Oklahomában maradna veretlen a Nuggets, a Lakers a Kingsszel játszik rangadót

Már kora este megkezdődik az NBA idei  első vasárnapi játéknapja: a Thunder a Denvert, a Bucks az Atlantát fogadja, visszatér a pályára Draymond Green, a Sacramento pedig a Lakers ellen bizonyíthat. Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni az előttünk álló forduló meccseiről.

Oklahoma City Thunder – Denver Nuggets 20:30 (ÉLŐ – AMC Mikro)

Az OKC az első hazai mérkőzését játssza a szezonban, eddig 2-0-val állnak SGA-ék, előbb a Bullst győzték le magabiztosan, legutóbb pedig a Cleveland orra alá törtek borsot – a Cavs elleni diadal azért jól mutatja, hogy a Thunder idén már mindenki számára komoly fejtörést tud okozni. A Nuggets bajnokhoz méltóan kezdte a szezont, a Lakers elleni hazai siker után az elmúlt alkalommal ha a vártnál kicsit nehezebben is, de Memphisben aratott újabb győzelmet. Jokicsék szinte teljesen egészséges kerettel utaznak Oklahomába, a Thundernél viszont Kenrich Williams és Jaylin Williams sem léphet sérülés miatt pályára. Érdemes lesz majd odafigyelni Holmgren és Jokics külön párharcára, nem éppen hagyományos centerjátékot láthatunk ettől a párostól, ez egy külön pikantériát adhat a meccsnek, minden bizonnyal látványos összecsapást láthatunk. Reálisan nézve az esélyek talán a vendégek oldalán vannak, de a Thundert nem szabad lebecsülni még akkor sem, ha a bajnoki címvédővel találkozik. Shai Gilgeous-Alexander az első meccseken 61%-kal dobott átlagban 33 pontot – ő egyértelműen ott folytatta idén, ahol tavaly abbahagyta, ez pedig számos lehetőséget jelent csapatának is, kíváncsian várjuk, hogy a Cavs legyőzése után tudja-e tovább fokozni a társaság az izgalmakat.

 

Houston Rockets – Golden State Warriors 00:00

Bár nem voltak annyira nehéz meccsei még, de a Rockets még így is nyeretlen ebben az idényben: az első mérkőzésen Orlandóban, a második összecsapáson hosszabbítás után pedig San Antonióban maradt alul a társaság, egyértelmű, hogy idén is az utolsó helyek egyikéért fognak küzdeni Nyugaton. A Warriors a nyitányon szoros meccsen a Suns elleni rangadón kapott ki, ezt követően azonban a Kings ellen már sikerült megszerezniük Curryéknek első győzelmüket az idényben, a triplarekorder 41 ponttal vezette fontos győzelemre csapatát. Az előző találkozókon nem állt rendelkezésre Draymond Green, most azonban a hírek szerint a veterán játékos visszatér a pályára, várhatóan perclimiten fogja őt használni Steve Kerr. Hivatalosan Steph Curry és Jonathan Kuminga pályára lépése kérdéses, de arra azért kevés az esély, hogy mindketten kihagyják a találkozót. Pihentetésre azért lehet számítani a vendégek oldalán, hiszen ezt követően a New Orleans ellen játszik back-to-backet a gárda, az azért pár fokkal nehezebb meccsnek ígérkezik, de természetesen előtte ezt a kötelezőt is szeretné behúzni Kerr csapata – lehetőleg úgy, hogy minél kevesebbet vegyen ki a csapatból.

 

Milwaukee Bucks – Atlanta Hawks 00:00

Ez egy kifejezetten érdekes és izgalmas mérkőzésnek ígérkezik, még akkor is, ha az Atlanta még nem nyert meccset az idei szezonban. A vendégek Charlotte-ban kezdték meg az idényt, ott egy kellemetlen és váratlan vereségbe szaladtak bele, ezt követően pedig a Knicks ellen sem sikerült javítaniuk Youngéknak. A Bucks még csak egyetlen mérkőzésen van túl, a Sixers elleni szoros rangadót megnyerték Giannisék, most is feléjük billen azért el a mérleg nyelve, mégiscsak Kelet egyik legjobb csapatáról beszélünk, ráadásul pihentebbek is, mint ellenfelük. Damian Lillard a Philly ellen masszívan bekezdett, 39 pontos meccsel és Dame Time-jelenetekkel debütált új csapatában, pontjaira pedig most is nagy szükség lesz, mivel Khris Middleton ezt a meccset pihentetés miatt kihagyja (hogy majd az ezt követő Heat elleni back-to-back derbin rendelkezésre álljon). Az Atlantának nagy szüksége lenne már első sikerére, ha a stabil playoff-helyeket célozzák meg, nem engedhetik meg maguknak, hogy így beragadjanak a rajtnál – ehhez azonban mindenképpen többre lesz szükség Trae Young első két meccsen bemutatott 23%-os mezőnymutatójánál és közel 6 eladott labdájánál…

 

Philadelphia 76ers – Portland Trail Blazers 00:30

A Sixers back-to-back lép pályára, Nick Nurse csapata először játszik saját közönsége előtt az idei szezonban. A szezonnyitón a Buckstól szoros meccsen vereséget szenvedő Sixers alig egy napja Torontóban szerezte meg első sikerét, Joel Embiid és Tyrese Maxey fejenként 34-34 ponttal járult hozzá a csapat sikeréhez, elképesztő szinergiát mutat a két sztár, az embernek két meccs után az az érzése, hogy nem igazán hiányzik innen James Harden játéka. A hazaiaknak most pihenőnap nélkül kellene behúzniuk újabb győzelmüket, a Portland ellen azért ez az elvárás: a Blazers a Clipperstől és az Orlandótól is kikapott, bár a Magic elleni mérkőzésen már voltak kellemes egyéni teljesítmények, Deandre Ayton is például feledtetni tudta kudarcos bemutatkozását. Most a papírforma a fáradtság ellenére azért Embiidék sikerét jelentené, főleg úgy, hogy Anfernee Simons játékára még néhány hétig nem számíthatnak az oregoniak. Még ha Ayton tudja is limitálni Embiid dominanciáját, de Maxey-re nem nagyon lesz embere a vendégeknek – Brogdon védekezése esetleg tud majd is segíteni, de nem látjuk, hogy Simons hiányában ki tudna előlépni a Portlandből pontszerzés terén.

 

Los Angeles Clippers – San Antonio Spurs 02:00

A Clippers nem kezdte rosszul a szezont, rögtön egy Portland elleni sikerrel indított, ezt követően azonban a Jazz ellen egy váratlan vereség csúszott be, ezt próbálnák javítani most egy hasonló célokért küzdő csapat ellen. Paul George és Kawhi Leonard jó formában kezdte az idényt, előbbi közel 60%-os mezőnymutatóval átlagolt 32 pontot az első két összecsapásán, de Russell Westbrook is hasznos játékkal rukkol elő, még úgy is, hogy kísérleteinek számai és játékpercei alaposan csökkentek a mély rotáció miatt. A Spurs az előző alkalommal a Rockets ellen hosszabbításban szerezte idei meg első sikerét, a realitás azonban most nem a mérlegük javítása lesz, sokkal inkább egy újabb tisztes helytállás. Kíváncsian várjuk, hogy Victor Wembanyama mit tud hozni kezdeni a Clippers festékében, a hazaiaknál Terance Mann továbbra is hiányzik, de Marcus Morris és Brandon Boston sem lesz ott a csapatban. Természetesen a Clippers győzelmét várjuk, hiába játszott eddig önmagához képest jó meccseket a Spurs, nagy meglepetés lenne a texasiak győzelme.

 

Sacramento Kings – Los Angeles Lakers 02:00

A Kings és a Lakers összecsapása lesz a játéknap kiemelt rangadója, két hasonló erősségű csapat mérkőzik meg egymással, akiknek hasonló céljaik vannak az alapszakaszt illetően – lehetőleg pályaelőnnyel bejutni a rájátszásba. A Kings a Jazz elleni magabiztos győzelemmel kezdte meg a szezont, de ezt követően a Draymond Green nélkül felálló Golden State Warriors ellen elszenvedte első vereségét. A Lakersnél fordított a sorminta: a szezonnyitón a címvédő Denver ellen kikapott, de a hazai nyitányon a Phoenix ellen sikerült javítania LeBron Jameséknek. A Lakers egyébként igen nehéz sorsolással kezdi a szezont, a Nuggets és a Phoenix után most Sacramentóban sem várja könnyű mérkőzés a csapatot, de nemsoká a városi rivális Clippersszel is meg kell küzdeniük az aranysárga-liláknak. Nehéz bármit is jósolni erre a meccsre, valószínűleg egy szoros, dinamikus és intenzív mérkőzésre van kilátás, ahol rengeteget számíthat egy-egy egyéni extra. Külön finomság lesz majd a Sabonis-Davis párharc, ez a matchup alapjaiban meghatározhatja a meccs kimenetelét. A hazaiaktól Lyles, a Lakersből Vanderbilt és Hood-Schifino hiányzik, meglátjuk, hogy merre billen majd el a mérleg nyelve, ez egy tipikusan kétesélyes meccsnek néz ki.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus