Oklahoma Citybe látogat a Golden State, Clevelandbe a Toronto

Jön a Westbrook-Durant csata újabb fejezete - LeBronék ellen bizonyítana a Raptors - döntő meccsek Keleten és Nyugaton. 

 

Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 01:00

Kőkemény keleti rangadó lesz, hiszen a jó formában lévő, bár legutóbb eléggé megszenvedő Cleveland fogadja a listavezető Torontót úgy, hogy mindkét félnek nagyon fontos lenne a győzelem - a Cavs a Philly-Indiana páros elől menekül, a Raptors pedig a Celticset igyekszik maga mögött tartani. Az utóbbi tíz találkozót figyelembe véve egyértelműen a Cavaliers produkált jobb időszakot, kérdés, hogy ez egy ilyen meccsen is érvényesül-e, de az biztos, hogy a playoff előtt nem sokkal azért presztízsértéke is van az összecsapásnak, mint az utóbbi évek keleti uralkodója és jelenlegi legfőbb kihívója közötti találkozónak. Idén eddig 1-1-re állnak egymással a felek, mindig az aktuális hazai csapat nyert, a Torontónál nincs sérült, míg a Clevelandnél George Hill és Kyle Korver továbbra sem bevethető. Kérdés, hogy mire mennek majd DeRozanék LeBron Jamesszel és hogy saját maguk, egyértelműen látható gondjait meg tudják-e oldani ezen az estén. 

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 01:00

Joel Embiid (és Dario Saric) nélkül sem döccent meg a Philly és a gárda ezúttal is verhető ellenfelet fogad saját pályáján, így abszolút favoritként kell kezelni - Ben Simmons szenzációs és a többiek is nagyon pörögnek, még gyorsabban, energikusabban játszik a társaság, ráadásul a védekezése is egyben van. A Nets legutóbb két győzelem után viszonylag simán kikapott a Detroittól és bár vannak olyan napjaik Russelléknek, amikor képesek a bravúrra, ha fejben ugyanilyen koncentrált marad a Sixers, akkor nem lehet kérdéses a hazai siker - a Brooklyn fegyvere sokszor a small-ball, ez viszont most kifejezetten kedvezne az Embiidet és Saricot ezúttal is nélkülöző Redickéknek. 

Miami Heat - Atlanta Hawks 01:30

Ez kötelező győzelem a Miami számára, legutóbb ugyan egy ilyet elbukott a gárda a Nets ellen, de most nem hibázhat: bár a playoff-részvétel már csak matematikailag kérdéses, a kiemelés nem mindegy és a Bucks-Wizards páros még fogható a hátralévő időben. Ehhez viszont most nyerniük kell Dragicéknak és kérdés, hogy mi lesz a legutóbb felszólaló, majd megbüntetett Hassan Whiteside-dal, illetve Wade játéka nem teljesen biztos, a bokája nincs 100%-os állapotban. A Schrödert erre a szezonra elvesztő Hawks legutóbb legyőzte az Orlandót egy borzalmasan gyenge meccsen, de alapvetően jóval kisebb játékerőt képvisel, mint a Heat, ha kellő motivációval és fegyelemmel lépnek pályára a hazaiak, akkor hozniuk kell az összecsapást. 

New York Knicks - Orlando Magic 01:30

A Magic az előző két meccsén még a 90 pontot sem érte el, míg a Knicksnél ezzel még tartalékosan sincs gond, a Burke-Hardaway-Beasley trióban lehet bízni támadásban, főleg hazai pályán, úgyhogy a jóval nagyobb tűzerő miatt esélyesebbnek tűnik a New York. Kanter, Ntilikina és Lee játéka is kérdéses náluk, de utóbbi kettő azért valószínűleg ott lesz a parketten, míg az Orlandónál minimális motiváció sem látszott az utóbbi időben, ráadásul Fournier és Ross mellett Simmons sem léphet majd pályára. Tét nélküli meccs, de talán fontosabb lenne a győzelem a Knicks számára, a vendégek azzal lennének most már elégedettek, ha nem nyernének több mérkőzést. 

Chicago Bulls - Charlotte Hornets 02:00

Itt sincs már tét, mindkét fél számára régen elment a szezon és bár a Hornetsre ez először jó hatással volt, az utóbbi három meccsét már elbukta a gárda, egyaránt gyenge védekezéssel és Kemba Walker harmatos játékával. A Bulls némileg váratlanul nyert egymás után két meccset, főleg a Wizards kitömése volt váratlan, meglátjuk, hogy ezt a lendületet meg tudják-e tartani a Dunn-LaVine kettős nélkül - mindenképpen kelleni fog Markkanenék extra dobóformája, de ha ez megvan, akkor lehet keresnivalójuk. A Charlotte-nál abszolút az akaraton múlik a dolog, ha nyerni akarnak és ezért felszívják magukat, akkor még idegenben is jobbak, a Walker-Howard-Batum trió elég lehet a sikerhez, de az elmúlt meccseken nem nagyon látszott rajtuk ez az elszántság. 

Houston Rockets - Washington Wizards 02:00

Két nagyon gyenge meccsen van túl a teljesen leeresztő, de már biztosan alapszakaszgyőztes Rockets és a nagy kérdés az, hogy ezt a helyzetet sikerül-e fejben rendeznie a társaságnak - Mike D'Antoni szerint nem pihenésre van szükségük, hanem arra, hogy lendületbe jöjjenek és úgy menjenek neki a rájátszásnak. A legutóbbi, Spurs elleni vereség után most látszania kell a motivációnak, ha a játékosokhoz eljutott a tréner akarata, főleg hazai pályán, de az tény, hogy a Wizards számára sokkal komolyabb a tét - a fővárosiak nagyon gyenge formában vannak, legutóbb a Bulls is átlépett rajtuk, így pedig egészen a keleti nyolcadik helyig csúszhatnak vissza. Mellettük szól, hogy John Wall most játszani fog, a visszatérése után egy meccset kiült, de ezúttal ismét pályára léphet és ő rendezheti a támadójátékot, ha pedig mindenki a helyére kerül, akkor veszélyesek lehetnek, viszont egy felpörgött, elöl-hátul éles Houston ellen sok esélyük így sem lehet - a kérdés, hogy lesz-e felpörgött, éles Houston a pályán. Paul és Nené játéka kérdéses. 

Milwaukee Bucks - Boston Celtics 02:00

Óriási formában van a Boston, a Toronto legyőzésével pedig reális közelségbe került a már félig-meddig elengedett keleti első hely is - azonban minden vereség romba döntheti ezt a tervet, így most sem hibázhat a gárda. Nagy kérdés, hogy az egyébként szintén egész jó passzban lévő Bucks ellen ki tudnak-e bontakozni Horfordék, megint borzasztó sok múlik majd azon, hogy képes-e vezérré előlépni Morris, Tatum, Brown vagy éppen Rozier, de ha védekezésben nem engednek ki, akkor biztos, hogy lesz esélyük nyerni. A Milwaukee két hosszabbításos meccs után lép pályára és Antetokounmpóék számára is fontos lenne a győzelem, mert a Wizards és a Heat is közvetlen ellenfél a tabellán, a hazai meccseket nyerni kellene, de védekezésben több kategória különbség van a Boston javára és nem biztos, hogy ezt a túloldalon lehet ellensúlyozni. 

Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 02:00

Ez mindenképpen kiemelt meccs, hiszen mindkét csapat számára fontos lenne a győzelem, ráadásul Kevin Durant Oklahoma Cityben való pályára lépes mindig különleges esemény. A Thunder legutóbb nagyon fontos mérkőzést húzott be a Pelicans ellen, de mivel egy-egy győzelem vagy vereség még mindig több helyezést jelenthet Nyugaton, muszáj lenne megverni a bajnokot is, a Warriors viszont igyekszik üzemi hőfokra melegedni és lendületbe jönni még a rájátszás előtt - Durant és Thompson is visszatért, nekik most mentálisan lenne szükségük minél több győzelemre. Westbrookék általában nagyon pörögnek a GSW ellen és Curry nélkül minden esélyük meg is lehet a sikerre a jelenlegi vendégcsapattal szemben, ráadásul Steve Kerr együttesében Iguodala nem 100%-os, kérdéses a játéka. 

Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers 02:30

Itt egyértelműek az erőviszonyok, a Portland természetesen toronymagas favorit, a sérültekkel jól állnak Lillardék, a játékerőt tekintve pedig több kategóriával jobbak, mint a nem is 100%-os, ráadásul egyébként is tankoló Mavs. A texasiak az előző három meccsükön nem lépték túl a 93 dobott pontot, ha koncentrált lesz a Blazers, akkor Nurkicék védekezése nem éppen az, amely ellen megszórják magukat a csapatok, úgyhogy még hazai pályán is komoly meglepetés lenne egy dallasi siker - arról nincs hír, hogy Terry Stotts bárkit is pihentetne a fontos játékosai közül. 

Denver Nuggets - Indiana Pacers 03:00

Nagyon küzd mindkét csapat, a Nuggets a két hosszabbításos győzelemnek köszönhetően még partiban van a playoffért, míg a Pacers sorozatban öt sikernél jár és tartja magát a keleti harmadik helyért zajló küzdelemben. A tét tehát mindkét fél számára nagy, a Denver és az Indiana is jó formában van, jó mentalitással játszotta le az utóbbi meccseit, meglátjuk, hogy mi sül ki ebből - a hazai pálya Jokicsék esetében komoly súllyal bír és most őket segíti, ez mindenképpen mellettük szól. Gary Harris továbbra sem bevethető és Wilson Chandler játéka is kérdéses, míg a vendégeknél elvileg mindenki játszhat és ha hozni tudják azt az agresszív védekezést, amelyet megszokhattunk tőlük, akkor a Denvernek nagyon komoly teljesítményre lesz szüksége belül a Jokics-Millsap duótól, hogy nyerni tudjon. 

Utah Jazz - Los Angeles Lakers 03:00

Itt a Jazz számára borzasztóan fontos, hogy ne történjen semmi hiba, a Minnesota kiütése után jó helyzetben van a társaság, de a negyedik és a nyolcadik hely között továbbra is csak két meccs a különbség, egyszerűen nem lehet elrontani a kötelezőt. Márpedig legyen bármilyen jó is a Lakers, ez most otthon kötelező a hónapok óta élcsapat-szintet hozó Gobert-éknek, a LAL ráadásul nincs is túl jó passzban, mert két egypontos vereség után, Lonzo Ball, Isaiah Thomas, Brandon Ingram és lehet, hogy Brook Lopez nélkül lép majd pályára. Ebben a formában blama lenne, ha nem nyerne a Utah, márpedig ilyen esetben ritkán hibázik Quin Snyder gyakorlatilag teljesen esgészséges alakulata. 

Phoenix Suns - Sacramento Kings 04:00

Teljesen érdektelen meccs, a Suns sorozatban tizenöt vereség után lép pályára, míg a Kings a saját negatív szériáját legutóbb megtörte a Lakers 84-83-as legyőzésével. A Sacramento alapvetően egy stabilabb, masszívabb csapat, főleg védekezésben, ami döntő lehet, de annyi a fiatal mindkét csapatban és a Phoenixnél ráadásul annyi a fontos hiányzó is, hogy nem lehet jósolni - örök közhely, hogy "aki jobban akar, az fog nyerni", de itt valóban ez lesz a helyzet. 

Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs 04:30

Könnyen lehet, hogy elment már a hajó a Clippers számára, de amíg matematikailag van esélye a gárdának, addig biztosan küzdeni fog - rögtön itt egy hazai rangadó, ahol bizonyíthatják Jordanék, hogy még fordulhat a kocka. A San Antonio kirobbanó formában van, bár amikor idegenben utazik, akkor egy kis csillagot mindig érdemes odatenni Parkerék neve mellé, mert sokkal-sokkal gyengébbek vendégként, de az utóbbi időben látott védekezésük és LaMarcus Aldridge egyéni támadójátéka a legtöbb közvetlen rivális számára soknak bizonyult. A LAC zsinórban két vereség után érkezik és idén kétszer is viszonylag simán kapott ki már a Spurstől, Milos Teodoszicsot ezúttal is nélkülöznie kell, úgyhogy nagyon kellenek az egyéni extrák, főleg támadásban, csapatként pedig sokkal agresszívebben kell védekezniük, különben a játéknap végére végleg elbúcsúzhatnak a rájátszástól. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus