Nyugaton Nuggets-Lakers, Keleten Raptors-Heat rangadó lesz hajnalban

Nyugat első két helyezettjének csatáját a Sport TV is közvetíti - nézzük, hogy mit várhatunk a hajnali mérkőzésektől. 

 

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 01:00

A Spurs megsemmisítése után önbizalommal telve utazhatott el Clevelandbema Detroit, meglátjuk, hogy sikerül-e belendülnie a gárdának, de az idegenbeli mérleget nem hagyhatjuk ki az esélylatolgatásból, az 1-9-es mutató ugyanis nem azt sejteti, hogy esélyes lenne a társaság. A Cavs viszont rosszabb formában van, otthon sem túl acélos mostanában, úgyhogy papíron erősen benne lehet a Pistons-győzelem, de nyilván kulcsfontosságú lesz, hogy mi történik a magasemberek között - a Thompson-Love és a Griffin-Drummond páros is döntő faktor a csapata eredményességét illetően, ez a csata eldöntheti a küzdelmet. Ami a sérüléseket illeti, Cedi Osmannak fáj a háta a hazaiaknál, az ő játéka kérdéses. 

Washington Wizards - Orlando Magic 01:00

Egy elit támadó és egy elit védekező csapat találkozik egymással úgy, hogy a pálya másik oldalán mindkettő egészen szörnyű - óriási kérdés, hogy ebből mi sül ki az egymás elleni harcban. A hazai pálya azért a Washington mellett szól, illetve az is, hogy a vendégeknél továbbra sincs Nik Vucsevics, illetve már Al-Farouq Aminu sem, valamint Evan Fournier térde is megsérült legutóbb, de ő elvileg ott lesz a pályán, kérdés, hogy mennyire lesz 100%-os. A Washingtonnál Mo Wagner bokája nincs rendben, kérdéses a játéka, de továbbra is védekezés nélkül, viszont nagyon eredményes támadójátékkal operál a társaság, a kérdés az, hogy a Magic hogyan tud ehhez alkalmazkodni - a hazai pálya általában kedvez a támadásra építő csapatoknak és ha megszórják magukat Bradley Bealék, akkor nem nagyon látni, hogy hogyan tartják majd a lépést a vendégek.

Toronto Raptors - Miami Heat 01:30

Ez kiemelt keleti rangadó lesz az eddigiek alapján, bár azért az esélyek egyértelműen a Raptors felé billennek: a kanadaiak 9-0-ra állnak otthon, a Heat pedig mostanában nem nagyon tudott komoly bravúrt bemutatni, főleg idegenben. Mindkét csapat kiválóan védekezik egységként, de azért az ilyen védelmek ellen a Miami támadójátéka eddig többször is kevésnek bizonyult, bár a könnyebb ellenfelekkel szemben képesek elképesztő játékra, de a nagycsapatok ellen kérdéses, hogy mennyire lesz meg a ritmusuk. Sok fog múlni Jimmy Butleren, ahogy persze a túloldalon Pascal Siakamon és az ő megállításukon is - a zsinórban hét győzelemből érkező Raptors az esélyesebb, de ha a legjobb arcát mutatja, akkor a Heatnek is lehet keresnivalója. Kyle Lowry még most sem fog pályára lépni, Serge Ibaka viszont legutóbb már visszatért a hazaiaknál, míg a túloldalon komoly érvágás, hogy a jó szezont futó Goran Dragic betegség miatt biztosan kihagyja ezt a derbit. 

New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks 01:30

Abszolút esélyes a Dallas, a texasiak mérlegét eddig ugyan segítette a kellemes sorsolás is, de azért a szoros végjátékokkal szenvedő és egyelőre teljesen más szinten lévő New Orleans ellen kötelező lenne nyerni idegenben is. Luka Doncic parádéja eddig nagyon sokat ér a Mavsnek, mellette a többiek is jól mozognak már egy ideje, a Lakers legyőzése pedig egy újabb érv amellett, hogy miért kell igenis komolyan venni ezt a gárdát - ugyanezt a Pelsről nem tudjuk elmondani, ahogy elvesztették a Thunder elleni két meccset, arra finoman szólva sem lehetnek büszkék. A vendégek dolgát a sérülések sem nehezítik, úgyhogy blama lenne, ha nem hoznák ezt a mérkőzést. 

San Antonio Spurs - Houston Rockets 02:30

Mindkét oldalon az a fő kérdés, hogy melyik arcukat mutatják, de azért a favorit egyértelműen a Rockets, blama lenne, ha nem tudnának nyerni James Hardenék - az egyetlen intő jel számukra igazából az, hogy pár napja megégett itt a Clippers. A San Antoniónál pedig pont azt nem tudni, hogy a LAC elleni remeklést, vagy a Detroit (és sok más csapat) ellen látott borzalmat teszi-e ki a pályára, nyilván a hazai pálya valamelyest az előbbi felé billentheti a mérleget, de nem véletlenül vagyunk szkeptikusak Gregg Popovich csapatával szemben. A Rockets sem mindig villogott eddig, de az előző két meccsét azért behúzta, az Atlantának dobott 158 pontot és az teljesen biztos, hogy ha a SAS nem szedi össze erre az estére a védekezését, akkor a vendégcsapat ki fogja tömni őket is. A dolgukat mindenesetre nem könnyíti meg LaMarcus Aldridge sérülése, a magasember játéka most is kérdéses, míg a Houstonnál Clint Capela elvileg játszhat, igaz, a Gordon-Green páros mellett Danuel House Jr. elvileg most sem lehet ott a pályán. 

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 03:00 (Sport 1)

Ez abszolút kiemelt rangadónak tűnik, a nyugati második helyezett fogadja a nyugati listavezetőt, a teljes ligát tekintve pedig a negyedik a másodikat. Mindkét csapat kikapott legutóbb, a Nuggets Sacramentóban maradt alul egy félig már megnyert meccsen, míg a Lakers tízgyőzelmes szériája otthon szakadt meg a Dallas ellen, úgyhogy mindkét félnek reagálnia kell, ha nem akar vereségsorozatba csúszni. A hazai pálya mindenképpen a Denvert segíti, nagyon erős helyszín ez a csarnok, nehéz itt nyerni, viszont Nikola Jokicsék eddigi támadójátéka egy-két meccset leszámítva nem ütötte meg a kívánt szintet, míg a Lakers ebben sokkal jobban áll most már. Döntő lehet, hogy Jokics mennyire lesz agresszív elöl, ahogy az is, hogy az óriási munkát végző Paul Millsap tudja-e limitálni vagy LeBron Jamest, vagy Anthony Davist - egyébként legutóbb azt is láthattuk, hogy az ő kettejük jó játéka önmagában még nem is garancia a Lakers sikerére. Érdekes lesz látni, hogy Gary Harris parádés védekezését "kire lövi el" a Denver, a sérülések viszont nem igazán befolyásolják a helyzetet előzetesen, mindkét oldalon rendelkezésre áll a megszokott rotáció - a Lakersnél Avery Bradley továbbra is maródi. 

Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 04:00

A San Antonióban elszenvedett váratlan vereségre 150 dobott ponttal és kiütéses győzelemmel reagált a Clippers, otthon egyelőre 12-1-re áll a társaság, ami parádés, úgyhogy nem tudunk mást mondani, mint hogy természetesen toronymagas favorit Doc Rivers csapata akkor is, ha a Blazers nyert zsinórban hármat. Damian Lillardék összekapták magukat, Carmelo Anthony valóban sokat tud hozzátenni és belendült a csapat, de azért a Clippers más szint jelenleg még így is - persze Lillard és McCollum is megőrülhet bármikor, de olyan tűzerő és olyan tehetség van a hazaiakban a Leonard-George-Williams-Harrell sorral, hogy ezt túldobni nem nagyon lehet. A sérültlistán nincs különösebb változás, a mostanában látott keretekkel lehet dolgozni, ebben a formában pedig meglepetés lenne, ha a Blazers elvinné a győzelmet Los Angelesből. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus