Nyerő cserepad: megtörte a Spurs szériáját a Clippers

Villogott a Clippers második sora - mínusz tizenhatról nyert a GSW, mínusz tizenkilencről a Heat - Indianában is győzött a Boston.

Végig kézben tartotta a Spurs elleni rangadót a Los Angeles Clippers és a cserejátékosok parádés teljesítményével be is húzta azt az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában. Félidőben még komoly hátrányban volt, a fordulás után aztán rombolt a Warriors, a Miami 19 pontos mínuszról győzött a Lakers ellen, az Indianát is lenyomta a Boston, a Knicks pedig az Orlandót múlta felül.

A mérkőzések rövid videós összefoglalói ide kattintva elérhetőek!

Indiana Pacers - Boston Celtics 102-109

A második negyed döntött. A hazaiak kezdtek jobban és az első negyed végére megléptek kilenc ponttal, de a másodikban robbantott a Celtics: egy 17-0-s rohammal nyitották ezt Horfordék, magát a játékrészt pedig 29-9-re nyerték meg. Egyfelől nagyon érezték a ritmust támadásban ebben az időszakban, másfelől védekezésben óriási munkát végeztek, ráadásul ezt főleg a Smart-Brown-Jerebko-Crowder-Olynyk sor vitte véghez - nagyot játszottak a cserék. Az itt kiharcolt tíz pont körüli előnyét beosztotta a második félidőben a Boston, a 28 pontig és 9 gólpasszig jutó Isaiah Thomas vezérletével lemenedzselték az összecsapást - ugyan összekapta magát és próbált zárkózni a Pacers, a vezetést már nem adták ki a kezükből a vendégek. Brad Stevens csapata így 11-7-re áll idegenben és őrzi keleti harmadik helyét.

Megint 50% alatt a Pacers. Semmi különös nem történt az Indianával, egyszerűen a második negyed elején bemutatott összeomlást nem tudták kijavítani - ebben nagy szerepe volt a 19 eladott labdának és annak is, hogy 48-34-re kikaptak a festékben. Jeff Teague remekelt (9/15 mezőnyből, 31 pont, 8 gólpassz) és Paul George is csipkedte magát, de védekezésben nem tudták lelassítani a Bostont és így nem érték utol ellenfelüket. Ezzel sorozatban másodszor is kikaptak és becsúsztak 50% alá, jó hír viszont, hogy kettőnél többször még nem kaptak ki idén egymás után - kedd hajnalig pihenhetnek, akkor látogatnak Chicagóba.

A Pacers legjobb dobói: Teague 31/6, George 19, Miles 19/6
A Celtics legjobb dobói: Thomas 28/6, Crowder 15/9, Bradley 15

Brooklyn Nets - Golden State Warriors 101-117

Megszenvedett a Warriors. Ugyan már védekezési hatékonyságban is a liga második legjobbja a Golden State, ebből nem sokat láttunk az első félidőben - sőt, a második negyedben a támadójáték is összeomlott a Draymond Greent fia születése miatt nélkülöző vendégeknél. Érett a meglepetés, amikor félidőben 16 ponttal vezetett a Brooklyn, de a nagyszünetben Steve Kerr felrázta csapatát, amely rögtön egy 12-0-val kezdett, a harmadik negyed végén már vezetett, a záró etapban pedig hamar tíz egység fölé növelte a különbséget. Nem a szokványos módon jött a siker, gyengén dobott Curry és Thompson, de Durant is csak 1/7 triplával zárt, ellenben elloptak 19 (!) labdát (Curry ötöt, Thompson négyet), kiosztottak hét blokkot és használták Pachuliát, aki dupla-duplával hálálta ezt meg. Az utolsó percekben már pihenhettek a kezdők, hiszen a következő este már Detroitban lépnek pályára, ahol legutóbb (januárban) komoly verésben részesültek.

Egy félidőn át élvezhette a Nets. Brook Lopezre (28 pont, 8 pattanó, 2 blokk)) építve fölényben volt a festékben a vendéglátó, de a center 4/9 triplát is elsüllyesztett és az ő játékát jól használták ki Bookerék. A Warriors gyengélkedése is segítette őket, de így is jól járt a labda, ültek a dobások és megérdemelten vezettek, ám a fordulás után elvesztették a fonalat és végül 22 gólpasszukra 26 labdavesztés jutott, összességében a festékben is alulmaradtak és a lepattanózást is elveszítették. A második félidőben nem maradt semmijük, ráadásul ezután sem számíthatnak sok jóra, ugyanis Clevelandbe utaznak...

A Nets legjobb dobói: Lopez 28/12, Kilpatrick 14/3, Hollis-Jefferson 13/3
A Warriors legjobb dobói: Durant 26/3, Thompson 23/15, Curry 15/9, Pachulia 15

New York Knicks - Orlando Magic 106-95

Kézben tartotta a meccset a Knicks. Csak egyszer, 12-11-nél vezetett a Magic, innentől egy 16-5-ös etapot produkáltak a hazaiak és megléptek tíz ponttal, ezt a különbséget pedig gyakorlatilag végig megtartották. Ennél csak egy kosárral tudott közelebb zárkózni a vendégcsapat, de a Rose-Jennings páros által irányított New York a záró etap elején végleg eldöntötte a mérkőzést - egy újabb futással tizennyolc pontra növelte a különbséget. Alapvetően nem játszottak jól Anthony-ék, gyengén dobtak, de a védekezésük rendben volt, megnyerték a lepattanózást, ez pedig elég volt ahhoz, hogy őrizzék az előnyt. Rossz hír viszont, hogy kisebb térdsérülést szenvedett Kristaps Porzingis, amikor ütközött Vucseviccsel, de saját bevallása szerint nem túl komoly az eset.

Most nem volt jó a Magic. Az utóbbi meccseken általában remekül működött az Orlando támadójátéka, ám ezen az estén ez egyáltalán nem volt igaz: gyengén dobott a társaság, kintről gyakorlatilag veszélytelen volt (5/27) és a festékben sem állt a helyzet magaslatán. Igyekezett bőven rotálni csapatát Frank Vogel és kereste a megfelelő felállást, de ezúttal ilyen nem igazán létezett - Fournier és Ibaka dicsérhető, a többiek felejthetőt nyújtottak. Holnap hajnalban a Lakers ellen lehet javítani hazai pályán.

A Knicks legjobb dobói: Rose 19/3, Anthony 15, Hernangomez 15/3
A Magic legjobb dobói: Ibaka 23/9, Fournier 21/3, Green 10, Vucsevics 10, Payton 10/3

Miami Heat - Los Angeles Lakers 115-107

Komoly hátrányt dolgozott le a Heat. Nagyon beragadt a rajtnál a hazai csapat, rögtön egy 0-11-gyel kezdett és később 42-23 is állt az eredményjelzőn, azaz tizenkilenc pontos hátrányból kellett visszajönniük Dragic-éknak. Ezt megtették, a harmadik negyedben már vezettek, amelynek oka elsősorban a parádés támadójáték volt, végül 50% feletti mezőnymutatóval és 11/22 triplával zártak. Whiteside, Dragic és a két Johnson (James és Tyler) mellett kiemelendő Justise Winslow, aki 23 pontja és 13 lepattanója (mindkettő karriercsúcs) mellett négy labdát is szerzett, kulcspillanatokban végzett nagyon fontos munkát. A Heat most utazik a New Orleanshoz, majd csak 28-án hajnalban, az OKC ellen lép pályára.

Elfáradt a Lakers. Ez már a hatodik állomás volt Russellék idegenbeli túráján, ráadásul Julius Randle nem is volt ott gyermeke születése miatt és a jó kezdés után egyre inkább szétesett a játék, előbb a védekezés, aztán a támadás is. Ugyan a periméter-játékosok megtették a magukat, főleg a remeklő Lou Williams, de 99-99 után nem tudták tartani a lépést és bár Williams büntetőivel még maradt esélyük az utolsó percben, Winslow majd Dragic egypontosai végleg lezárták az összecsapást. Az arany-lilák 56-36-ra kaptak ki a festékben, ott nem tudtak mit kezdeni a Heattel, így hiába a 14 bevert tripla, vereséget szenvedtek.

A Heat legjobb dobói: Winslow 23, Whiteside 23, Dragic 21/9
A Lakers legjobb dobói: Williams 27/9, Young 20/15, Russell 17/9

Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs 106-101

Parádézó cserék. Blake Griffin  hiányában ismét Paul Pierce volt a kezdő négyes, de végül csak tíz percet töltött pályán - azonban nem csak ő, a teljes Clippers-kezdő kevés időt kapott. Nem azért, mert rosszul játszottak volna Jordanék, egyszerűen nem lehetett lehozni a parkettről a cseréket, Speights, Crawford, Wesley Johnson és Felton is parádésan szállt be, így még azt is elbírták, hogy Chris Paul combhajlító-sérülést szenvedett a harmadik negyedben és már nem térhetett vissza a pályára. A második sor végül 58-33-ra verte a Spurs cseréit és a negyedik negyedben végig kézben tartotta a találkozót, így nagyon fontos győzelmet aratott Doc Rivers csapata. Paul sérülése azért aggasztó lehet, de egyelőre nem tudni, hogy mekkora a gond.

Csak a támadópattanókban bízhatott a Spurs. Kawhi Leonardot leszámítva senki nem találta a Clippers védekezésének ellenszerét, bár a második félidőben összekapta magát Pau Gasol - ezzel együtt 40,2%-kal dobott mezőnyből a társaság és csak 6/19 triplát süllyesztett el. Nem járt a labda, nem jöttek ki a figurák, így az első negyed közepétől kezdve végig hátrányban voltak, sőt, folyamatosan tíz pont körül mozgott a különbség - egyedül a 17 támadópattanóra lehetnek büszkék a vendégek, ezzel maradtak látótávolságon belül. Fordítani azonban nem tudtak, közelíteni is csak a legvégén, így idei második idegenbeli vereségüket szenvedték el.

A Clippers legjobb dobói: Paul 19/6, Speights 14/3, Felton 13
A Spurs legjobb dobói: Leonard 27/3, Gasol 19/3, Green 10/6, Aldridge 10

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus