Otthon folytatja a GSW, a Clippers és az OKC is

Kötelező a győzelem a Warriors számára, a Clippers és az OKC nehezebb meccset vívhat - megtörné a jeget a Philly, javítana a Bulls.

 

Philadelphia 76ers – Utah Jazz 01:00

A Jazz back-to-backből érkezik, New Yorkban aratott győzelmet a gárda előző este, ráadásul 28 ponttal tért vissza Gordon Hayward is, sőt, valószínűleg a back-to-back ellenére most is pályára léphet. A Sixers még nyeretlen, de többször is közel álltak már a sikerhez, kérdés, hogy most mekkora tartás lesz a gárdában – eddig ezzel nem volt gond, de a sorozatos vereségek azért megtörhetik az együttes. Érdekes lesz látni, hogy Embiid mire megy Gobert-ék ellen, illetve hogy a Sixers-periméter mihez kezd Hillékkel szemben, szoros mérkőzésre van kilátás.

Washington Wizards – Houston Rockets 01:00

Egyik fél sem lehet túl elégedett az eddigiekkel, a Rockets legutóbb kikapott Atlantában, és folytatja idegenbeli túráját – sokkal kevesebb eladott labdára és harcosabb védekezésre lesz szükségük a sikerhez. A Wizardsnál ismét játszhat John Wall, az ő csatája Hardennel alapvetően határozhatja meg a mérkőzés alakulását, hiszen ők diktálják a tempót, utóbbi pedig egy személyben működteti csapata rendszerét. Alapvetően jobb csapat eddig a Rockets, de az idegenbeli túra azért kivehet belőlük, és az Atlantában bemutatott fegyelmezetlenségek, pontatlanságok most is megbosszulhatják magukat.

Charlotte Hornets – Indiana Pacers 01:00

A Pacers legutóbb végre úgy kosárlabdázott, ahogy arra számítottak a csapatnál, jó védekezéssel, kiegyensúlyozott támadójátékkal megverték a Chicagót – a feladat adott, idegenben is meg kell szerezniük első győzelmüket. A fő gondjuk eddig hátvédposzton volt, ahol Jeff Teague csak szenvedett elöl, hátul pedig minden jobb egyes-kettes szétszedte őket, most ezt nem engedhetik meg maguknak, különben a 4-1-gyel álló Charlotte, illetve a Walker-Batum páros ellen is elbuknak. Hozzá kell tenni, hogy eddig elég könnyű volt a Hornets sorsolása, komoly csapatot még nem igazán vertek meg, és rendre gyengén kezdik a meccseket, de egyrészt védekező hatékonyságban jelenleg harmadikak a ligában, másrészt érdekesség, hogy tavaly 3-0-ra verték a Pacerst az alapszakaszban. Marvin Williams játéka egyébként kérdéses hazai oldalon, hagyott ki edzést a napokban.

Chicago Bulls – Orlando Magic 02:00

Van gond Chicagóban, a remek rajt óta sorozatban háromszor kapott ki a gárda, egyre gyengébb játékkal – most a belendülő Orlando ellen kell megszakítani a szériát. A Magic éppen ellentétes utat jár be, a három vereség óta zsinórban hármat nyert a gárda, egyre jobban összeáll a támadójáték, és a kezdőötös mellett a kispad is hozza, amit kell, így most is bőven lehet keresnivalójuk. A Bullsnál egyelőre eléggé Dwyane Wade-től függött a játék, bár úgy is kikaptak már, hogy 35 pontos estéje volt, de ha neki nem ment, a csapatnak sem ment, így kérdés, hogy most melyik arcát mutatja a dobóhátvéd. Érdekes és fontos meccs lehet ebből, mindkét csapatnak nagyon kellene ez a győzelem.

Oklahoma City Thunder – Miami Heat 02:00

A vártnál jobban rajtolt az OKC, és ennek fő oka Russell Westbrook játéka mellett a fojtogató védekezés volt, most is ebben bízhatnak a Miamival szemben – ha le tudják lassítani a vendégeket és főleg Dragic-ot, azzal ki is húzzák a Heat méregfogát. A floridaiaktól nagyjából azt kaptuk eddig, amit várhattunk, kérdés, hogy Whiteside mennyire tud dominálni Adamsékkel szemben a palánk alatt, és hogy védekezésben mekkora hatással lesz az OKC betöréseire. Ha a hazaiak folytatják az utóbbi meccseken bemutatott védekezést, elöl pedig Westbrook nem „őrül meg”, akkor feléjük billenhet a mérleg nyelve.

Los Angeles Clippers – Detroit Pistons 04:30

A Clippers eddig remekel, egy meccset vesztettek csak Paulék, méghozzá az OKC ellen egy nagyon kemény, brusztolós összecsapást, legutóbb viszont javuló támadójátékkal simán nyertek San Antonióban is. A Pistons otthon parádézik, idegenben viszont még nyeretlen, de számukra is a védekezés lehet a kulcs: ők kapják a második legkevesebb pontot eddig, igaz, a legkevesebbet éppen a Clippers. A vendégek eredményességét eddig Andre Drummond agresszivitása és aktivitása határozta meg leginkább, az most is döntő lehet, hogy lepattanózásban, védekezésben mit mutat DeAndre Jordan és Blake Griffin ellen.

Golden State Warriors – New Orleans Pelicans 04:30

A Lakers elleni vereséget ismét feledtetnie kell a Golden State-nek, a New Orleans ellen hazai pályán kötelező a győzelem Curry-ék számára. A Pelicans eddig nyeretlen, ráadásul most még egy kulcsjátékost elvesztettek Lance Stephenson személyében, akinek nagy szerepe volt abban, hogy legalább a támadójátékban volt némi fantázia – ezek után bődületes meglepetés lenne, ha nyerni tudnának az Oracle-ben, játsszon bármilyen jól Anthony Davis. Egy érdekesség: a Warriors 12/65 (18,5%) triplát süllyesztett el a két vesztes meccsen.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus