Otthon simán nyert, ismét vezet a Heat és a Lakers

A Miami és a Los Angeles is remek játékkal került 2-1-es előnybe, a Knicks és a Warriors is egyértelmű vereségbe nézett bele.

Miami Heat - New York Knicks 105-86

Végig kontrollálta a Miami. A visszatérő Jimmy Butlerrel megerősödve nagyon tudatos, kitalált játékkal kezdte a meccset a Heat, a jó labdajáratás mellett pedig főleg a remek védekezés adta meg az alaphangot - tudtak indulni, futni, a New Yorkot pedig folyamatosan le tudták limitálni. Ennek köszönhetően már az első negyed derekán, 19-8-nál meglett a kétszámjegyű különbség, és ezt követően igazából nem is forgott veszélyben a vendéglátó sikere: a játékrész végén ugyan csak nyolc egység volt közte, a folytatásban viszont nem csökkent tíz alá a különbség, végig tisztes távolságban tartotta magától ellenfelét Erik Spoelstra csapata. A második negyedben meglévő 18-19 pontos fórt lehetett menedzselni a végéig, a folyamatosan szigorú védekezés egyáltalán nem engedte elszabadulni a New Yorkot, míg a túloldalon egy gyenge dobóformával (39% mezőnyből, 22% távolról) is lehetett haladni főleg a 31 kiharcolt büntetőnek köszönhetően. A negyedik negyedre már igazából eldőlt a meccs, volt közte 22 pont is, és végül úgy nyert simán a Miami, hogy egy másodpercig sem volt hátrányban az este folyamán. Butler 28 ponttal tért vissza, Adebayo 17-12-es dupla-duplát gyártott, de Lowry és Strus is igyekezett, és mezőnymunkában, védekezésben sokan jeleskedtek - ezzel a sikerrel ismét ők vezetnek, a negyedik mérkőzésen nagy lépést tehetnek a továbbjutás felé.

Pocsék támadójáték a New Yorktól. Jalen Brunson 7/20, Julius Randle 4/15, RJ Barrett 5/16, Immanuel Quickley 4/12 dobását tudta a gyűrűbe szenvedni a vendégeknél, akik csapatszinten alig 34%-os mezőnymutatót és 20%-os triplázást tudtak összehozni - végig gyatra támadójátékot mutattak be, a kollektíven rossz dobóforma mellett pedig rendszerszinten sem igazán találtak fogást a Miamin. Tom Thibodeau próbálkozott Hartensteinnal a faultgondok miatt csak 14 percet játszó Mitchell Robinson helyén, de a cserecenter dobáskísérletig sem jutott, a cserehátvédek sem hoztak változást, egyszerűen végigszenvedték az estét - alapvetően gyors, rohanós játékot láthattunk, de rengeteget hibázott a New York, a lényeg pedig az volt, hogy többet, mint a Miami. A korai hátrány után végig futni kellett az eredmény után, és sem elöl, sem hátul nem volt olyan megoldásuk, amivel akár csak percekig át tudták volna venni az irányítást - nagyon sima vereség lett belőle, amely után Randle csak annyit mondott, hogy remélhetőleg a negyedik meccsen jobban dobnak majd. A 86 szerzett pont egyébként az egész szezonjuk második legrosszabb adata, és tovább ront a helyzeten, hogy Quickley a negyedik negyedben bokasérülést szenvedett, ma esik át részletesebb vizsgálatokon.

A Heat legjobb dobói: Butler 28, Strus 19/9, Adebayo 17
A Knicks legjobb dobói: Brunson 20, Hart 15/6, Barrett 14/6

A párharc állása: 2-1 a Heat javára.

 

Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 127-97

Egy fellángolás volt a Warriorsban, amúgy a Lakers diktált. D'Angelo Russell két triplájával indult a meccs, és az első percekben a Los Angeles akarata érvényesült, 9-2 után azonban magához tért a GSW, az első negyedet egy 13-2-es utolsó három és fél perccel zárta, majd a második játékrész elején is lendületben maradt, és 29-40-re meg tudott lógni. Itt viszont Anthony Davis és LeBron James villanásaival stabilizálta magát a LAL, és elindított egy hatalmas rohamot: egy 22-2-t (!) futott Darvin Ham alakulata öt és fél perc alatt, az itt teljesen széthulló Golden State pedig igazából később sem tudott válaszolni. A nagyszünetben 11 ponttal vezetett a Lakers, a harmadik negyedben hamar lett ebből 16-17, majd amikor visszajött tízig a GSW, akkor megint emeltek a tempón a hazaiak, és egy újabb 10-0-val dűlőre vitték a dolgot - 20-22 pontos különbségből már nem volt visszaút, a záró etap egy része formalitássá vált. A vendéglátó így rendkívül meggyőző játékkal vágott vissza a legutóbbi vereségért, és az első negyed végét, második negyed elejét leszámítva az történt a pályán, amit akart - Davis 25 ponttal, 13 lepattanóval, 3 labdaszerzéssel és 4 blokkal zárt, James 21 pontig, 8 lepattanóig és 8 gólpasszig jutott eladott labda nélkül, ráadásul ők ketten közösen alig 21 mezőnykísérletet vállaltak el a 20 büntetőjükön kívül. A hatékony játékuk mellett remekelt az 5/8 triplás D'Angelo Russell, a padról Schröder és Walker IV is hozzá tudott tenni, összességében 50% feletti mezőnymutatóval, valamint 48,5%-os triplázással hozták le a meccset - magabiztosan várhatják a negyedik összecsapást.

Megint gyenge volt a GSW. A vendégek a legutóbbi szép győzelmük után most megint nem találtak fogást ellenfelükön, 40% alatt maradtak mezőnyből, 30% alatt tripláztak, 37-17 volt a kiharcolt büntetők mutatója nem az ő javukra, ráadásul eladtak 19 labdát is. Steph Curry sem tudott csodát tenni (23 pont, 4/10 tripla), de ráadásul rajta kívül csak Andrew Wiggins nem volt rossz, Klay Thompson például öt jó dobással és hat eladott labdával zárt, Jordan Poole 2/9-et szenvedett össze mezőnyből, míg Draymond Green faultgondokkal küzdött, és amikor pályán volt, akkor is sokszor mozgott légüres térben. Thompson szerint nincs nagy dráma, hétfőn válaszolhatnak, pontosan tudják, hogy mit kell tenniük, megtették már sokszor az évek alatt, de tény, hogy ez most rosszul nézett ki, a Lakers remek védekezése és fizikalitása egyszerűen felőrölte őket - az első két meccsen kapaszkodót nyújtó triplázás is elmaradt idegenben, meglátjuk, hog mit tudnak változtatni a következő találkozóig.

A Lakers legjobb dobói: Davis 25, James 21/6, Russell 21/15
A Warriors legjobb dobói: Curry 23/12, Wiggins 16/6, Thompson 15/9

A párharc állása: 2-1 a Lakers javára.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus