Oklahoma City-be utazik a Clippers, pályán a GSW

Duranték visszavághatnak Pauléknak - a Jazzt fogadja a Warriors - Sacramentóban a Cavs - a Buckson is átrohan a Heat? 

 

Charlotte Hornets – New Orleans Pelicans 01:00

A Hornets zsinórban négy győzelemnél jár, Kemba Walker pedig élete szezonját futja, ráadásul otthon még erősebb a gárda, különösen támadásban – nehéz este elé nézhet a Pelicans. A vendégek már gyakorlatilag lemondhattak a playoffról, idegenben pláne gyengék teljesítenek, és gyakorlatilag csak Anthony Davis extrájában bízhatnak ezen a meccsen is – rá nincs igazán jó védője a hazai alakulatnak. Ezzel együtt a Walker-Lin-Batum sor valószínűleg uralkodni fog a periméteren, összességében pedig egyértelműen jobb csapat a Charlotte, jelen helyzetben meglepő lenne, ha robbantana a Pelicans.

Philadelphia 76ers – Houston Rockets 01:00

James Harden elképesztő formában van, az utóbbi 11 találkozóján 35 (!) pontot átlagol, ami félelmetes adat, de a Houston ezt sem képes stabilan győzelmekre váltani. A gárda védekezése (élen egyébként Hardennel) ezer sebből vérzik, támadásban pedig főleg Szakáll egy-egyeire építenek, kiismerhető és egysíkú a játékuk. Ettől függetlenül természetesen nyerniük kell Philadelphiában, a hazaiak sem védekeznek jól, és bár Nerlens Noel visszatérhet a palánk alá, Jahlil Okafor továbbra is maródi, és a gárda zsinórban tizenkét vereségnél jár…

Boston Celtics – Memphis Grizzlies 01:00

A Memphis tartalékosan is győzni tudott Clevelandben, és ha az akkor látott akarást hozzák ezen az estén is, akkor lesz esélyük a sikerre Bostonban. A Celtics sorozatban 13 meccset nyert meg saját közönsége előtt, Thomasék 112 pontot átlagolnak ez idő alatt, és rohanós támadójátékuk általában felemészti az ellenfelet – most is erre számíthatunk. A vendégeknél nem lesz Conley, Barnes, illetve Andersen sem, így ismét Tony Allennek, Mario Chalmersnek és Lance Stephensonnak kell majd előlépni, ők képesek is lehetnek tartani a lépést a Bostonnal, de kérdés, hogy tudnak-e ismét olyan intenzitással játszani, mint Clevelandben – az biztos, hogy a Celtics a jobb csapat, de ebben az esetben szoros meccsre számíthatunk.

Milwaukee Bucks – Miami Heat 02:00

Izgalmas találkozóra számíthatunk, hiszen a Bucks otthon van olyan erős, mint a Miami, ráadásul mióta Antetokounmpo előlépett vezérré, a támadójátékuk kifejezetten produktív – a fiatalok gyorsan, lendületesen és hatékonyan száguldanak át az ellenfélen. A Heat zsinórban öt győzelemből érkezik, de ezeket főleg gyengébb csapatok ellen aratták, viszont ők is előszeretettel siettetik a játékot, így érdekes lesz, hogy a rohanásból melyik fél jön ki majd jobban – Antentokounmpo mindenesetre komoly szerkezeti gondokat okozhat a floridaiaknál is. A vendégeknél Whiteside játéka kérdéses, ami komoly érvágás lehet számukra, és bár jobb formában vannak Wade-ék, nehéz dolguk lesz a fiatal Bucks ellen.

Dallas Mavericks – Detroit Pistons 02:30

Ismét össze kell kapnia magát a Dallasnak, mert egy jobb periódus után megint zsinórban három vereségnél tart a gárda, és megelőzte őket a Portland, hazai pályán pedig mindenképpen hozniuk kell a meccseiket. Az azonban nem ígér sok jót, hogy minden jobb center ízekre szedte őket a palánk alatt mostanság, hiszen a mai ellenfél Andre Drummond lesz, akitől várhatunk egy 20-20-as estét, ha nem javulnak nagyot Pachuliáék. Szintén fontos lesz majd, hogy Reggie Jacksonnal mihez kezdenek majd Williamsék, illetve hogy megtalálják-e a győzelmeik korábbi kulcsát, a jó kinti dobóformát – Matthews és Parsons is használhatatlan volt az utóbbi két meccsen. A Pistons idegenben azért közel sem olyan acélos, mint otthon, de alapvetően ők vannak előnyösebb helyzetben matchup szempontjából.

Phoenix Suns – New York Knicks 03:00

Ez a meccs egy újabb szög lehet a Knicks koporsójában, ha nem javul nagyot Kurt Rambis csapata – egészen borzasztó formában van a gárda, tegnap simán kikapott Denverben is. Carmelo Anthony ugyan jól teljesít, rajta kívül gyakorlatilag kuka a csapat már egy ideje, Porzingis nem 100%-os, Lance Thomas is megsérült, Afflalo és Calderon pedig egy-egy villanásnál nem mutat többet. Ezzel szemben a Phoenix kezdi összeszedni magát, Devin Booker előlépett vezérré, Alex Len is jóval agresszívebb, és a gárda mind védekezésben, mind támadásban nagyot javult, ezzel pedig az utóbbi öt meccsükből hármat is meg tudtak nyerni. Az akaratukkal aligha lesz gond, a hazai pálya is őket segíti, a Knicks back-to-backből érkezik, és ha nem lábalnak ki ebből a komoly gödörből Anthony-ék nagyon hamar, újabb kellemetlen pofon érheti őket.

Oklahoma City Thunder – Los Angeles Clippers 03:30

LA-ben nagyon szoros meccset vívtak a felek, akkor a Clippers óriási negyedik negyeddel fordított és nyert, most azonban visszavághat Pauléknak a Thunder. A két gárda közelharcot folytat a nyugati harmadik helyért, úgyhogy komoly tétje van a derbinek, az All-Star óta 3-6-ra álló OKC-nek pedig bizonyítania is kell, hogy képes megverni egy nagy csapatot. A negyedik negyedekben óriási a különbség a Clippers javára, Paul általában ekkor lép fel igazán, de több playmaker is itt érzi jól magát a vendégeknél, míg az OKC rendre kifullad erre a periódusra, ez pedig döntő lehet. A kérdés az, hogy az utóbbi meccseken kissé fáradtnak tűnő Clippers mennyire képes agresszíven védekezni, ha hozzák megszokott játékukat, idegenben is elkaphatják Durantéket.

Sacramento Kings – Cleveland Cavaliers 04:00

A Cavsnek mindenképpen nyernie kell a Memphis elleni váratlan hazai pofon után, és bizonyítani, hogy igenis ők Kelet legjobb csapata, hiszen a Toronto előtt csak két meccs az előnyük, és Lowry-ék mellett a Boston is bőven jobb formában van náluk. Jamesék problémái jól láthatóak és hallhatóak, ezzel együtt Sacramentóban természetesen esélyesek – a hazaiak elvesztették az előző két meccsüket, és egyre inkább szétesik a játékuk. Cousins okozhat komoly károkat a Clevelandnek a palánk alatt, de körülötte egyre kevésbé működik a rendszer, a kinti dobók nem találják a ritmust, sok labdát adnak el, és a negyedik negyedekben is komoly gondjaik vannak. A legnagyobb bajuk persze továbbra is a védekezés, így bár idegenben azért sokszor akadozik Irvingék játéka, kötelező számukra a győzelem.

Golden State Warriors – Utah Jazz 04:30

Talán most először kritizálta csapatát az idei szezonban Steve Kerr, kiemelte, hogy most már jóval keményebben kell védekezniük, mert nem nyerhetik meg az összes meccsüket azzal, hogy túldobják az ellenfelet – amíg tavaly egészen parádésan tudtak védekezni is, idén ebből nem sokat mutattak egyelőre. A Jazz támadógépezete mondjuk nem túl félelmetes, Haywardék back-to-backből érkeznek, tegnap otthon 35%-kal dobtak és úgy kaptak ki a Hawkstól – az Oracle-ben nehéz estére számíthatnak. A vendégek védekezni ezzel együtt jól tudnak, és ha nem vigyáznak a labdára Curry-ék, érheti őket meglepetés – főleg, hogy Andre Iguodala játéka továbbra is erősen kérdéses.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus