Nyugati szuperrangadó a programban, a Raptors New Yorkba utazik

Megmérkőzik egymással a Wolves és a Thunder, de több szempontból érdekes lehet a Knicks-Raptors derbi is - mutatjuk, hogy mi vár ránk az NBA következő játéknapján.

Detroit Pistons – Milwaukee Bucks 21:00 (ÉLŐ - Sport 2)

Teljesen egyértelműek az erőviszonyok, a Pistons továbbra is a liga leggyengébb csapata, a Bucks pedig a keleti élmezőny egyik tagja – itt az sem sokat számít, hogy a Milwaukee formája az utóbbi napokban igencsak hullámzó volt. A Bucks több kellemetlen vereséget is elszenvedett az elmúlt időszakban, úgy tűnt azonban, hogy zsinórban három győzelemmel ebből a gödörből kilábal – egészen addig, amíg az elmúlt alkalommal a Cavs ellen ismét ki nem kapott. A Pistons néhány napja rég nem látott győzelmet szerzett, akkor a Washington elleni „roncsderbit” nyerte meg a csapat, de ettől függetlenül még így is harmatgyenge az általuk pályára tett produkció, a Bucks számára ennek egy kötelező győzelemnek kell lennie, főleg úgy, hogy a vendégcsapat teljesen egészséges.

 

Washington Wizards – San Antonio Spurs 01:00

Nem árulunk el túl sok újat azzal, ha azt mondjuk, hogy itt nem kell nagy dolgokra és magas színvonalra számítanunk: a keleti utolsó előtti és a nyugati utolsó mérkőzése a pártatlanok számára aligha tartogat majd érdekességeket. A Wizards továbbra is csak 7 győzelemnél jár idén, Kuzmáék teljesen kilátástalan helyzetben vannak, ez viszont talán még inkább elmondható a Spursról, akik 7-34-es mérlegükkel abszolút utolsók a nyugati tabellán, ráadásul back-to-back lépnek pályára, miután tegnap a szintén nagyon halovány célokért küzdő Hornetstől is kikaptak. Wembanyama azon a meccsen nem lépett pályára és ma sem biztos, hogy ott lehet a parketten, a Spursnek pedig legjobbja nélkül egyszerűen nem lehet reális esélye a győzelemre, még akkor sem, ha az ellenfél a velük egy szinten lévő Wizards lesz.

 

Charlotte Hornets – Philadelphia 76ers 01:00

Ez is egy egyoldalú meccs lehet, a Hornets abszolút belépett a tankolók körébe és csak elvétve szerez győzelmeket – tegnap azonban a Spurs ellen sikerült kihasználnia a francia óriás hiányát és legyőzte a nyugati utolsót. A Sixers szintén pihenőnap nélkül lép pályára, Embiidék az Orlandót győzték le tegnap, ezzel pedig már négymeccsesre bővítették veretlenségi sorozatukat, úgy tűnik tehát, hogy ismét régi fényében csillog a Sixers. A papírforma egyértelműen a vendégek győzelmét jelentené, a Philly-nek még fáradtan is magabiztos győzelmet kell aratnia a keleti sereghajtók táborát erősítő Charlotte ellen, ahol az egyébként is gyenge szereplést sérülések is súlyosbítják.

 

Atlanta Hawks – Cleveland Cavaliers 01:30

Itt az Atlanta készülhet b2b-re, a Hawks tegnap a Heat ellen aratott Dejounte Murray újabb meccsnyerőjével egy meglepő győzelmet, most azonban nem pihenhet, újra egy komoly ellenfél vár rá. A Cleveland remek formában van, tízből nyolc, zsinórban pedig hat győzelem fűződik a nevéhez, ezzel Mitchellék stabilizálni tudták a helyüket a keleti negyedik helyen. A Hawks még mindig csak a tizedik a tabellán, ez hatalmas csalódás a csapattól, de az 50% fölötti tízmeccses minta már adhat okot némi bizakodásra Youngék részéről is. A hazaiaknál De’Andre Hunter lesz a legfontosabb hiányzó, míg a vendégek részéről Mobley és Garland mellett most Caris LeVert szereplése is kétséges. Nehéz így megjósolni, hogy mit hoz ez a meccs, a Cavs összességében jóval előrébb jár, de kérdés, hogy miként bírja el fontos játékosainak hiányát.

 

New York Knicks – Toronto Raptors 01:30

Ez a mérkőzés a felek között néhány hete lebonyolított csere miatt lesz érdekes, OG Anunoby először léphet pályára volt csapata ellen, mint ahogyan Quickley és Barrett is most tér vissza először New Yorkba. A csapatok formáját tekintve egyértelműen a Knicks van előrébb, a New York az elmúlt négy meccséből hármat is megnyert, igaz, hogy ezek nem a legnehezebb meccsek közül valók voltak, de ezekre nagy szüksége volt a csapatnak azért, hogy tudja tartani ötödik helyét a tabellán. A Raptorsnál nem jönnek az eredmények az utóbbi hetekben, bár a kanadaiak néhány napja bravúrgyőzelmet arattak a Miami ellen, de azóta a Chicagótól is kikapott, így tehát egyelőre nem sikerül feljebb jönnie a tizenkettedik helynél. Jakob Poeltl ezen a meccsen sem lesz bevethető, de a túloldalon is hiányzik egy center Mitchell Robinson személyében – alapvetően hazai pályán a Knicks esélyei nagyobbak, jelen esetben a Toronto győzelme nagy meglepetés lenne, persze sokat számít az, hogy a helyet cserélő játékosok mennyire tudják majd kihasználni azt, hogy ismerik az ellenfél játékosai

 

Chicago Bulls – Memphis Grizzlies 02:00

A Bulls még úgy is kilencedik tud lenni Keleten, hogy az elmúlt időszakban igencsak ingadozó eredményeket hozott, győzelmet vereség követett, de a Hawks és a Nets zuhanórepülésével ez még így is elég arra, hogy LaVine-ék őrizni tudják playin-helyüket. A Grizzlies talán az egyik legnehezebb helyzetben lévő csapata a mezőnynek, nem elég, hogy számos kulcsemberük súlyos sérülésével gyakorlatilag rá kellett állniuk a tankvonalra, de még a kiegészítő személyzet nagy része sem bevethető, így pedig még a harmatosabb csapatok ellen sem számíthatnak sok jóra. A Bullsnál azonban Zach LaVine ismét megsérült, bár elvileg a Chicago sztárjának csak néhány meccset kell kihagynia, de ezen a találkozón biztosan nem láthatjuk őt – ennek ellenére hazai pályán így is kötelező előtt állnak a Bikák, a Grizzlieshez hasonló erejű ellenfelek ellen egyszerűen nem hibázhatnak, ha ott szeretnének lenni a pótselejtezős helyeken.

 

Houston Rockets – Utah Jazz 02:00

A Rockets olyannyira lépést tévesztett az utóbbi hetekben, hogy már a nyugati legjobb tízből is kicsúszott, így egyelőre Sengünék nem állnak playin-helyen sem – bár a Knicks, Boston és  Philly ellen lejátszott legutóbbi három meccs azért nem volt sétagalopp számukra, túl sok jóra idegenben nem számíthattak a keleti topcsapatok ellen. A Jazz ezzel szemben saját magát meghazudtolva robog előre, a vendégek bár legutóbb a Thunder ellen kapituláltak, de azt megelőzően egészen hat egymást követő győzelemig meneteltek, 8-2-t hoztak az elmúlt tíz meccsükön, ezzel pedig már a kilencedik helyre jöttek fel Nyugaton. A hírek szerint a Jazznél nincs hiányzó, mindenki bevethető, ami nem sok jót jelent a Rocketsre nézve. A hazaiak egyedül a saját környezetükben bízhatnak, bár az utóbbi hetekben már itt is csúsztak be vereségek, de összességében még így is 15-6-ot hoznak Houstonban – kérdés, hogy elég lesz-e ebbe kapaszkodniuk egy ennyire egyben lévő Utah ellen.

 

Minnesota Timberwolves – Oklahoma City Thunder 02:00

A forduló a játéknap kiemelt rangadójával zárul, amelynek során a nyugati első és a második helyezett csap össze egymással, ez talán mindent elmond a derbi súlyáról is. A Wolves egy felemás időszakot követően most ismét összekapta magát, zsinórban négy győzelmet szedett össze, így ismét ki tudott alakítani egy kétmeccses előnyt az üldözőivel szemben. A Thundernek néhány napja megvolt a lehetősége az előzésre is, de a két Los Angeles-i csapat ellen elszenvedett back-to-back vereségek sokba kerültek, így hiába nyertek legutóbb ismét nagy meccset a pazar formában lévő Utah ellen, most újra egy kisebb hátrányba kerültek SGA-ék az első helytől. A hírek szerint Dort szereplése egyelőre kérdéses a vendégeknél, a hazai csapatból azonban mindenki bevetésre kész – összességében még így is gyakorlatilag egészséges keretek meccsét láthatjuk, két listavezető párbaja pedig mindig nagy presztízzsel bír, ami valószínűleg látványban és akaratban is tükröződni fog. Nehéz bármit is mondanunk az esélyeket illetően, nagyon 50-50, egy-egy egyéni extra bármelyik irányba elbillentheti, kíváncsian várjuk, hogy tud-e zárkózni az OKC, vagy ismét meglóg az ellenfeleitől a Wolves.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus