OKC-Spurs a Sport TV-n, jön a GSW-Wolves visszavágója

Újabb játéknapjához érkezik a Szezonközi Torna: lesz még egy Sixers-Pacers és egy Pels-Mavs is, a Clipperst fogadja a Denver, a Memphist látja vendégül a Lakers.

A hajnali mérkőzések a Szezonközi Torna harmadik játéknapját jelentik.

Charlotte Hornets - Miami Heat 01:00

Ha döcögve is, de azért elkezdett nyerni a Miami, az 1-4-es rajt óta sorozatban ötöt húzott be a gárda annak ellenére, hogy közben hosszabb időre elvesztette házi pontkirályát, Tyler Herrót - ő és Caleb Martin most sem játszhat, míg Josh Richardson pályára lépése kérdéses. A Hornetsnél is többen hiányoznak, legutóbb az 1/2-es Brandon Miller dőlt ki, de állítólag nem súlyos a dolog és arra is van esély, hogy most ott legyen a találkozón, de a társaság még otthon sem számít esélyesnek vele együtt sem. Az utóbbi négy meccsből hármat bukott a gárda, egyszer még a Washingtontól is kikapott, hazai pályán is csak egy győzelme van, úgyhogy bár a Heat játéka messze van a jótól és igazából továbbra is elég sok a kérdőjel Jimmy Butleréknél, de az aktuális trendek most mellettük szólnak.

 

Detroit Pistons - Atlanta Hawks 01:00

Ezt a meccset nyernie kellene a Hawksnak, hiszen a vendégek összességében nem kezdték rosszul a szezont, 5-4-re állnak, idegenben 3-2 a mérlegük, és bár legutóbb belenéztek egy kellemetlenebb vereségbe a Heat ellen, de a támadójátékuk alapvetően lendületes, gyors, nehéz megfogni még akkor is, ha a dobóforma nincs mindig a helyén. A Pistons viszont 2-9-cel szerénykedik a táblázat legutolsó helyén és sorozatban nyolc vereségével a liga legrosszabb formában lévő csapatának számít, ráadásul Duren vagy Bogdanovic ezúttal sem léphet majd pályára. A papríforma egyértelmű atlantai sikert jósol, ha Youngék nem veszik túl könnyedén az estét, akkor nagyon más buktatót nem kell kikerülniük.

 

Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 01:00

A felek két napja találkoztak ugyanitt, akkor Tyrese Maxey 50 pontos estéjével hozta a győzelmet a Sixers, most pedig jöhet a visszavágó ugyanebben a csarnokban - meglátjuk, hogy mi változik. Az egy jó meccs volt, az Indy Tyrese Haliburton parádéjával abszolút partiban tudott lenni, de védekezésben nem volt válasz Maxey-re és egyébként Joel Embiidre sem, most az a nagy kérdés, hogy a ligaelső húzópárosára lesz-e valamilyen ellenszer Myles Turnerék részéről. A Philly zsinórban nyolcat nyert és 8-1-re áll, viszont Kelly Oubre Jr. most sem játszhat és ezen az estén Nic Batum sem áll majd Nick Nurse rendelkezésére - az igazi bajt pedig az okozhatja, ha Embiid sem játszik, ő egy csípősérüléssel bajlódik az előző meccs óta, de azért az ő pályára lépésére van esély. A Pacers is jó formában volt a legutóbbi vereség előtt és ott sem játszott igazán alárendelt szerepet, úgyhogy most is szoros küzdelemre és sok pontra számíthatunk - az esélyesebb nyilván a listavezető Sixers, de az Indy képes lehet a bravúrra.

 

Brooklyn Nets - Orlando Magic 01:30

Hasonló erők csatája az eddigiek alapján, a Magic talán valamivel stabilabb, de éppen nemrég volt két eléggé elrontott meccse védekezésben, ami után mondjuk legutóbb legyőzte a Milwaukee-t, míg a Nets szintén nincs rossz formában az utóbbi mérkőzéseken, háromból kettőt nyert és kikapott a Bostontól. A hazaiaknak az nyilván probléma, hogy Cam Thomas és Ben Simmons sem játszhat, a playmaking nem lesz egyszerű az egyébként védekezésben kellemetlen teljesítményekre képes Orlandóval szemben, hiszen a vendégek elég hosszúak és atletikusak tudnak lenni, ha jó napot fognak ki - viszont Carter Jr. és Fultz náluk sem játszhat, Gary Harris pályára lépése pedig kérdéses. A hazai pálya miatt a Brooklynon nagyobb nyomás van, de előzetesen nagyjából bármi elképzelhető, akinél kijön egy extrább dobóforma vagy jobban felpörög, az viheti el a győzelmet. 

 

Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 01:30 (Sport 1)

Az OKC jelenleg 6-4-gyel nyugati ötödik, a sacramentói vereség után nyerni tudott Phoenixben és összességében jó passzban van, ráadásul egészséges és otthon játszhat, úgyhogy magabiztosan léphet pályára - nincs sérültje, 100%-os kerettel állhat ki. A Spurs a jobb kezdés óta bezuhant, az előző öt mérkőzését egymás után bukta el, a védekezés egyáltalán nincs a helyze magaslatán, ráadásul Jones és Johnson biztosan, Sochan pedig lehet, hogy nem léphet pályára. Jelenleg a Thunder mindenképpen jobb formát fut, de Wembanyama miatt természetesen minden San Antonio-meccs érdekes - az 1/1-es zseniális dolgokat mutat, méghozzá rendszeresen, úgyhogy ezt az összecsapást is érdemes lesz fiygelni.

 

New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks 02:00

Két napja ugyanitt találkoztak a csapatok és akkor Kyrie Irving, valamint Luka Doncic révén 136-124-re nyert a Dallas és a Maxi Klebert továbbra is nélkülöző texasiak egyelőre nem lassítanak - 8-2-vel holtversenyes elsők Nyugaton és támadásban szenzációs dolgokat művelnek a két hátvédre építve. A Pelsnél közel sem ilyen jó a helyzet, CJ McCollum kidőlése óta zuhannak, zsinórban ötöt buktak és már csak 4-6-ra állnak, a Williamson-Ingram páros a jelek szerint nagyjából semmire sem elég ebben a formában, főleg hogy a maguk kisebb-nagyobb sérüléseivel is küszködnek - másra viszont nem mutogathatnak, ők a kinevezett vezérek, nekik kell megoldaniuk a problémákat. Az esélyesebb egyértelműen a Dallas, de ha kicsit kihűlnek Irvingék, akkor a legutóbbi New Orleans-i támadójáték okozhat meglepetést - kérdés, hogy képesek-e hasonlóra megint a vendégek.

 

Utah Jazz - Portland Trail Blazers 03:00

A Blazers az előző három mérkőzését elvesztette, a Jazz pedig a legutóbbi, memphisi sikere előtt volt elég mély gödörben, úgyhogy nem ezen a mérkőzésen várhatjuk majd a legmagasabb színvonalat - egyik együttesről sem tudunk túl sok jót elmondani, jelenleg nincs bennük komolyabb perspektíva. A Jazzt gyengíti Kessler kidőlése is, ő most sem játszhat, John Collins pályára lépése pedig kérdéses, míg a Portlandnél Williams III, Brogdon, Henderson és Simons sem bevethető, ők abszolút szétestek ennyi hiányzóval. Túl nagy tétje sincs a meccsnek, reálisan nézve egyik fél sem nagyon várhatja magát playoffba - de ez a Szezonközi Torna, bármi megtörténhet...

 

Denver Nuggets - Los Angeles Clippers 04:00

Nagyon javítania kellene már a Clippersnek, amely továbbra is elképesztően összezuhant brigád benyomását kelti, mióta megérkezett James Harden és úgy állnak 0-4-re az ő beszállása óta, hogy legutóbb az addigi sereghajtó Memphistől is sikerült kikapniuk. Denverben pedig annál azért nehezebb dolguk lesz, bár a bajnoknál továbbra sincs Jamal Murray és legutóbb a Rockets ellen bele is nézett egy vereségbe a gárda - ezzel együtt nehezen látni azt, hogy a szedett-vedett, csapatjáték terén értékelhetetlen Los Angeles hogyan nyerne Nikola Jokics és a címvédő egyébként is híresen nehéz csarnokában. Persze van annyi tehetség Leonardékben, hogy egy meccset bármire képesek legyenek, de most mindenesetre komoly meglepetés és bravúr lenne a győzelmük.

 

Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 04:00

A csapatok két napja ugyanitt találkoztak és akkor nyert a Timberwolves, míg az akkor back-to-backet játszó GSW pocsék dobóformát mutatva folytatta a mélyrepülést a korábbi jó rajtot követően. Most egyformán pihentek lesznek a felek és a Golden State-nek nagyon fontos lenne a győzelem egyrészt a tabella, másrészt a hangulat és a lendület miatt is, de ahhoz Steph Curryn kívül valaki másnak is el kellene kezdenie kosárlabdázni - Chris Paul eddig közel sem annyira jó, mint várhattuk, Andrew Wiggins még képen sem nagyon emlékeztet tavalyi vagy korábbi önmagára és Curry abszolút egyedül húzza a társaságot. A Minny pedig most annál sokkal jobb, hogy ez elég legyen, Anthony Edwards és Karl-Anthony Towns megoldja a támadójátékot, Rudy Gobert összerántotta a védekezést, jók a festékben, odaérnek a dobásokra, nehéz ellenük játszani és zsinórban hat győzelem után dagadnak az önbizalomtól a nyugati harmadik helyen - a hazai pályán kívül igazából minden mellettük szól...

 

Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 04:30

A Lakers otthon még veretlen, 4-0-ra áll, és összességében két győzelemmel 5-5-re javította a mérlegét LeBron James sérülése ellenére - miközben a Memphis 2-8-ra áll, de legutóbb a borzalmasan játszó Clippers gondjait így is ki tudta használni. A Los Angeles most egyértelműen esélyesebb, főleg otthon, de természetesen sok múlik azon, hogy végül ki lesz ott a pályán, hiszen jelenleg James és Anthony Davis játéka is kérdéses. A Grizzliestől túl sokat nem várhatunk, nyilván lehet jó napja Bane-nek és Smartnak, csinálhat szép dolgokat Jaren Jackson Jr., de egy komoly csapat ennél a Memphisnél most jobb - kérdés, hogy ezen a napon a Lakers mennyire lesz komoly.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus