte, összességében hétből hat győzelemnél tart, Curry és Durant remek formában van, úgyhogy azért összeszedte magát az elmúlt időszakban - jó állapotban érkezik meg eddigi legnagyobb riválisához, a bosszú reményében. Érdekes matchupok lesznek, Jokics semlegesítése komoly feladatnak ígérkezik Draymond Greenék számára, de persze Curry és Durant megfogása sem kisebb az egyébként sokszor parádézó denveri védekezésnek. Ami a sérülteket illeti: a hazaiaknál Gary Harris játéka kérdéses, míg a vendégeknél Green bokája elvileg nem 100%-os, de ott lesz a parketten. 

Los Angeles Lakers - Chicago Bulls 4:30

Az előző mérkőzés is ordas nagy kötelező volt a Lakersnek, de ez is az, a kérdés annyi, hogy most sikerül-e érvényesítenie a papírformát Luke Walton csapatának. Nagyon kínos volt a Cleveland elleni hazai pofon, mindenképpen motivációt kell ebből meríteniük Balléknak és "idegből" átgázolni a Chicagón, mert már kicsúsztak a playoff-helyek közül és nem engedhetik meg maguknak, hogy az ilyen meccseiket is elszórják a James-Rondo páros nélkül. A fiatalokon óriási nyomás van, de muszáj elbírniuk, különben a komolyabb célok elérésére sem feltétlenül alkalmasak és bár a Bullsnak voltak szorosabb mérkőzései is, azért nem véletlenül érkezik meg egy hetes vereségszériával a zsákban - ráadásul egy idegenbeli túra negyedik mérkőzéséhez, szóval pihentnek se mondanánk Dunnékat. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus