Összecsapnak Gasolék, pályán a keleti elit

A spanyol tornyok egymásnak feszülnek, fellép a Cavs, a Raptors és a Wizards, de pályán a címvédő, a Clippers és a Thunder is

Két nagy győzelem után most a Chicagót fogadja a szárnyaló Memphis, a Spurs visszavághat a Portlandnek, a Thunder a Lakershez látogat – emellett pályán a Clippers, a Cleveland, a Raptors és a Wizards is. Nézzük, mit várhatunk a mai tíz találkozótól!

Orlando Magic – Utah Jazz 01:00

Orlando nagy az öröm, hiszen idén még nem látott hazai sorozatot kezdenek meg Vucsevicsék, eddig ők játszották a legtöbb találkozót idegenben ebben a szezonban. A Jazz ellenben hatmeccses idegenbeli túrán van és bár „óriásölők”, a Magic nem éppen óriás – általában véve pedig a tragikus védekezés és a pontatlan, sokszor elképzelés nélküli támadójáték jellemző rájuk. Ugyan védekezésben nem kiemelkedő az Orlando, a frontcourtjuk remekül funkcionál, itt megnyerhetik a találkozót – a Jazz hátvédsora hajlamos sok labdát elszórni, nekik erre kell elsősorban figyelni. Összességében nem kérdés, hogy jobb csapat a Magic, ha végig koncentrálni tudnak (sokszor olvadnak le a negyedik negyedekben), meglepetés lenne a Jazz-győzelem.

Philadelphia 76ers – Charlotte Hornets 01:00

Két „pofozógép” csapat találkozik egymással, ez a Hornetstől sokkal váratlanabb, mint a Sixerstől. Mindkét fél zsinórban négy vereségből érkezik, Lance Stephenson játéka pedig kérdéses a vendégeknél – tőle sokkal-sokkal többet vártak, mint amit eddig mutat. Centerposzton mindenképpen fölényben lesz a Charlotte, Al Jeffersont elit frontcourtok is nehezen fékezik meg, a Phillynél egyedül Noel lehet opció ideig-óráig. Érdekes lesz még az irányítók harca, Carter-Williams és Walker is hektikusan, sokat vállalva, pontatlanul, sok eladott labdával kosaraznak, amelyikük jobban meg tudja zabolázni saját magát és jobban tud szervezni, az örülhet a végén – bár a vendégek mindenképpen erősebbnek tűnnek.

Boston Celtics – Minnesota Timberwolves  01:30

Rajon Rondo elcseréléséért aligha fogja megdicsérni Danny Ainge-t a bostoni szurkolótábor, kérdés, hogy az irányító elvesztése mit okoz a csapat játékában – bár már volt rá példa, hogy nem játszott, igazi csereirányítója nincs a Celticsnek. Nelson és Wright mindenképpen erősítés viszont, viszont egyelőre biztosan nem fognak még hozzátenni – jó esély van arra, hogy nem lépnek pályára ma. A Wolves ezt a zűrzavart használhatja ki, Thaddeus Young nagy formában van, Sullinger pedig nem pont arról híres, hogy bárkit is megállít. Mellette Muhammad dolgozhat Jeff Greennel szemben, de a bostoni védekezés szintet lépett az elmúlt meccseken – persze más kérdés, hogy ebből az egyik alapkövet éppen most cserélték el. Ha a Celtics fejben nem lesz a topon, villanhat a Minny.

Cleveland Cavaliers – Brooklyn Nets 01:30

A Clevelandnél Kyrie Irving formája esett vissza eléggé az elmúlt időben, ennek tetőzése volt az Atlanta elleni óriási vereség legutóbb – ebből kell felállniuk a Nets ellen. Deron Williamsék viszont nem jelentenek túl nagy veszélyt jelenleg senkire, 90 pontot sem átlagolnak, borzasztóan dobnak, egyedül Plumlee villog Lopez helyén, neki Varejaóék ellen is jó napja lehet. Joe Johnson és LeBron James összecsapása érdekes lehet, de összességében nagyjából minden a Cavs mellett szól, bár Garnett visszatérése talán hoz némi tüzet az enervált Brooklyn játékába. Hazai oldalon Mike Miller visszatérésére is számítani lehet, a periméteren sokat érhet ő.

Detroit Pistons – Toronto Raptors 01:30

Amíg a vendégek DeRozan kiválása után is tartják első helyüket keleten és magabiztos védekezéssel, kicsit átalakult játékkal menetelnek, a Detroit a tabella másik végéhez közelít, beindultak a pletykák az egészen kiábrándítóan játszó Jennings és Josh Smith elcserélése körül is, nagyjából semmi sincs rendben náluk. A Pistons erénye továbbra is Drummond, Monroe és a palánk alatti játék, viszont a Valanciunas-Amir Johnson duó remekül megfoghatja őket, amíg a Lowry-Lou Williams-Ross trió szétszedi Jenningséket a periméteren. Amennyiben a legutóbb 24 pattanót leszedő Drummond nem tud dominálni belül, sansztalan lesz a Pistons, de jó eséllyel ez sem lesz elég, ha az irányító nem javít 24%-os decemberi hatékonyságán.

Miami Heat – Washington Wizards 01:30

Mintha öt évet ugrottunk volna vissza az időben, Wade remekel, 42 pontot dob, körülötte a csapat viszont leginkább a Sixersre emlékeztet. Bosh sérülése után egyszerűen képtelen bárki is fellépni a klublegenda mellé, így pedig senki ellen nem esélyesek, még hazai pályán is sorra bukják a meccseiket. Ellenben a fővárosiak a korábbiakhoz képest sokkal koncentráltabban játszó Wall vezérletével szárnyalnak, az irányítót senki nem tudja mostanság megállítani – a hazaiaknak pláne nincs erre emberük, miközben Beal megkeserítheti Wade életét. Ugyan Paul Pierce jó eséllyel ma is pihen, belül Gortatéknak szét kell szedni a Hamilton-Haslem-Andersen hármast (már itt akkora a fölényük, hogy elégnek kell lennie), Wallnak pedig levezényelni a támadójátékot, papíron könnyű préda nekik ez a Heat.

Memphis Grizzlies – Chicago Bulls 02:00

Két óriási győzelmen van túl a Memphis, előbb a Golden State száguldó vonatát kapcsolták ki, majd a címvédő Spurs otthonában nyerték meg az év egyik legjobb meccsét – egy nap pihenő után most egy keleti topcsapatot látnak vendégül. A Bullsnál Butler óriási formáján kívül nem sok öröm van mostanság, bár Rose játékára van esély, pontatlanok támadásban és védekezésben is. A Gasol-tesók csatáját ki kell emelni ma, ha Noah játszik, akkor pedig az elmúlt két Év Védője is összecsap a palánkok alatt. Itt nagyon sok minden eldőlhet, hiszen amelyik csapat itt rá tudja erőltetni akaratát a másikra, az kihúzza annak méregfogát, Miroticcsal szerkezetileg több opciója van Thibodeau-nak. Kívül a Conley-Allen páros bárkit megfog, Butler mindenesetre tegnap 35 pontig jutott, az ő kikapcsolása lesz a másik kulcs a hazaiaknak. Ha Marc Gasolt megfogják Pau Gasolék, könnyen a Bulls felé billenhet a mérleg, a magas színvonal garantált.

San Antonio Spurs – Portland Trail Blazers 02:00

A Portland otthon négy napja elverte már a címvédőt, de Robin Lopez megsérült, a center helyett ma is jó eséllyel Thomas Robinson kezd majd, ami érzékenyen érinti a védekezésüket. Ugyanakkor az óriási formába lendült Lillard ismét dominálhat Tony Parker hiányában, a francia játékmester nélkül pedig hosszú távon mégsem ugyanaz a Spurs, mint vele, meglátszik a támadójátékukon – Ginobili formáját nehéz kiszámítani. A hazaiaknál Leonard játéka is minimum kérdéses, de Danny Green szerint, mindegy, hogy ki van pályán, ugyanazt játsszák. Mindkét oldalon megvannak a gyenge pontok, kérdés, ki tudja ezeket jobban kihasználni – négy napja a Portlandnek sikerült, most otthon talán a San Antonio az esélyesebb.

Denver Nuggets – Los Angeles Clippers 03:00

A Denver szezonja igazi hullámvasút, 1-7-tel kezdtek, majd produkáltak egy hosszú sikerszériát, az utóbbi időben azonban megint a hullám alsó felén vannak – egyetlen szóban lehet összefoglalni a miértet: védekezés. Amikor nyertek, sokkal agresszívebben és gyorsabban mozogtak hátul, jelenleg viszont 105 pontot kapnak átlagban, amivel elég nehéz meccseket nyerni. Főleg  a Paul-vezette Clippers ellen, akik két győzelemből érkeznek és pontosan ott erősek, ahol a Denver fegyvertelen: a festékben. A Nuggets a liga leggyengébben védekező csapata a gyűrű alatt, a Griffin-Jordan páros ellen ez nem túl jó ómen és mivel igazi védőjük Paulra sincs, marad az az opció, hogy túldobják őket, megállítani biztosan nem fogják tudni. Ugyan átlagol a Denver 103 pontot, de belül annyira kevesek jelenleg, hogy nagy extra kellene a Lawson-Afflalo párostól a győzelemhez – viszont Paul egyiküket képes lelassítani, akkor pedig nyert ügye van Doc Rivers csapatának.

Los Angeles Lakers – Oklahoma City Thunder 04:30

A Thunder tegnap a ligaelső otthonában szenvedett szoros vereséget, Kevin Durant pedig egy harmincpontos félidőt követően megsérült, nem tért vissza – játéka kérdéses ma, valószínűleg kihagyja ezt a derbit. A hiányában Westbrook 11/30-as mezőnymutatóval riogatott, a dobálás pedig ma is garantált, főleg ha tudjuk, hogy a túloldalon Kobe Bryant és Nick Young áll készenlétben. A hazaiak hétfő óta pihenhetnek, ami rájuk is fér, hiszen 33%-kal dobtak az Indiana ellen, szégyenletes támadójátékot produkáltak az első félidőben. A Thunder összeállt az utóbbi időben elöl-hátul, lepattanózásuk ligaelit, remekül indítanak és Westbrookra nincs is opciója a Lakersnek – ha még Durant is tud játszani, vajmi kevés dologban bízhat a Lakers. Persze Bryantet sosem lehet leírni, de a javuló védekezésük még mindig nem tűnik elégnek az OKC ellen.

A meccsekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus