Nyári liga: Cade Cunningham és Obi Toppin szállították a showt

Az 1/1-es az eddigi talán legjobb teljesítményét nyújtotta, és a vezérletével megszerezte az első győzelmét a Pistons. Lássuk, hogy mi történt a nyári liga legutóbbi játéknapján.

A játéknap legérdekesebb összecsapását a Pistons és a Knicks találkozója hozta, ahol egymásnak feszülhetett Cade Cunningham és Obi Toppin. Az 1/1-es Cunningham talán az eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta, 8/14-es mezőnymutatóval, benne 7/10 triplával ért el 24 pontot, és emellett begyűjtött 7 lepattanót is. Tobbin ugyan egyénileg túlszárnyalta őt, 31 pontnál, 9 lepattanónál és 3 labdaszerzésnél állt meg, de a Pistons 93-87-re nyerni tudott, köszönhetően Saddiq Bey és Saben Lee 15-15 pontjának, illetve Killian Hayes (7 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) sokoldalú játékának. A Knicksnél Quentin Grimes jól mozgott és 15 pontig jutott, Isaiah Quickley (15 pont, 9 gólpassz) ugyanakkor csak 4/18-at hajított mezőnyből.

A játéknap másik igazán szoros összecsapását a két Los Angeles-i csapat hozta, ahol a Lakers 86-84-re tudott nyerni a Clippers ellen. A végig nagyon kiélezetten alakuló meccset végül Vic Law (15 pont, 8 lepattanó) 46 másodperccel a vége előtt elsüllyesztett triplája döntötte el, utána már csak büntetőből születtek pontok, és Brandon Boston Jr. (17 pont, 5 lepattanó) utolsó másodperces, nagyon távolról eleresztett dobása sem ért célt. A Clippersnél kilencen szereztek legalább 6 pontot, míg a Lakersnél négyen értek el kétszámjegyű termést, mindkét oldalon eloszlottak a terhek.

A Warriors és a Thunder összecsapása is olyannak ígérkezett, amire érdemes lehet odafigyelni, de végül Tre Mann és Josh Giddey sem játszott. Sokáig így is közel álltak egymáshoz a felek, de a negyedik negyedet 23-12-re húzta be a Warriors, így 94-84-re nyerni tudtak. Náluk Jonathan Kuminga (18 pont, 7 lepattanó) és Moses Moody (22 pont) is biztatóan mozgott, míg a Thundernél Rob Edwards vitte a prímet a 23 pontjával, de Theo Maledon (18 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) és Jeremiah Robinson-Earl (10 pont, 9 lepattanó) is próbált élni a lehetőséggel.

A Timberwolves nagyon simán, 91-64-re nyert a Bucks ellen, ezzel 3-0-ra állnak már Las Vegasban. Jaylen Nowell és Jaden McDaniels is felfelé lógott ki a mezőnyből, előbbi 11/22 dobásból ért el 26 pontot, és McDaniels 17 pontját is csak Brandon Randolph tudta megütni a túloldalról. Jordan Nwora 13 dobásból jutott 11 pontig, illetve -30-ban volt vele a pályán a csapata, de Mamadi Diakite (9 pont, 10 lepattanó) sem tudott komoly hatást gyakorolni a mérkőzésre.

A Jazz és a Heat összecsapását leginkább Ömer Yurtseven játéka miatt lehetett várni, aki ismét sokoldalú teljesítménnyel rukkolt elő, 16 pontig, 11 lepattanóig, valamint 3-3 labdaszerzésig és blokkig jutott. A Heatnek így sem volt esélye, 84-65-re nyert a Jazz, köszönhetően Trent Forrest (19 pont, 10 lepattanó, 6 gólpassz) sokoldalú játékának, aki mellé Udoka Azubuike (18 pont, 9 lepattanó) és Elijah Hughes (17 pont) is fel tudott lépni.

A Pelicansnál azok teljesítettek jól, akiktől ez leginkább elvárt, Kira Lewis Jr. 22 pontot szórt 11 dobásból, míg Naji Marshall (16 pont, 11 lepattanó, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés) hozta a tőle megszokott sokoldalú játékot, így 87-74-re nyerni tudtak a Cavaliers ellen, és továbbra is hibátlanok. A túloldalon Evan Mobley nem tudott kiemelkedni, 4/11 dobásból ért el 8 pontot, viszont leszedett 11 lepattanót, illetve kiosztott 3 gólpasszt, míg Isaac Okoro nem lépett pályára.

A Kings is megőrizte a hibátlan mérlegét, miután 90-75-re nyertek a Grizzlies ellen. Davion Mitchell 19 ponttal, jó játékkal és egy félidei buzzer triplával húzta az övéit, de felnőtt mellé a 2/43-as Jahmi'us Ramsey is, aki 5/9 dobásból és 6/6 büntetőből jutott el szintén 19 egységig. A Grizzliesnél Killian Tillie sérülés miatt nem játszott, és rajta kívül Desmond Bane és Xavier Tillman sem öltözött át. Így nem is akadt igazi vezérük, Sean McDermott a 13 pontjával csapata legeredményesebbje lett, de mellette még hárman értek el legalább 10 pontot. Az újoncaik közül Ziaire Williams (5/15) és Santi Aldama (1/13) sem dobott jól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus