Otthon meccsel a Bucks, idegenben a GSW, a Rockets és a Philly

Több élcsapatot is megnézhetünk hajnalban, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a találkozók előtt.

 

Charlotte Hornets - Philadelphia 76ers 00:00

A Milwaukee-ban aratott győzelemmel letette a névjegyét a Sixers és a most már sorozatban négy győzelemnél tartó csapat Charlotte-ba is abszolút favoritként érkezik még akkor is, ha huzamosabb ideig dominálni egyáltalán nem tudott ebben a szezonban - igaz, a jelenlegi keret sem volt eddig így együtt korábban. A Hornets 1-3-mal hozta le idegenbeli túráját, legutóbb borzalmasan gyenge támadójátékkal, 75 dobott ponttal kapott ki Miamiban, meglátjuk, hogy otthon össze tudják-e szedni magukat Kemba Walkerék, mert saját közönségük előtt azért jóval magabiztosabbak voltak eddig, amit a 21-14-es mérlegük is bizonyít. A Philly egyértelműen jobb csapat, de ezen az estén kiülteti Joel Embiidet, úgyhogy megint nem lesz teljes a keret, kíváncsian várhatjuk, hogy ezt idegenben (17-18-as mérleg vendégként) sikerül-e ellensúlyozniuk - a hazaiaknál Cody Zeller és Tony Parker kap most pihenőt.

Atlanta Hawks - Houston Rockets 00:30

A GSW elleni vereség óta megint nyert már két meccset a Houston és összességében most már hetek óta nagyon simán halad előre, James Harden kisebb sérülését leszámítva egészséges a tervezett rotáció és az MVP is játszani fog, úgyhogy mindenkivel számolhat Mike D'Antoni. Ennek megfelelően természetesen esélyesebb is a társaság, a Hawks az előző két meccsét elvesztette, legutóbb Orlandóban, a b2b második felén eléggé szétesett a támadójáték, annál sokkal több kell Trae Youngéktól, ha meg akarják szorítani a liga egyik legjobb formában lévő csapatát. A fontos játékosok elvileg mind bevethetőek, otthon azért az elmúlt két összecsapásukat megnyerték 128 és 132 dobott ponttal, úgyhogy a Rocketsnek a "bealvás" valószínűleg azért nem fog beleférni.

Milwaukee Bucks - Los Angeles Lakers 1:00

A ligaelső a Sixers ellen elvesztett rangadó után mindenképpen javítani szeretne és bár Malcolm Brogdont hosszú hetekre elvesztette, a Lakers ellen így is toronymagas favorit Mike Budenholzer legénysége. LeBron Jamesék legutóbb New Yorkban is kaptak egy elég kínos pofont, utána a nyilatkozatokból is az derült ki, hogy különösebben senkit sem érdekel már a szezon, a Bucks ellen idegenben nyugodtan lehet is tankolni, James pedig a hírek szerint nem is játszik, úgyhogy jelenleg ordas nagy meglepetés lenne, ha nyerni tudnának a vendégek. A Milwaukee-nál Giannis Antetokounmpo bokája mondjuk nem 100%-os, de mivel nincsenek kirobbanó formában és Brogdonra nem számíthatnak, a görögöt valószínűleg bevetik és maximum ha úgy áll a meccs, akkor pihentetik - hivatalosan kérdéses a játéka. 

Minnesota Timberwolves - Golden State Warriors 1:00

Back-to-back javíthat a San Antonióban vereséget szenvedő GSW, de az látszik, hogy a címvédőnek nem nagyon férnek bele az ellazázott esték - amikor kellően odateszik magukat Curryék, akkor bárkit bárhol megvernek, de a korábbi évekhez képest vékonyabb az a bizonyos jég, könnyen alakulhat rosszul számukra egy este. Most fáradtabban utaznak el az otthon mindig nagyon erős Minnesotához, amely mondjuk jelenleg azért rossz passzban van, az előző három meccsét elvesztette, a Teague-Rose-Deng-Covington kvartettet pedig továbbra is nélkülözi, úgyhogy papíron kötelező lenne a győzelem a vendégek számára. Ez már csak azért is igaz, mert a Denver közben utolérte a gárdát és vereség esetén elveszti a nyugati első helyét, ráadásul a rotáció is kicsit zavaros: DeMarcus Cousins és Andre Iguodala sem játszott a Spurs ellen, az ő játékuk most kérdéses, a visszatérő Kevin Durantet lehet, hogy nem erőltetik back-to-back, illetve a ligába visszakerülő Andrew Bogutnak sem biztos, hogy jól esne ez a terhelés.

Sacramento Kings - Brooklyn Nets 3:00

A Brooklyn a kőkemény nyugati túra negyedik állomásához érkezett és eddig még nyeretlen ezen a kiránduláson, bár legutóbb, a Clippers otthonában nagyon közel volt a győzelemhez - közben a Kings a Bulls ellen megtörte a saját hármas vereségszériáját és igyekszik még valahogy életben tartani nagyon-nagyon halovány, matematikai playoff-reményeit. A Netsnek muszáj lenne valamikor bemutatni egy bravúrt, mert rengeteg nehéz meccs vár még rá és nem biztosította a helyét a rájátszásban, úgyhogy motiváció ott is van, ráadásul egyébként is két fiatal, lendületes, gyors, mély kispaddal rendelkező csapatról beszélünk, úgyhogy látványos meccsre számíthatunk. A hazaiaknál nincs sérült, a vendégeknél Allen Crabbe viszont maródi, ő nem játszhat.

Los Angeles Clippers - Indiana Pacers 3:30

A Pacers a back-to-back második felén lép pályára, miután előző este 96 dobott ponttal kikapott Portlandben, előtte pedig két ponttal Denverben, úgyhogy hiába harcol nagyot a gárda mostanában is, valami hiányzik az igazi sikerekhez - ez a valami pedig a komolyabb támadójáték, ezt kár is ragozni minden beharangozónál. A Clippersben viszont borzasztóan nagy tűzerő van, ők is a Blazers ellen fogtak ki nemrég egy gyengébb napot, de egyébként könnyedén dobálnak 120 pont körül, főleg otthon, ráadásul most frissebbek is, egészségesek is, jó esélyeik vannak. A fő kérdés továbbra is az, hogy a vendégek kifognak-e egy jobb dobóformát, vagy előlép-e valaki az adott napon egy extra teljesítménnyel, mert ha nem, akkor egyszerűen nincs bennük annyi pont, ami például egy ilyen meccsen elég lenne - márpedig a győzelem nekik is nagyon kéne, hogy valahogy ott maradjanak a Boston előtt.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus