Nyári liga: két "hirtelen halál" és villogó újoncok

A legutóbbi játéknap eseményei Las Vegasból - videókkal.

A Las Vegasban zajló nyári liga legutóbbi játéknapjának legnagyobb meccsét a Miami Heat és a Memphis Grizzlies vívta egymással, hiszen csak dupla hosszabbítás döntött a floridaiak javára. A kulcsfaktor ezúttal is Max Strus volt, aki a "hirtelen halálban" (két perc ráadás után egál maradt az állás, így az nyert, aki először pontot szerzett) az első labdabirtoklásból bevert egy óriási triplát, amely így meccsnyerőnek bizonyult - Strus egyébként is eljutott 32 pontig és 9 lepattanóig, 7/17 hármast süllyesztett el, nagyot játszott. Mellette ezúttal is kiemelkedett a török centerük, Omer Yürtseven (23 pont, 11 lepattanó, 4 blokk), de DeJon Jarreau (14 pont, 7 lepattanó, 10 gólpassz) is bőven kivette a részét a sikerből. A három pontnál nagyobb hátrányban egyszer sem lévő (és 97-94 lett a vége...) Grizzliesnél az 1/10-es Ziaire Williams 19 pontig jutott, akárcsak Sean McDermott, John Konchar dupla-duplázott, Desmond Bane és Xavier Tillman pedig ezúttal is sokoldalúnak bizonyult.

Szintén hirtelen halállal zárult a Jazz és a Mavs küzdelme, de egy fokkal kevésbé drámai módon, mert a "következő pontszerző nyer" játékrészben nem egy nagy tripla, hanem egy büntető döntött a Utah javára - Trent Forrest küldte a gyűrűbe a labdát, ezzel nyert 81-80-ra a Jazz. A rendes játékidőben mondjuk Elijah Hughes hármasával menekült meg a gárda, de utána kiharcolta a győzelmet, Forrest pedig 16 ponttal, 4 lepattanóval és 9 gólpasszal amúgy is remek meccset hozott - Dakota Mathias és MaCio Teague sem mozgott rosszul, míg a Dallasnál a 17 pontos Robert Franks és a 16-ig jutó Eugene Omoruyi emelhető ki.

A Cleveland Cavaliers 94-84-re legyőzte az Orlando Magic csapatát azok után, hogy 25-13-ra nyerte a harmadik negyedet és eldöntötte az addig szorosan alakuló mérkőzést. A Cavsnél a nagy reményekkel kiválasztott Evan Mobley sokoldalú meccset játszott, 14 ponttal, 7 lepattanóval és 6 gólpasszal húzta övéit, mellette pedig a 15 pontos Isaac Okoro, a 13-7-et hozó Lamar Stevens és a 14 pontos Trevon Bluiett is dicsérhető - a túloldalon Jalen Suggs 16 ponttal, 8 lepattanóval és 5 gólpasszal tette le a névjegyét, ő is kifejezetten biztatóan mozgott.

A Brooklyn elsőkörös újonca, Cam Thomas a legutóbbi biztató meccse után most ismét jól, sőt, még jobban játszott és ez már győzelmet is ért csapata számára - 22 pontot dobott 4 gólpasszal, a Nets pedig 97-91-re lenyomta a Milwaukee-t. A Bucksnál Jordan Nwora (22 pont 26 dobásból és 1/11 triplával) lett a legjobb pontszerző.

A Warriors és a Raptors szoros meccset játszott, amelynek végén a GSW megőrizte a második negyedben megszerzett vezetését és clutch játékokkal megszerezte a győzelmet. A társaságnál az újonc Moses Moody (14 pont, 4/15 dobásból, 0 gólpassz) elég harmatos teljesítményt nyújtott, Jonathan Kuminga is sokat hibázott a 18 pontja mellett, de Gary Payton II (13-5-5, 3/3 triplával), Justinian Jessup és Kyle Guy hasznos játéka elégnek bizonyult a sikerhez - a Torontónál a nemrég megszerzett Precious Achiuwa 13 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplázott, az újonc Scottie Barnes pedig 13 pontot és 8 lepattanót jegyzett 8/12 büntetővel.

A Knicks elégedett lehet a második körben kihúzott újoncával, Miles McBride-dal, aki eddig sem játszott rosszul Vegasban, most viszont alaposan megszórta a Lakerst: 22 ponttal zárt úgy, hogy 7/9 jó dobásába 6/6 (!) tripla fért bele, plusz 7 lepattanót és 5 gólpasszt is hozzátett, valósággal szészedte az ellenfél periméterét. Szokás szerint jó volt még a nem ide való Immanuel Quickley (25 pont, 7 gólpassz, 10/10 büntető) és Obi Toppin (17 pont, 11 lepattanó), ez pedig elég is volt a New York 91-82-es győzelméhez a Lakers ellen, a kaliforniaiaknál Devontae Cacok és Vic Law 14-14 pontja lett a legjobb eredmény.

A Pelicans dominált a festékben és a második félidőben el is lépett az OKC ellen, így végül 80-65-ös győzelmet aratott - itt nagy extrák nem történtek, Naji Marshall (18 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz) volt a NOP legjobbja, Trey Murphy 10 pontot, 6 lepattanót és 3 labdaszerzést rakott össze, míg az OKC-nél a 16 pontos Aaron Wiggins emelhető ki.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus